Acasa BMW BMW si SGL vor infiinta o companie care va face accesibila utilizarea fibrei de carbon in industria auto

BMW si SGL vor infiinta o companie care va face accesibila utilizarea fibrei de carbon in industria auto

de Adrian Mitrea

Conceptul BMW Gina (sursa - BMW)

Grupurile BMW si SGL vor infiinta o companie mixta specializata in productia de fibre de carbon si materiale textile, care vor fi folosite pe scara larga in fabricarea masinilor.

„Cu planurile noastre prentru Proiectul i intram pe taramuri neexplorate in ceea ce priveste arhitectura unui vehicul, reducerea greutatii si utilizarea materialelor”, a declarat seful grupului BMW, Norbert Reithofer, intr-un comunicat citat de bimmerfile.com.

Pe de alta parte, utilizarea fibrei de carbon la scara industriala va ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si la salvarea resurselor naturale, potrivit directorului general executiv al SGL, Robert Koehler.

Conceptul BMW Gina (sursa - BMW)„Societatea mixta pe care o vom crea impreuna cu BMW este o piatra de hotar in ceea ce priveste utilizarea fibrei de carbon la scara industriala in industria auto. Pentru prima data, fibra de carbon va juca un rol important in productia automobilelor”, a spus Koehler.

Practic, prin noua companie, tehnologia fibrei de carbon va putea fi utilizata la scara larga pe automobile, la preturi competitive. SGL are deja o experienta vasta in fabricarea de materiale usoare, printre care si un plastic intarit cu fibra de carbon (CFRP – carbon fiber reinforced plastic), utilizat, de exemplu, la acoperisul modelului M6 Coupe.

In prima faza de dezvoltare a companiei, investitiile necesare se vor ridica la 90 de milioane de euro.

Societatea mixta va opera prin doua entitati, una amplasata in America de Nord (denumita SGL Automotive Carbon Fibers LLC), iar cealalta (SGL Automotive Fibers GmbH & Co KG) in Germania.

Grupul BMW va detine 49% dintre actiuni, iar grupul SGL va avea 51%.

Noua companie va crea 180 de locuri de munca in Germania si America de Nord.

Lasa un comentariu