Acasa Piata Auto UPDATE: Volkswagen va produce in Rusia un model dedicat exclusiv acestei piete

UPDATE: Volkswagen va produce in Rusia un model dedicat exclusiv acestei piete

de Adrian Mitrea

Martin Winterkorn si Vladimir Putin (sursa - Volkswagen)

Volkswagen va produce in uzina Kaluga din Rusia, peste cateva luni, un model de tip notchback (masina cu forma unui sedan, al carui portbagaj se deschide cu tot cu luneta, asemeni unui hatchback) dedicat exclusiv pietei ruse, a anuntat compania.

De asemenea, tot intr-un orizont de timp de cateva luni, grupul german Volkswagen va produce in uzina Kaluga trei noi modele ale marcilor din grup, in conditiile in care in prezent sunt produse in fabrica Volkswagen Tiguan si Skoda Octavia.

UPDATE: Doua dintre cele trei modele vor fi Skoda Yeti si Skoda Superb. La Kaluga sunt asamblate (deci nu produse – n.r.) mai multe modele Skoda. Incepand cu octombrie 2007 au inceput sa fie asamblate Skoda Octavia Tour si Skoda Octavia, iar din august 2008 au fost adaugate variantele de caroserie break ale celor doua modele. Asamblarea Skoda Fabia (hatchback) a inceput in ianuarie 2008, iar varianta break a modelului a fost adaugata din ianuarie 2009. Tot in acest an a inceput asamblarea Skoda Superb (din aprilie) si Skoda Roomster (din mai). Majoritatea modelelor sunt dotate exclusiv cu motoare pe benzina, potrivit unui comunicat al importatorului Skoda in Romania, Porsche Romania.

Vladimir Putin (sursa - Volkswagen)Uzina Kaluga din Rusia a inceput productia completa marti (20 octombrie), in prezenta presedintelui grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, si a premierului Rusiei, Vladimir Putin. Unitatea din Kaluga asambleaza insa masini din piese importate (CKD) de la sfarsitul anului 2007.

Volkswagen este cel mai mare investitor din instria auto din Rusia, finantand cu 570 de milioane de euro doar in uzina din Kaluga. Investitiile totale ale grupului Volkswagen in Rusia, care includ si deschiderea unui punct vamal la Kaluga in vara acestui an, se ridica la 774 de milioane de euro.

Volkswagen are 1.800 de angajati la Kaluga si alti 300 la Moscova, iar pana la sfarsitul anului viitor numarul personalului de la fabrica va urca la 3.000 de oameni.

UPDATE: Uzina va ajunge la o capacitate de productie de 150.000 de masini anul viitor.

Lasa un comentariu