Acasa Sport AutoFormula 1 INTERVIU: Lucas Di Grassi, pilot Renault, crede ca Formula 1 va ramane exponentul tehnologiei auto

INTERVIU: Lucas Di Grassi, pilot Renault, crede ca Formula 1 va ramane exponentul tehnologiei auto

de Adrian Mitrea

Lucas Di Grassi (sursa - 0-100.ro)

Brazilianul Lucas Di Grassi, 25 de ani, pilotul de rezerva el echipei Renault de Formula 1, crede ca aceasta competitie automobilistica este si va continua sa fie exponentul tehnologiilor din industria auto. Aparent, viitorul masinilor de pasageri se indreapta catre propulsia electrica, iar Formula 1 nu imbratiseaza aceasta tendinta. Ce se intampla de fapt poti afla din interviul in exclusivitate pe care 0-100.ro l-a obtinut de la pilot.

0-100.ro: Industria constructoare de masini, inclusiv Renault, mizeaza pe masini ecologice, electrice. Formula 1 a fost intotdeauna exponentul tehnologic al industriei auto, dar nu vad in aceasta competitie masini electrice. De de?

Grassi: Incepand de anul viitor avem o schimbare in regulament, in sensul ca nu vom mai avea voie sa realimentam pe parcursul unei curse. Deci consumul de carburant incepe sa aibe un rol foarte important. (…) Cred ca Forumula 1 se apropie de tendinta generala de a economisi carburant. Un exemplu este si sistemul KERS (Kinetic Energy Recovery Systems).

0-100.ro: Unde vezi formula peste cinci ani?

Grassi: E greu de spus, pentru ca nu as putea sa spun unde va fi Formula 1 peste doi ani, dar cred ca directia este clara si anume de a face Formula 1 atat un sport, cat si o pepiniera de tehnologii prietenoase cu mediul si care pot fi aplicate la masinile pe care le folosim in viata de zi cu zi.

Cred ca, din punctul de vedere ecologic, Formula 1 va continua sa reprezinte progresul tehnologic si va sta la baza dezvoltarii de noi tehnologii pentru masinile de serie. Reducerea consumului nu inseamna totul. Si reducerea greutatii este foarte importanta.

0-100.ro: Care este semnificatia Renault Roadshow din Bucuresti?

Grassi: Cred ca multi romani sunt fani F1, dar din diverse motive nu pot merge la cursa. Aici au posibilitatea sa simta spiritul Formula 1 si mi se pare un eveniment foarte important pentru o tara care nu are un circuit inca.

0-100.ro: Crezi ca show-ul poate determina un om sa cumpere o masina de serie Renault?

Grassi: Cred ca toti care vin aici sunt constienti de faptul ca aceste masini de Formula 1 sunt produse de un constructor care este capabil sa transpuna tehnologia in masinile de serie.

Lasa un comentariu