Acasa Revista Presei Revista presei, 8 oct.: Producatorii de componente auto au dificultati in obtinerea creditelor. Masinile vitezomanilor ar putea fi confiscate

Revista presei, 8 oct.: Producatorii de componente auto au dificultati in obtinerea creditelor. Masinile vitezomanilor ar putea fi confiscate

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Componentistii auto din Romania pierd teren in cursa cu competitorii din celelalte tari UE, deoarece statul roman intarzie crearea unor instrumente financiare de absorbtie a banilor europeni destinati acestui sector, spune Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia si presedinte ACAROM, scrie Business Standard.

Lamborghini a anuntat ca investeste in cercetarea aerospatiala pentru a da nastere unui material compozit superior prin calitati fibrei de carbon. Acesta ar urma sa fie mai usor, mai rigid si mai versatil, informeaza automarket.ro.

In prezent, pe site-ul german mobile.de detinut de compania mobile.international, Forza Rossa are la vanzare trei modele Ferrari F430, dintre care doua cu 45 de kilometri la bord. Cel de-al treilea, care are 3.800 km, provine dintr-un buy-back. Pretul acestora oscileaza intre 170.000 si 190.000 de euro, relateaza Ziarul Financiar.

Romania va avea o Strategie Nationala pentru Siguranta Rutiera, insa Politia Rutiera se opune, CSM a formulat observatii, iar Ministerul Transporturilor nu retrage proiectul care prevede infiintarea ANCA – agentia care poate confisca masini si intra in conturile rau-platnicilor, scrie Gandul.

Conform unui studiu efectuat de o organizatie americana a medicilor ORL-isti, masinile cabrio care ruleaza constant cu peste 80 km/h produc un zgomot de 90 de decibeli. Limita maxima permisa la expunere constanta este de 85 dB, potrivit automarket.ro.

Lasa un comentariu