Acasa BMW VIDEO, FOTO: A treia generatie BMW X3 se prezinta. Premiera la Salonul Auto de la Frankfurt

VIDEO, FOTO: A treia generatie BMW X3 se prezinta. Premiera la Salonul Auto de la Frankfurt

de Adrian Mitrea

A treia generatie BMW X3 este gata de lansare, pe final de 2017, dupa ce va fi expus ca premiera mondiala in Salonul Auto de la Frankfurt (14-24 septembrie). Masina are cote de gabarit similare cu generatia anterioara, design-ul este mai expresiv, iar echipamentele imbunatatite. Sunt disponibile si trei linii de personalizare, xLine, Luxury Line si M Sport. Prima generatie BMW X3 a fost lansata in 2003, iar de atunci au fost vandute peste 1,5 milioane de unitati. Pe piata modelul concureaza cu Audi Q5 si Mercedes-Benz GLC.

Acest model este doar unul dintre multele noutati pe care BMW le pregateste in perioada urmatoare, dupa cum am putut observa in vizita la centrul de inginerie BMW FIZ. Poti reciti reportajul AICI.

BMW X3 va avea si un derivat electric, deja confirmat oficial pentru anul 2020.

Dimensiunile exterioare ale noului X3 sunt in mare parte neschimbate, dar ampatamentul mai lung cu cinci centimetri, capota mai lunga si consolele fata foarte scurte, cu proportii si mai fin echilibrate, il delimiteaza de modelul anterior.

Farurile, grila radiatorului si stopurile au acum dimenisiuni mai generoase si sunt mai expresive.

La interior accentul cade pe confort si rafinament, incepand de la parbrizul acustic (mai gros) si pana la tapiterie si forma scaunelor. Sunt disponibile inclusiv optiuni de personalizare BMW Individual, iar bordul poate fi imbracat in Sensatec (denumirea pielii ecologice la BMW). Geamurile laterale din fata pot fi si ele acustice (practic sunt doua foi de sticla mai groase si laminate).

Climatizarea poate avea reglaj pe trei zone, iar pentru sofer si pasagerul din dreapta sunt disponibile si scaune ventilate.

Spatarul banchetei spate este rabatabil fractionat 40:20:40 si poate avea inclinare variabila. Portbagajul are un volum de 550 litri, extensibil pana la 1.600 litri.

Noul BMW X3 poate beneficia optional de BMW Display Key, deja disponibila la BMW Seria 7, BMW Seria 5 si BMW i8. BMW Display Key ofera o serie intreaga de informatii, precum de combustibil si activitatile de service sau intretinere care trebuie efectuate sau daca geamurile sau trapa au fost inchise la parasirea automobilului. in plus, poate fi utilizata si pentru a opera incalzirea auxiliara optionala.

Iluminarea ambientala din masina este disponibila in sase tonuri (Orange, Lilac, Mint, Bronze, Blue si White). O aparitie noua in lista de optionale este pachetul Ambient Air, care permite clientilor nu numai sa parfumeze interiorul, in trei niveluri de intensitate, prin alegerea uneia dintre cele opt arome, ci si sa-si purifice mediul prin intermediul ionizarii aerului si astfel sa contribuie la sentimentul general de bine de la bord.

Distributia maselor este cea consacrata la BMW intre cele doua axe, 50:50, iar sistemul de tractiune integrala xDrive este interconectat cu Dynamic Stability Control (DSC), ceea ce inseamna ca repartitia puterii intre cele patru roti poate fi variata in mod constant pentru a oferi mereu manevrabilitatea pentru care marca BMW este renumita.

In plus, comutatorul Driving Experience Control disponibil standard permite conducatorului sa aleaga intre diferite configuratii – precum modurile ECO PRO, COMFORT, SPORT si SPORT + (acesta din urma numai la modelele 30i, 30d si M40i) – concepute pentru ca automobilul sa fie mai dinamic, mai confortabil sau mai eficient.

A treia generatie BMW X3 continua sa se bazeze pe formula castigatoare a unei punti fata cu dublu brat transversal si a unei punti spate cu suspensie multibrat.

Intr-un efort de a imbunatati dinamica manevrabilitatii, momentul de ruliu a fost redistribuit mult pe puntea spate, iar orientarea spre spate a sistemului de tractiune integrala xDrive a crescut si mai mult.

In configuratia de baza noul BMW X3 dispune de jante de 18 toli, din aliaj usor (anterior de 17 toli), in timp ce lista de optionale – in functie de specificatie si varianta de motorizare – include jante cu dimensiuni de pana la 21 de toli. Garda la sol este de 204 mm.

In continuare va fi disponibila o versiune cu roti motrice spate (sDrive), dar nu si pentru piata europeana. In Europa modelul va fi comercializat doar cu tractiune integrala xDrive.

Toate motorizarile vin asociate unei cutii de viteze automate cu 8 trepte, Streptronic, care beneficiaza de setari specifice pentru fiecare motor.

In ceea ce priveste motorizarile sunt disponibile variante pe benzina 20i, 30i, M40i si diesel 20d si 30d.

Lasa un comentariu