Acasa BMW Primul MINI electric de serie apare in 2019, iar BMW X3 electric in 2020

Primul MINI electric de serie apare in 2019, iar BMW X3 electric in 2020

de Adrian Mitrea

MINI Vision Next 100 Concept (sursa - MINI)

Primul automobil electric care va fi comercializat sub marca MINI va fi lansat in 2019, iar in 2020 va incepe sa fie vanduta o versiune cu propulsie electrica SUV-ului BMW X3, a declarat executivul BMW Harald Krueger, intr-un interviu acordat la Salonul Auto de la Paris, scrie Automotive News.

“Rivalii nostri sunt la prima faza a strategiei lor electrice, in timp ce noi intram in faza a doua. Suntem pe cale sa electrificam gama de masini ce reprezinta portofoliul de baza al companiei, utilizand tehnologie BMW i”, a declarat Krueger.

BMW asteapta vanzari de circa 60.000 masini electrice si hibride in acest an, aproape dublu fata de anul trecut, potrivit executivului BMW.

Piata pentru masini electrice se anunta competitiva in viitorul apropiat daca luam in calcul aceste desene, prototipurile deja prezentate pentru Tesla Model 3, marca electrica a Daimler, denumita EQ, si modelul electric compact al Volkswagen prefigurat de conceptul I.D.

“BMW Group trebuie sa actioneze precum companiile din tehnologie. S-au dus vremurile in care o strategie era disecata, apoi agreata, iar ulterior implementata in zece ani. Trebuie sa ne adaptam permanent, sa ajustam ce facem in prezent si sa dezvoltam permanent”, a explicat Harald Krueger.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Paris 2016

BMW Group a incercat un experiment interesant cu masina electrica MINI E, insa aceasta nu a fost disponibila pentru comercializare, ci doar spre inchiriere pe termen lung catre anumiti clienti. Datele stranse de compania auto germana prin acest program – cum ar fi modul in care soferii utilizeaza o masina electrica – au fost folosite ulterior in conceperea parametrilor tehnici si de utilizare ai BMW i3.

Si pentru ca avem un clip din 2011 cu MINI E, am decis sa-l scoatem din tenebrele YouTube-ului si sa va aratam cum vedeam masina electrica acum cinci ani:

Lasa un comentariu