Acasa Tesla Motors Tesla va prezenta un camion electric si o camioneta

Tesla va prezenta un camion electric si o camioneta

de Vlad Barza

Elon Musk a anuntat ca Tesla va prezenta in septembrie o semi-remorca electrica, iar in 18-24 luni un camion 100% electric, celebrul antreprenor avand planuri mari in segmentul transportului de marfa. Daimler este una dintre companiile care fac teste cu camioanele electrice, insa marea problema este ca sunt necesare foarte multe baterii pentru ca autonomia sa fie decenta.

Musk si-a felicitat echipa pentru munca extraordinara facuta si a spus ca in septembrie va fi prezentat Tesla Semi Truck, iar peste 18-24 de luni va fi prezentat un pick-up truck electric.

Nu este prima oara cand Musk vorbeste despre viitoarele camioane. In iulie anunta in „Master Plan-ul” prezentat ca are de gand sa investeasca in dezvoltarea de vehicule mari de transport.

Musk a anuntat si ca modelul Roadster, primul model Tesla, lansat in 2008 si vandut pana in 2012, va avea un succesor tot decapotabil in anii care vin.

Marea problema a camioanelor electrice este ca au nevoie de baterii foarte voluminoase pentru a avea autonomie acceptabila, estimari ale Siemens aratand ca pentru ca un TIR sa aiba autonomie de 800 km, bateriile ar trebui sa cantareasca 25 de tone. Este insa de asteptat ca Tesla sa gaseasca o solutie pentru a le face mai eficiente, fiindca altfel camioanele nu pot ajunge in piata.

Surse: TechCrunch, Business Insider

5 comentarii

UpYours 14 aprilie 2017 - 12:00

Tesla prezinta foarte multe lucruri si ce mi se pare distractiv este ca le spune si preturile! Va mai amintiti bateriile pentru casa ,5000$, 15kwh inmagazinati, masinile la 30.000$ care au autonomie 400km? Incercati sa va cumparati asa ceva! Veti constata ca puteti sa va luati de la BMW sau baterii de la alte firme! Tesla produce publicitate si fara sa scoata pe piata peroreaza prewturi mici la baterii! Dar ei nu produc cu adevarat asa ceva! Nu poti cumpara la preturile balivernate de ei! Asa ca si camionul mi se pare o mare baliverna!

Reply
BodnarDan 14 aprilie 2017 - 19:52

Ce BMW electric cu pretul de 30K $ are autonomie de 400km? 🙂
i3 porneste de la 35 de mii de euro si are o autonomie de de ~150km la banii aia. Singura versiune care se apropie de ~300km costa putin peste 40 de mii de euro dar are si un motor de scuter in el (REx).

Reply
trecatorul23 14 aprilie 2017 - 16:11

Semi-remorca electrica? Semi Truck nu-i semi-remorca. E pur si simplu capul-tractor.

Reply
dan 14 aprilie 2017 - 22:06

Odinioara, multe persoane nu concepeau ca ceva mai ''greu'' ca aerul sa poata zbura. Wilbur și Orville Wright au demonstrat contrariul
Deci, sa nu fim GicaContra si in materie de propulsare electrica. Ce naiba….!!!!!

Reply
Daniel I. 20 martie 2018 - 19:30

Ar fi fost mai simplu sa facem linii electrice pe autostrazi (ca cele de troleibuz).Ar fi mult mai simplu sa punem pe camioane „doar” inca un motor electric decat sa punem tone de baterii…Nu uitati ca taxele de drum se socotesc si functie de tonaj.Oare de ce ?Pai transportam bateriile motorului sau marfa ?Eu cred ca la pretul bateriilor unui camion am putea pune linie electrica de genul celei de troleu pe minim un kilometru…
Sa nu mai zic ca mai erau ceva proiecte cu tuburi de aer presurizat (Buc-Constanta) inca de pe vremea lui Ceausescu.Dar poate ca sunt interese mai mari ce dicteaza directia in transporturi…Noi nici nu existam sa ne dam cu parerea sau mai bine zis existam doar pentru taxe.

Reply

Lasa un comentariu