Acasa Porsche VIDEO: Cel mai puternic Porsche Panamera devine un hibrid. Turbo benzina plus electric

VIDEO: Cel mai puternic Porsche Panamera devine un hibrid. Turbo benzina plus electric

de Adrian Mitrea

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (sursa - Porsche)

Porsche lanseaza o noua versiune hibrida a modelului Panamera, denumita Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, model ce combina performantele varfului de gama Panamera de pana acum, varianta Turbo (550 CP), cu un motor electric (136 CP), puterea maxima combinata a celor doua motoare fiind de 680 CP. Masina atinge 100 km/h cu start de pe loc in 3,4 secunde.

Panamera Turbo S E-Hybrid are deci un motor V8 de 4 litri (550 CP) si un motor electric (136 CP) – ansamblu capabil sa asigure masinii o viteza maxima de 310 km/h si un sprint pana la 100 km/h in 3,4 secunde gratie puterii totale de 680 CP si cuplului de 850 Nm.

Schema de accelerare a sistemului cu tractiune integrala Panamera este cea utilizata in cazul supercarului sport 918 Spyder.

Porsche spune ca aceasta versiune Panamera hibrida poate parcurge pana la 50 km in mod pur electric. Ambreiajul pentru decuplarea motorului instalat pe modulul Porsche hibrid este activat electromecanic de un actuator electric (ECA), la fel ca in cazul Panamera 4 E-Hybrid (versiunea hibrida mai „cuminte”). Acest fapt determina reactii prompte la comenzi si un grad sporit de confort. La fel ca in cazul celorlalte modele din a doua generatie Panamera, cutia de viteze cu dublu ambreiaj Porsche Doppelkupplung (PDK) cu opt trepte transmite puterea catre sistemul de tractiune integrala adaptiva Porsche Traction Management (PTM), disponibila in pachetul standard.

Panamera Turbo S E-Hybrid vine cu suspensie pneumatica in varianta standard si ofera o combinatie unica in segmentul sau: confortul unei limuzine de lux, imbinat cu performantele unui supercar sport.

Motorul electric este alimentat cu energie cu ajutorul unei baterii litiu-ion, racita cu lichid, cu o capacitate energetica de 14,1 kWh. Bateria de mare capacitate, integrata in partea din spate a automobilului, se incarca complet in sase ore, cu 10 A, la o sursa de alimentare de 230V.

Daca este utilizat incarcatorul optional de 7,2 kW si o sursa de alimentare de 230V, cu 32 A, in loc de incarcatorul standard de 3,6-kW, bateria se va incarca complet in doar 2,4 ore. Procesul de incarcare a bateriei poate fi demarat folosind un timer via Porsche Communication Management (PCM) sau prin aplicatia Porsche Connect (pentru smartphone-uri si Apple Watch). In plus, Panamera Turbo S E-Hybrid este dotat cu sistem de climatizare auxiliar, pentru a asigura confortul termic in compartimentul pasagerilor chiar si pe durata incarcarii bateriei.

Masina debuteaza din prima cu doua versiuni de ampatament, odata cu lansarea pe piata programata in iulie 2017. Panamera Turbo S E-Hybrid va avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (9-19 martie 2017). Inca de la inceput, noul Gran Turismo in patru usi va fi disponibil si intr-o versiune Executive, cu un ampatament alungit cu 150 mm.

Parte din echiparea standard a noului Panamera Turbo S E-Hybrid sunt si sistemul de franare Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport), incluzand Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), sistemul de directie Power Steering Plus si jantele din aliaj de 21 de inci, cu design 911 Turbo. Pachetul standard include si sistem de climatizare auxiliar, elemente aerodinamice adaptive si suspensie pneumatica cu perne de aer cu trei camere, ce include Porsche Active Suspension Management (PASM). Versiunea cu ampatament alungit este echipata in standard cu sistem de directie pe puntea spate.

In Romania, preturile pentru Panamera Turbo S E-Hybrid incep de la 161.483 euro fara TVA (192.164 euro cu TVA), iar pentru Panamera Turbo S E-Hybrid Executive, de la 172.882 euro fara TVA (205.729 euro cu TVA).

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Interior Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (sursa - Porsche)

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (sursa - Porsche)

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (sursa - Porsche)

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (sursa - Porsche)

Lasa un comentariu