Acasa Revista Presei Revista presei, 8 ian.: Saab are trei noi investitori. Sandero GPL relanseaza piata de profil din Franta

Revista presei, 8 ian.: Saab are trei noi investitori. Sandero GPL relanseaza piata de profil din Franta

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Viitorul marcii Saab sta in continuare sub semnul intrebarii deoarece GM are trei potentiali investitori care au o oferta pentru marca din Trollhattan, pe langa olandezii de la Spyker.

Doi dintre acestia sunt de origine suedeza, iar cel de-al treilea este o companie de investitii din Luxemburg, potrivit automarket.ro.

Desi Polonia nu a avut program Rabla on 2009, piata auto a reusit sa ramana pe plus datorita celor care si-au luat masini noi prin programele Rabla din Germania si Slovacia, scrie AFP. Astfel, aproape 15% din masinile noi vandute in showroom-urile poloneze anul trecut au fost cumparate prin programele Rabla ale tarilor vecine, arata un studiu citat de agentia franceza de presa, relateaza HotNews.ro.

In Germania, inmatricularile de masini noi Renault si Dacia au crescut, in termeni anuali, cu 25,4% in luna decembrie, la 10.643 unitati, si cu 53,5% pe parcursul anului 2009, la 225.965 masini, potrivit datelor Oficiului de inmatriculari auto german KBA, scrie informatiiauto.ro.

Varianta pe gaz petrolier lichefiat (GPL) a Dacia Sandero a inregistrat un succes neasteptat in Franta si ar putea contribui la relansarea pietei auto pe acest segment, dupa ce vanzarile in primele 11 luni ale anului 2009 au totalizat 14.000 de unitati, cu 35% mai mult fata de intreg anul 2008, informeaza MEDIAFAX.

Lasa un comentariu