Acasa Romania Parteneriat BRD – Eldrive România pentru instalare stații EV

Parteneriat BRD – Eldrive România pentru instalare stații EV

de Adrian Mitrea

Parteneriat BRD – Eldrive România: cele două companii au demarat un proiect pilot pentru instalare de stații de încărcare pentru mașini electrice. Pentru început, unele sucursale BRD din țară vor avea stații de încărcare din rețeaua Eldrive România. Este vorba despre sucursalele din Galați și Timișoara (în primă fază), apoi în Râmnicu Vâlcea și Sibiu (în faza următoare).

La aceste stații vor avea acces atât clienții, cât și angajații băncii.

În proiect au fost incluse stații de încărcare rapidă de peste 120 kW, câte una în fiecare sucursală. Cele două stații date în funcțiune în Galați și Timișoara au câte doi conectori tip CCS. Stațiile pot împărți puterea de încărcare în 60 kW cu 60 kW, pentru alimentarea simultană a două mașini electrice.

Parteneriat BRD – Eldrive România

„BRD Groupe Société Générale este prima banca din țară cu care avem oportunitatea de a crea un proiect de sustenabilitate care încurajează electromobilitatea în zonele urbane aglomerate. Sperăm să extindem colaborarea la nivel național și, astfel, cât mai mulți posesori de mașini electrice să poată beneficia de soluții de încărcare rapidă, la îndemână”, a declarat Camelia Popescu (Sin), Country Manager Eldrive România, într-un comunicat de presă.

Sustenabilitatea este o componentă importantă a strategiei de Responsabilitatea Socială Corporativă (CSR) a BRD Groupe Société Générale. Obiectivul declarat al grupului este de a construi împreună cu clienții noștri un viitor mai bun și sustenabil, prin soluții financiare responsabile și inovatoare. Acest proiect pilot prin care instalăm stații de încărcare rapidă a automobilelor electrice la sucursalele noastre face parte dintr-un set mai larg de inițiative prin care ne propunem să ne creștem continuu impactul pozitiv în mediu și societate”, a declarat Mihai Selegean, Director General Adjunct, BRD Groupe Société Générale, într-un comunicat de presă.

Despre BRD Groupe Société Générale

BRD Groupe Société Générale operează o rețea de 441 de unități. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârșitul lunii iunie 2023, la 74,5 miliarde Lei.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare și un actor major în economie de peste 150 de ani. Grupul are 117.000 angajați în 66 țări și 25 milioane clienți în întreaga lume, în trei activități-cheie:

  • Retail banking în Franța.
  • Retail banking internațional, Asigurări și Servicii financiare.
  • Global Banking și Soluții pentru Investitori.

Despre Eldrive România

Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L.

Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia este inclusă în planurile de extindere.

În momentul de față sunt active peste 800 de stații de încărcare în rețeaua Eldrive.

Eldrive România este unul dintre principalii furnizori de servicii de încărcare pentru mașini electrice din țară. Stațiile de încărcare Eldrive sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți.

Eldrive România are acoperire națională și își extinde permanent rețeaua de încărcare, atât în orașe, cât și pe șoselele din țară. Scopul Eldrive este de a deveni cel mai important jucător din România pe piața de alimentare a autovehiculelor electrice.

Aplicația Eldrive România este disponibilă în și .


Proiect uriaș: 40 milioane Euro de la BEI pentru 10.500 stații de încărcare Eldrive

Rabla Plus 2023: prag de 75.000 Euro ca mașinile electrice să fie eligibile

Mașina electrică perfectă nu există încă

Cât costă o baterie de mașină electrică în 2023? S-a ajuns la circa 155 USD pentru 1 kWh


Lasa un comentariu