Acasa Romania Eldrive și JOY Retail Park instalează stații de încărcare pentru mașini electrice în România

Eldrive și JOY Retail Park instalează stații de încărcare pentru mașini electrice în România

de Adrian Mitrea

Eldrive și JOY Retail Park instalează stații de încărcare pentru mașini electrice în România, prima colaborare dintre cele două companii fiind la Calafat. Vor urma alte stații EV în mai multe localități din țară: Sovata, Dorohoi, Roznov.

La JOY Retail Park din Calafat sunt disponibile, în această fază, două stații de încărcare. Ele au configurația 50 kW DC + 22 kW AC și sunt marca ABB. Pot alimenta simultan patru mașini electrice, a anunțat Eldrive România.

„Acum avem servicii de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România și în Calafat, un punct important pe hartă. Facem astfel o punte cu colegii de la Eldrive Bulgaria, care, pe celălalt mal al Dunării, asigură servicii de încărcare într-o benzinărie strategică din zonă. Încărcarea poate fi realizată din aplicația Eldrive România, atât pentru utilizarea rețelei din țara noastră, cât și pentru Bulgaria”, a declarat Camelia Popescu (Sin), Country Manager Eldrive în România, într-un comunicat de presă.

Eldrive și JOY Retail Park. Start colaborare în 2023

Stațiile de încărcare Eldrive România de la JOY Retail Park sunt aflate la o distanță mai mică de 20 de kilometri de stația Eldrive din Bulgaria. Aceasta este amplasată într-o benzinărie OMV.

În acest moment utilizatorii Eldrive România au, în zona Calafat-Vidin, trei stații de încărcare rapide. Ele sunt utile pentru clienții centrului comercial, dar și pentru persoanele aflate în tranzit.

„Calafatul n-a avut până acum stații de încărcare rapide pentru mașini electrice, iar noi suntem bucuroși să le dăm în folosință pe primele, prin parteneriatul cu Eldrive România. Astfel, pe lângă spațiile comerciale variate pe care le punem la dispoziția clienților, putem să le asigurăm și încărcare pentru mașini electrice în Calafat și, în curând, în toate proiectele JOY Retail Park de pe teritoriul României”, a declarat Adrian Păcuraru – CEO Pro Development – deținător al brandului JOY Retail Park, într-un comunicat de presă.

Stațiile Eldrive din JOY Retail Park pot fi activate prin (1) aplicația de mobil Eldrive România; (2) prin card RFID solicitat la Eldrive România și (3) prin funcția Autocharge, disponibilă pentru toate stațiile DC cu conector CCS (nu și pentru CHAdeMO sau Type 2).

Pentru viitoarele HUB-uri de încărcare din Sovata, Dorohoi și Roznov, Eldrive România și JOY au în vedere instalarea unor stații cu puteri similare, dar în configurații de conectori diferite.

Acesta este doar începutul colaborării dintre Eldrive România și JOY. Ambele companii doresc să extindă parteneriatul și în alte amplasamente din România. Numărul de stații disponibile pentru clienți va crește într-un ritm accelerat.

Despre JOY Retail Park

JOY Retail Park propune clienților din orașele de provincie un concept modern și simplu pentru a face cumpărături. Cu o experiență a fondatorilor de peste 15 ani în imobiliare, Pro Development – deținătorul brandului JOY Retail Park – își propune să dețină un portofoliu de peste 75.000 mp în următorii 5 ani.

Primul amplasament JOY este în Gherla, județul Cluj. Au urmat apoi JOY Balș, JOY Rupea, JOY Sovata, JOY Roznov și JOY Calafat.

Despre Eldrive

Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia figurează în planurile de extindere. În acest moment sunt active peste 800 de stații de încărcare în rețeaua Eldrive.

Simplu spus, Eldrive România este unul dintre principalii furnizori de servicii de încărcare pentru mașini electrice din țară. Stații de încărcare Eldrive sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți.

Eldrive România are acoperire națională și lucrează permanent la extinderea rețelei de încărcare, atât în orașe, cât și pe șoselele din țară. Scopul Eldrive este de a deveni cel mai important jucător din România pe piața de alimentare a autovehiculelor electrice.


Eldrive România + Square 7 = peste 100 stații de încărcare EV

Eldrive și La Strada devin parteneri strategici pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

Eldrive România și Vitantis Shopping Center au deschis noi stații de încărcare pentru mașini electrice în București

Proiect uriaș: 40 milioane Euro de la BEI pentru 10.500 stații de încărcare Eldrive

Rabla Plus 2023: prag de 75.000 Euro ca mașinile electrice să fie eligibile

Mașina electrică perfectă nu există încă

Cât costă o baterie de mașină electrică în 2023? S-a ajuns la circa 155 USD pentru 1 kWh


Lasa un comentariu