Acasa Romania Eldrive România + Square 7 = peste 100 stații de încărcare EV

Eldrive România + Square 7 = peste 100 stații de încărcare EV

de Adrian Mitrea

Eldrive România + Square 7 = peste 100 de stații de încărcare EV – acesta ar fi rezumatul parteneriatului strategic dintre cele două companii. Practic, Eldrive România va instala peste 100 de stații de încărcare pentru mașini electrice în cele 26 de parcuri de retail aflate în portofoliul Square 7 Properties și Mitiska REIM, au anunțat companiile.

Primele stații sunt deja funcționale în Giurgiu Shopping Park, începând cu luna Iulie, 2023. Toate celelalte stații urmează să fie instalate și puse în funcțiune până la finalul anului acesta și în 2024.

În total este vorba despre mai mult de 100 de stații care cumulează peste 300 de puncte de încărcare. Acest lucru este posibil pentru că unele stații au mai mulți conectori / puncte de încărcare.

În Shopping Park Giurgiu sunt patru stații de 50 kW + 22 kW, unde pot fi încărcate opt mașini electrice simultan.

Eldrive România + Square 7 & ABB

Toate stațiile Eldrive din Shopping Park Giurgiu sunt marca ABB și asigură o putere de încărcare de până la 50 kW atunci când utilizatorii folosesc conectorul de încărcare rapidă (DC) și până la 22 kW putere când este utilizat conectorul de încărcare semi-rapidă (AC).

„Colaborarea dintre Eldrive România și Square 7 Properties arată determinarea pe care o avem în a dezvolta infrastructura de încărcare pentru mașini electrice, în toată țara”, a declarat Camelia Sin, Country Manager pentru Eldrive în România.

Până la final de 2023 și pe parcursul lui 2024 vor fi date în folosință noi stații de încărcare Eldrive în întreg portofoliul de parcuri de retail Square 7 Properties și Mitiska REIM. Fiecare amplasament are autorizații specifice și date de punere în folosință diferite.

„Square 7 Properties are peste 15 ani de experiență în construcția administrarea de parcuri de retail moderne în România. Dezvoltăm cu atenție la impactul asupra mediului, și, după certificările sustenabile ale construcțiilor noastre, dotarea cu stații de încărcare electrică a reprezentat o acțiune firească pentru noi”, a declarat Brîndușa Grama, Head of Asset Management la Square 7 Properties.

Despre Square 7

Square 7 Properties activează de peste 15 ani în România și are în portofoliu 26 de centre comerciale în toată țara. Ele cumulează 142.000 metri pătrați și sunt dezvoltate împreună cu Mitiska REIM.

Din grupul de companii Square 7 fac parte SQUAREBOX (property management) și SWITCHBOARD (facility managament).

Despre Eldrive

Eldrive a dat în folosință prima stație de încărcare pentru mașini electrice în România în anul 2017. În prezent sunt 110 stații de încărcare Eldrive în România, având, cumulat, 189 puncte de încărcare.

Rețeaua Eldrive crește în România în fiecare lună. Până la final de 2023 vor fi puse în funcțiune peste 150 de noi stații de încărcare pentru mașini electrice, pe tot teritoriul României.

Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia figurează în planurile de extindere. În acest moment sunt active peste 800 de stații de încărcare în rețeaua Eldrive, în toate țările.

Eldrive România este unul dintre principalii furnizori de servicii de încărcare pentru mașini electrice din țară. Stații de încărcare Eldrive sunt amplasate în unele benzinării OMV și Petrom. De asemenea, și în centre comerciale precum cele dezvoltate de Square 7 și Mitiska REIM.

Scopul Eldrive este de a deveni cel mai important jucător din România pe piața de alimentare a autovehiculelor electrice.


Eldrive și La Strada devin parteneri strategici pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

Eldrive România și Vitantis Shopping Center au deschis noi stații de încărcare pentru mașini electrice în București

Proiect uriaș: 40 milioane Euro de la BEI pentru 10.500 stații de încărcare Eldrive

Rabla Plus 2023: prag de 75.000 Euro ca mașinile electrice să fie eligibile

Mașina electrică perfectă nu există încă

Cât costă o baterie de mașină electrică în 2023? S-a ajuns la circa 155 USD pentru 1 kWh


Lasa un comentariu