Acasa Romania Eldrive și La Strada devin parteneri strategici pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

Eldrive și La Strada devin parteneri strategici pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

de Adrian Mitrea

Eldrive și La Strada devin parteneri strategici pentru a crea și extinde infrastructura de încărcare pentru mașini electrice din România, au anunțat cele două companii. Noi stații de încărcare sunt amplasate în puncte cheie din București, Ilfov și Brașov. În total este vorba despre 13 stații care pot alimenta simultan 18 mașini electrice, potrivit Eldrive.

Toate aceste stații sunt poziționate în locații bune din București (Militari) și Ilfov (Bragadiru). Din August 2023 vor exista stații Eldrive și în centrul comercial La Strada din Popești Leordeni.

De asemenea, stațiile din Brașov oferă acces rapid spre ieșirile către Sighișoara – Târgu Mureș, precum și spre Făgăraș – Sibiu.

120 kW DC / 24 kW DC / 22 kW AC

  • Din totalul celor 13 stații de încărcare pentru mașini electrice, patru sunt de mare putere: 120 kW, curent continuu (DC). Acestea pot încărca o mașină electrică cu 120 kW sau pot împărți puterea în două, 60 kW cu 60 kW, în cazul în care alimentează două mașini, simultan, la aceeași stație.
  • Alte opt stații de încărcare sunt de 24 kW putere, tot curent continuu (DC), care pot alimenta câte o mașină, pe rând.
  • O stație este de 50 kW putere, curent continuu (DC), plus 22 kW putere, curent alternativ (AC). La acest tip de stație pot încărca simultan două mașini – una rapid (până la 50 kW), iar cealaltă semi-rapid (până la 22 kW).

„Planurile de expansiune ale Eldrive în România continuă în forță, alături de La Strada. Astfel, utilizatorii de mașini electrice pot alimenta în puncte cheie din București, Ilfov și Brașov, fie când se află la cumpărături, la centrul comercial, fie în timp ce sunt în tranzit”, a declarat Camelia Sin, Country Manager pentru Eldrive în România.

Amplasarea centrelor comerciale La Strada Street Mall Concept este strategică, în proximitatea zonelor rezidențiale. Expansiunea Eldrive în România va continua și cu amplasarea de stații în alte tipuri de spații.

„În cadrul La Strada clienții pot găsi restaurante, magazine variate, servicii, zone de divertisment și, mai nou, stații de încărcare pentru mașini electrice”, a declarat Costin Pepino, Facility Manager în cadrul La Strada Street Mall Concept.

Eldrive și La Strada devin parteneri strategici

Stațiile Eldrive din Bragadiru, Militari și Brașov sunt amplasate strategic pentru a deservi utilizatorii de mașini electrice din aceste comunități.

Totodată, aceste stații Eldrive sunt utile și pentru șoferii aflați în tranzit. Abaterea de la rută, pentru alimentare, este minimă.

Pe durata încărcării mașinii electrice șoferii au oportunități de a petrece timpul în mod productiv și relaxant, în centrele comerciale La Strada.

Despre La Strada Street Mall Concept

Spațiile La Strada Street Mall Concept sunt create special pentru zonele rezidențiale și aduc laolaltă o varietate de magazine, servicii, restaurante și zone de divertisment, inclusiv spații de joacă pentru copii.

Începând din luna Iunie 2023, cei care vizitează La Strada pot să-și încarce mașinile electrice, la stații de încărcare moderne, operate de rețeaua Eldrive.

La Strada are în total cinci amplasamente în România în acest moment.

Despre Eldrive

Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L.

Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia figurează în planurile de extindere. În acest moment sunt active peste 800 de stații de încărcare în rețeaua Eldrive.

Simplu spus, Eldrive România este unul dintre principalii furnizori de servicii de încărcare pentru mașini electrice din țară. Stații de încărcare Eldrive sunt amplasate în unele benzinării OMV și Petrom, precum și în centre comerciale precum La Strada.

Eldrive România are acoperire națională și lucrează permanent la extinderea rețelei de încărcare, atât în orașe, cât și pe șoselele din țară. Scopul Eldrive este de a deveni cel mai important jucător din România pe piața de alimentare a autovehiculelor electrice.


Proiect uriaș: 40 milioane Euro de la BEI pentru 10.500 stații de încărcare Eldrive

Eldrive România și Vitantis Shopping Center au deschis noi stații de încărcare pentru mașini electrice în București

Rabla Plus 2023: prag de 75.000 Euro ca mașinile electrice să fie eligibile

Mașina electrică perfectă nu există încă

Cât costă o baterie de mașină electrică în 2023? S-a ajuns la circa 155 USD pentru 1 kWh


Lasa un comentariu