Acasa Eco Mașini electrice 2020. Ce poți cumpăra prin Rabla Plus

Mașini electrice 2020. Ce poți cumpăra prin Rabla Plus

de Adrian Mitrea

Programul Rabla Plus 2020 a demarat oficial, iar lista cu mașini electrice disponibile pe piața din România este mai variată ca oricând. Iată ce automobile electrice poți cumpăra în acest an cu ecobonus aproape 10.000 Euro (45.000 Lei, respectiv 9.270 Euro).

Mașinile sunt menționate mai jos în ordine alfabetică. Mașinile Tesla lipsesc din listă fiindcă producătorul nu este reprezentat oficial în România, prin urmare toate modelele Tesla sunt excluse din programul Rabla Plus și în acest an.

Toate mașinile de mai sus au în dreptul lor prețurile de listă, cu TVA, fără ecobonus aplicat. Promoțiile punctuale pentru fiecare model în parte pot duce prețurile de tranzacție sub valorile menționate în acest articol. De asemenea, prețurile de mai sus sunt de pornire. Cu alte cuvinte, fiecare model în parte poate deveni mai scump, în funcție de opționalele selectate de fiecare client în parte.

Programul Rabla Plus, destinat achiziției de mașini electrice și electrificate, plus motociclete electrice, a demarat oficial Miercuri, 25 Martie 2020. Ecobonusul are tot o valoare de aproape 10.000 Euro, ca în anii trecuți (de fapt 45.000 Lei, respectiv 9.270 Euro la actualul curs Leu/Euro). Rabla Plus 2020 permite și achiziția de motociclete electrice. Mașinile plug-in hybrid pot beneficia de un ecobonus de 4.500 Euro, iar motocicletele electrice cu peste 700 Euro. La fel ca și anii trecuți, cuantumul ecobonusului nu poate depăși jumătatea valorii autovehiculului achiziționat.


Citește și…


29 comentarii

Radu 26 martie 2020 - 22:26

Oare ce trebuie completat în declarație când se presupune că ai vrea să accesezi programul rabla?

Reply
Cri 27 martie 2020 - 10:09

Nici nu știu unde să-ți zic sa suni.Oricum,poti sa dai peste cine știe ce păcălici și care să spună prostii și tu să ți-o furi când o să dai nas in nas cu ctr.Oficial nu am găsit nimic scris iar dealerii sunt f slabi.Nu au încercat să obțină nimic,ca sa poată face lumea deplasările în siguranță(o procedura speciala,o dispensa).Ei sa duc la serv că sunt acoperiți dar în condițiile astea cine o să-i mai deranjeze pt teste,înscrieri,etc ?Eu am luat masina acum dar m-am încadrat cat de cat Miercuri,înainte să intre ordonanța 3;mă rog aveau pe stoc ,totul platit și am adus-o acasa pe la 13h,plecat de la 10 după ea(cu o declarație de mana unde am precizat cinstit tot,traseul,destinația).Nu am fost oprit,dar am venit pe varianta ocolitoare,fiind la Intr pe autostr reprezentanta…Nu știu cum să vă sfătuiesc dar eu le cerusem inclusiv livrare la domiciliu,fara gluma….Bafta !

Reply
zzbst 21 mai 2020 - 02:55

Cum se comporta skoda citigoe in practica?

Reply
Andreas 26 martie 2020 - 22:46

Skoda CITIGOe iV, 100 buc pt Romania, sold out. 🙂

Reply
Andrei 27 martie 2020 - 09:08

100 buc pe tot anul 2020, primul trimestru doar ~ 30 buc au fost.

Reply
Andreas 27 martie 2020 - 09:50

Exact, am uitat sa specific. Iar info vine de la un Dealer Skoda…

Reply
Cri 27 martie 2020 - 10:18

Mie mi-au zis in Febr că se suplimentase deja odată și nu știu dacă va mai fi cazul.Nici din Cehia nu m-au lămurit.Ma trimiteau la papagalii de dealeri din Rom…
Nu puteam sa stau asa…in așteptare fara nici o inf.Oricum nu aveam cum să mă înscriu înainte să fiu sigur de Rabla.Daca se făcea dar era doar 5000€ bonusul ?Mai bine așa,că apar alte variante mai performante și poate se hotărăsc și ei să regleze pbl la care nu au răspuns(ce faci cu bateria după ce pica,unde o dai ,cu cât iei alta,de unde,daca se pricep sa repare veh el,unde,costuri,etc).Am luat un Ignis care a picat și mai ieftin cu 1000€ și e hibrid,light dar totuși…Bafta.Oricum după experiența asta nu mai apelez la Skoda ,ever !

Reply
Cri 27 martie 2020 - 09:58

Daaa,de mult….

Reply
Cri 27 martie 2020 - 09:58

Cea mai convenabila ar fi Skoda CitiGo dar nu va mai deranjați sa intrebati,că s-a terminat cota pt Romania din Ianuarie.Ma bucuram când am văzut că e in oferta și la noi,imediat după anul nou dar am incercat și eu să obțin niste info de la reprezentantele noastre din Rom și tăcere totala.In sfârșit ,am văzut că brusc nu mai apare în gama la nici un dealer,pe la sf lui Ian și pe la inceputul lui Feb a catadicsit sa raspunda un dealer din tara că nu mai sunt deloc(adică au fost probabil câteva și s-a înscris lumea,înainta sa înceapă progr Rabla,sau sa fie siguri că se mai menține și în 2020).Cel mai nenorocit dealer a fost chiar cel din orașul meu,Pitești,care nu a răspuns nici până azi,deși au fost cei mai solicitați,apoi marele Porche,din Buc care a răspuns dupa aprox o luna.Halal comert…Am ajuns sa scriu și în Cehia.Cei drept au răspuns repede(primești și retur cu nr de inreg a cererii ,nu ca în sărăcia asta de tara,nimic,mucles-toti analfabetii sunt dealeri de bijuterii făcute de aia inteligenți ,de afara).Oricum,nu voi mai apela vreodată la Skoda.Cu toate bubele lor Dacia/Renault sunt cu doua clase peste….

Reply
Mihai 27 martie 2020 - 10:07

Tara-i rupta in fund si astia subventioneaza „rable” la smecheri. Huuuuo nu va e rusine !!!

Reply
Cri 27 martie 2020 - 11:01

Viața va continua Mihai.Toate treburile merg mana in mana.Daca nu mai cumpăra nimeni nimic ne blocăm dpdv economic.De unde o sa mai ia bani la infinit lumea,pt a plăti hrana?Ne plătește Statul o perioada,firmele la fel,75% apoi concediul și înapoi la treabă…Oricum agricultura și zootehnia nu au cum sa ia pauza.Poate cu efective reduse,ceva mai mica producția dar și ei au nevoie de produse din industrie.De unde le cumpara ?Și cine le mai cumpăra pe ale lor ?Cu banii ăștia de pe Rabla,daca ne-ar da noua moca,cat crezi că ar sta in casa 20 milioane de oameni ?Nu e vb că nu avem bani pt materiale sanitare…Pbl e că nu sunt destule,că toți au nevoie acum.Iar stocurile au fost zero,mulțumită PSD.Iar spitale la fel,se construiesc acum sau trebuiau deja făcute,cum se lauda PSD ?și singurul din tara in ultimii ani a fost făcut tot pe donații făcut de un ONG…că banii s-au dus la pomanagii pt vot.Mancati voturi PSD și ingrijiti-va singuri cu măririle primite….(inclusiv cei din sist medical cu salarii de mii de euro dar fara siringi,fese,măști și alte cele;convenabil pt ei,nu făceau nimic că nu aveau cu ce dar salariu curgea !).Perfect…Continuam așa și cine scapă cu supa și ceai,aia e.Noi sa avem conturile pline,creștinii de noi,pupători de moaște cu conștiința la genunchiul broaștei ….

Reply
Darius 27 martie 2020 - 14:01

Se pare ca eUP a disparut din configurator.

Reply
Adrian Mitrea 27 martie 2020 - 15:19

Și CITIGOe iV. Le-am trecut totuși pentru că ele sunt cumpărate de oameni anul ăsta, deși clienții noi nu mai pot comanda de aici încolo. Cotele de producție pe România s-au terminat.

Reply
Silviu Dan 29 martie 2020 - 11:10

Este inchisa fabrica de la Bratislava unde sunt produse toate trei modelele (VW eUp!, Skoda Citigo e iv si Seat Mii); de alfel toate fabricile auto din EU sunt inchise, din cate stiu; in momentul de fata se vand doar masini din stocurile de la dealeri, iar modele electrice nu cred ca sunt multe pe stoc la acestia.

Reply
cib 8 aprilie 2020 - 08:24

Acum e si momentul de hipstereala electrica. Nene. daca n-aveti ce face cu banii, aruncati-i pe fereastra luandu-va un cazan electric la care peste cinci ani veti plati alimentarea ca la clasice azi dar veti avea avantajul ca veti da si 70% din valoarea uneia noi pe un set nou de baterii. Fiindca cu cele originale, nici pana la chioscul de tigari nu veti mai ajunge.

Reply
Alex 15 mai 2020 - 10:45

Asta e fake news-ul de acum cativa ani. Mai iesi si tu din pestera, din cand in cand…

Reply
Daniel Vlad 8 aprilie 2020 - 10:33

Din pacate nu cred ca se vor livra toate cotele alocate pentru Romania anul acesta datorita sistarii productiei in toate fabricile europene si datorita problemelor legate de aprovizionarea cu baterii. DIn ce am vazut KIA ar vrea sa reporneasca productia luna asta la fabrica din Slovacia. Cel mai probabil se vor vinde stocurile si mai vedem in toamna.

Reply
RVL 10 aprilie 2020 - 17:13

Mazda MX-30?

Reply
Luiza 23 mai 2020 - 08:43

Masinile trebuie sa fie neaparat noi pentru a putea accesa acest bonus?

Reply
Adrian Mitrea 23 mai 2020 - 10:04

Da.

Reply
alin 19 iunie 2020 - 19:20

Eu nu inteleg cine a facut lista asta? Redactorii site-ului sau e vreo lista oficiala de la minister? Evoque PHEV nu se incadreaza la bonusul de 4.500? Mai sunt disponibile fonduri la program?

Reply
Adrian Mitrea 20 iunie 2020 - 11:32

Există o diferență între mașinile electrice (numite și BEV) și PHEV, care sunt plug-in hibrid. În această listă sunt mașinile electrice, BEV, niciun PHEV. Lista este făcută de mine, Adrian Mitrea, jurnalist auto, pe baza informațiilor de preț de la fiecare importator în parte (majoritatea prețurilor și modelelor se găsesc oricum pe site-urile oficiale ale mărcilor respective).

Reply
frank 23 iunie 2020 - 09:20

numai modelele aflate in lista sint eligibile?

Reply
Naivu 23 iunie 2020 - 13:20

Teoretic nu, dar ma indoiesc sa fi scapat Adrian ceva (doar daca se mai lanseaza altceva anul acesta). Dupa logica mea ar fi doar doua conditii pt eligibilitate:
1- sa fie vandute in Romania, i.e. sa existe o persoana juridica inregistrata in Romania care sa-l reprezinte (e.g. Tesla nu are)
2- sa vrea producatorul sa le aduca (suntem o piata f mica pt BEVuri si poate producatorul nu se mai oboseste sa le adauge la oferta de la reprezentanta)
Daca te intereseaza un model anume, cel mai bine te poate informa reprezentanta; vezi comentariul lui Vasile la Test Drive Skoda Citigo e iV!

Reply
Mircea 20 iulie 2020 - 23:28

Numarul de locuri!!!

Reply
maimuteledinguvern 12 august 2020 - 03:02

Suntem numarul 1. La manevre si la furat, am intrat la afm pe site, totul foarte organizat si bine pus la punct. am gasit toate informatiile necesare…

Reply
Alexander 13 ianuarie 2021 - 10:35

Dar Tesla de ce nu bagati in program?!

Reply
Nicolae 16 ianuarie 2021 - 00:01

Dupa parerea mea cele mai ok masini electrice in momentul defata sunt cele din acest to 3:
https://www.incomod.info/top-3-masini-electrice-in-cazul-in-care-iti-doresti-una/

Reply
Naivu 12 februarie 2021 - 19:34

Pe FullyCharged enumera 75 modele de electrice in ordinea lansarii: https://m.youtube.com/watch?v=oQqEHd0gQCM&feature=emb_title
Cred ca 2021 va fi ultimul an in care Adrian Mitrea mai face lista de electrice eligibile pt RablaPlus (si asta doar pt ca, probabil, va fi primul an cu Tesla pe lista); deja lista devine mult prea lunga 🙂 !

Reply

Lasa un comentariu