Acasa Land Rover Aproape 500 de SUV-uri Land Rover Discovery Sport si Range Rover Evoque din Romania, rechemate in service din cauza pierderilor de motorina

Aproape 500 de SUV-uri Land Rover Discovery Sport si Range Rover Evoque din Romania, rechemate in service din cauza pierderilor de motorina

de Adrian Mitrea

Land Rover Discovery Sport (sursa - Land Rover)

Land Rover Discovery Sport si Range Rover Evoque sunt rechemate in service deoarece pot aparea scurgeri de motorina in compartimentul motor. Din Romania sunt vizate 472 masini, iar interventia in service dureaza circa 15 minute pentru verificare si, eventual remediere a problemei.

„(…) a fost identificata o problema conform careia furtunurile de combustibil de sub capota care trec pe deasupra motorului este posibil sa vina in contact cu prinderile din plastic ale materialului fonoabsorbant de pe spatele capacului superior al motorului (…)”, spune producatorul.

Daca se intampla acest lucru, in timp, prinderile pot strapunge mansonul de protectie si furtunul de combustibil, iar pierderile de motorina provoaca aparitia unui miros specific. Daca acest avertisment este ignorat, este posibil ca motorina sa se scurga pe galeria de evacuare sau pe carosabil. Exista astfel atat risc de incendiu, cat si probabilitatea ca motorina scursa pe asfalt sa provoace accidente pentru ceilalti participanti la trafic.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

In mod normal clientii masinilor afectate au fost contactati sau urmeaza sa fie contactati de catre dealeri pentru a fi invitati in service. In orice caz, posesorii de masini Discovery Sport si Evoque vizate de acest recall pot contacta si ei reteaua oficiala de dealeri si reparatori pentru a verifica daca masinile lor sunt vizate de aceasta campanie de rechemare in service.

AICI poti vedea toate campaniile importante de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Range Rover Evoque Autobiography Dynamic (sursa - Land Rover)

Lasa un comentariu