Acasa Tehnologie Un fost inginer-sef al Aston Martin si Tesla Motors trece la Apple si alimenteaza zvonurile despre un automobil Apple

Un fost inginer-sef al Aston Martin si Tesla Motors trece la Apple si alimenteaza zvonurile despre un automobil Apple

de Adrian Mitrea

(sursa - Apple)

Chris Porritt, fost inginer-sef la Aston Martin si fost vicepresedinte pentru inginerie vehicul in cadrul Tesla Motors, a inceput sa lucreze pentru Apple, scriu electrek.co si 9to5Mac. Astfel, zvonurile despre un automobil Apple ies din nou la suprafata, la circa noua luni de cand Doug Betts, un executiv de top al Fiat Chrysler Automobiles (FCA) responsabil de calitate, a parasit compania auto sa lucreze, de asemenea, pentru Apple.

Bursa zvonurilor arata ca proiectul pentru un automobil creat de gigantul IT american se numeste Apple Titan.

Intamplator sau nu, Steve Zadesky, executivul Apple care s-ar fi ocupat de Apple Titan, ar fi parasit compania IT in acest an. Asadar, venirea lui Chris Porritt la Apple capata conotatii interesante.

Porritt si-a inceput cariera auto in 1987 in cadrul Land Rover si timp de zece ani, pana in 1997, a fost inginerul-sef responsabil pentru dinamica vehiculelor in cadrul companiei auto britanice. Apoi a lucrat o perioada (1997-2013) ca inginer-sef pentru Aston Martin, iar ulterior a mers la Tesla Motors.

“Grupul pentru Proiecte Speciale” din cadrul Apple, cum este numita structura interna despre care se zvoneste ca lucreaza la o masina, este format din nume precum Chris Porritt, Jamie Carlson (si el fost angajat Tesla Motors, responsabil de tehnologia pentru condus autonom Autopilot), Albert Golko (care a facut parte din grupul de lucru pentru iPhone), Emery Sanford (al carui nume apare pe zeci de patente Apple). Acesta din urma, Emery Sanford, este cunoscut pentru ca a lucrat in stransa legatura cu Steve Zadesky.

Steve Jobs vorbea inca din 2008 despre posibilitatea lansarii unei masini Apple.

La inceputul lunii ianuarie au aparut informatii potrivit carora domeniile apple.car, apple.cars si apple.auto au fost inregistrate.

Migratia de personal de la Apple la Tesla Motors si invers este cunoscuta in Silicon Valley, iar despre cei de la Tesla Motors spun ca Apple este „cimitirul” companiei Tesla. „Daca nu reusesti la Tesla, te duci la Apple”, comenta Elon Musk, seful Tesla Motors, la final de 2015.

Lasa un comentariu