Acasa Curiozitati Elon Musk, despre posibila masina Apple: In gluma noi mereu spunem ca Apple este cimitirul companiei Tesla. Daca nu reusesti la Tesla, mergi la Apple

Elon Musk, despre posibila masina Apple: In gluma noi mereu spunem ca Apple este cimitirul companiei Tesla. Daca nu reusesti la Tesla, mergi la Apple

de Vlad Barza

Elon Musk (sursa - Tesla)

Elon Musk, antreprenorul celebru pentru Tesla Motors si SpaceX, ironizeaza ideea unui automobil construit de Apple, spunand ca o masina nu e nici pe departe asa de usor de realizat precum un ceas sau un smartphone. El mai spune ca Apple a angajat doar ingineri pe care Tesla i-a concediat, scrie Financial Times care citeaza declaratii pe care Musk le-a facut la Berlin, pentru publicatia Handelsblatt. In ultimul an s-a scris mult despre posibila masina Apple (electrica si autonoma), insa compania nu a confirmat.

S-a scris ca Apple a angajat ingineri de la Tesla, insa Elon Musk spune ca e vorba doar de ingineri pe care compania sa i-a concediat. „In gluma noi mereu spunem ca Apple este cimitirul companiei Tesla. Daca nu reusesti la Tesla, mergi la Apple. Si nu glumesc”.

El a ironizat ambitiile Apple de a construi o masina, razand „Ati privit vreodata ceasul Apple?”, a intrebat el „Nu, serios. Este foarte bine ca Apple investeste in acest domeniu, insa masinile sunt foarte complexe in comparatie cu smartphone-urile sau ceasurile inteligente. Nu poti pur si simplu sa te duci la un furnizor precum Foxconn si sa spui: construiti-mi o masina!”

Musk a mai spus ca o masina ar fi urmatorul pas logic pentru ca Apple sa dovedeasca faptul ca mai poate inova in mod semnificativ, aici strecurand o alta ironie, legata de cele mai recente lansari ale companiei „Nu este suficient de relevant sa lanseze un creion nou si un iPad mai mare”.

Apple a lansat recent iPad Pro cu ecran de 12,9 inci care dispune si de un stylus performant numit Pencil. Acest „creion” este insa in contradictie cu ideile lui Steve Jobs care acum cativa ani respingea categoric ideea unui stylus, insa de atunci piata s-a schimbat

Despre masina Apple au aparut cateva zvonuri si se spune ca o echipa de cateva sute de oameni lucreaza la un concept, iar compania a gasit locuri bine pazite unde sa faca teste ultra-secrete, Cele mai noi stiri pe surse arata ca Apple ar fi in impas din cauza faptului ca nu are experienta in domeniul auto, astfel ca nu va putea lansa masina in orizontul de timp propus initial (5 ani). Apple nu a confirmat oficial ca ar lucra la o masina.

Lasa un comentariu