Acasa Foto VIDEO, FOTO: Renault prezinta Talisman Estate. Premiera are loc la Frankfurt

VIDEO, FOTO: Renault prezinta Talisman Estate. Premiera are loc la Frankfurt

de Adrian Mitrea

Renault Talisman Estate (sursa - Renault)

Renault a prezentat Talisman Estate, a doua versiune de caroserie a modelului sau varf de gama. Masina dispune de un portbagaj de 572 litri, extensibil pana la 1.700 litri prin rabatarea spatarelor locurilor din spate. Premiera mondiala va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie).

Producatorul auto francez mentioneaza ca Renault Talisman Estate are exact aceleasi dimensiuni ca versiunea sedan: 4,86 m lungime, 1,87 m latime, 1,46 m inaltime si un ampatament de 2,81 m.

Pe langa versatilitatea pe care o confera caroseria break, acest model ofera pasagerilor din spate spatiu cu 30 mm mai mare pentru cap.

Paradoxal, portbagajul variantei sedan este mai mare (608 litri) decat al break-ului (572 litri), dupa cum reiese din caracteristicile tehnice furnizate de Renault.

Renault Talisman va fi disponibil cu cinci motorizari, dintre care trei turbo diesel –  dCi 110, dCi 130 si dCi 160 – si doua turbo pe benzina – Energy TCe 150 si Energy TCe 200.

Tehnologia 4Control, consacrata pe Laguna, este disponibila pe anumite motorizari si echipari. Sistemul 4Control asigura un unghi mic de virare si rotilor din spate, ajutand astfel masina sa fie mai agila.

Cutiile de viteze pot fi manuale cu sase trepte sau EDC (automatizate, cu dublu ambreiaj), noutatea fiind ca acum EDC este disponibil cu sapte trepte de viteza (fata de sase pana in prezent).

O tehnologie interesanta este Multi-Sense, prin intermediul careia soferul poate alege dintre mai multe moduri de condus (Comfort, Sport, Eco, Neutral), existand si un mod Perso, care permite soferului sa-si configureze setarile cum vrea. Sistemul de infotainment este R-Link 2, cu ecran tactil de 8,7 inch.

Un model denumit Renault Talisman a fost lansat de Renault in 2012 pe piata din China, insa designul sau este diferit fata de noul Talisman, care este gandit ca o masina globala.

De la acest nou Talisman Renault asteapta marje de profit mai mari decat a avut cu Laguna si Latitude, dar chiar si asa oficialii Renault sunt bine acorati in realitate si recunosc ca Volkswagen Passat este „regele” segmentului D.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Renault Talisman Estate (sursa - Renault)Renault Talisman Estate (sursa - Renault)

Lasa un comentariu