Acasa Industrie Ariane Reinhart, Continental: Asistam la un tsunami al software-ului. Ne batem cu firmele de IT pe resursa umana si vrem sa aratam ca si noi suntem sexi

Ariane Reinhart, Continental: Asistam la un tsunami al software-ului. Ne batem cu firmele de IT pe resursa umana si vrem sa aratam ca si noi suntem sexi

de Adrian Mitrea

Ariane Reinhart (sursa - Continental)

Daca esti programator, in aceasta a doua decada a anilor 2000, s-ar putea sa fii cel mai cautat om de planeta de catre angajatori foarte importanti din IT, auto si medicina. “Asistam la un tsunami al software-ului”, a declarat Ariane Reinhart, executiv al grupului Continental AG responsabil de resurse umane si relatii de munca.

Ea a declarat ca forta de munca valoroasa din domenii precum inginerie si programare este mai putina decat cer in prezent companiile mari, iar batalia pe angajati este dura.

“Trebuie sa fim cel mai bun angajator. Poate la prima vedere nu suntem la fel de sexi ca Google, dar suntem. Chiar mai mult!”, a declarat Ariane Reinhart, in fata jurnalistilor din Europa si Statele Unite ale Americii (SUA) veniti la Hanovra in ziua de 9 iunie pentru a testa cele mai noi tehnologii dezvoltate de Grupul Continental.

Executivul Continental a explicat ca nu cauta neaparat persoanele cu cea mai inalta pregatire universitara si profesionala, ci vrea sa aiba mai degraba “persoanele potrivite, cu iscusinta si talent, nu neaparat genii”.

Egalitatea de sanse intre femei si barbati conteaza foarte mult pentru companiile mari, iar foarte multe tari este o problema dominatia masculina. Acest lucru a reiesit si din intrebarea unui jurnalist american, care a intrebat ce face Continental ca sa aiba un mix mai bun intre femei si barbati, in contextul in care media in segmentul auto din SUA este pe undeva la 17% femei si se fac eforturi spre a ajunge la 21-22%.

“Lucrurile nu stau asa peste tot in lume. In Romania, spre exemplu, mixul este de 40% femei si 60% barbati. Angajatele noastre au inteles ca atunci cand lucreaza pentru Continental nu au o slujba si atat, ci au o cariera. E adevarat ca femeile nu sunt atrase de industria auto si merg mai degraba spre cea medicala, argumentand ele ca pot salva vieti. Mesajul nostru catre ele este sa vina la Continental, pentru ca si aici pot salva vieti!”, a raspuns Ariane Reinhart.

Aceste cifre arata ca, cel putin din perspectiva egalitatii de sanse in industria auto, Romania sta mult mai bine decat societati mai avansate, un exemplu care sa sustina aceasta idee fiind si mixul dintre femei si barbati de la Grupul Renault Romania.

Concernul Continental a inregistrat in anul 2014 o cifra de afaceri preliminara de aproximativ 34,5 miliarde euro, la nivel mondial, si are in prezent aproximativ 200.000 de angajati in 53 de tari. Circa 15.000 dintre acestia sunt in Romania si angajarile continua.

Lasa un comentariu