Acasa Industrie Grupul german Continental a ajuns la 15.000 angajati in Romania si pentru 2015 si-a propus sa creasca cu inca 1.000 oameni

Grupul german Continental a ajuns la 15.000 angajati in Romania si pentru 2015 si-a propus sa creasca cu inca 1.000 oameni

de Adrian Mitrea

Angajati Continental (sursa - Continental)

Grupul german Continental, care este prezent in Romania cu toate cele cinci divizii pe care le care si la nivel mondial, a anuntat ca a ajuns la 15.000 de angajati in tara, iar pentru acest an si-a propus sa-si mareasca efectivele cu inca 1.000 de persoane.

„Punem un accent clar in continuare pe consolidarea echipei noastre de ingineri cu inalta calificare si motivati”, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul Continental Romania, intr-un comunicat de presa. „In ultimii 15 ani, compania germana a investit peste un miliard de euro in Romania. Rezultatul acestui efort este remarcabil: am tintit spre dezvoltarea profesionala si personala a angajatilor nostri si acum avem o echipa extraordinara de 15.000 de colegi. Am vrut sa lucram cu echipamente de ultima generatie si in cladiri moderne destinate productiei si centrelor de inginerie, iar acum le avem toate acestea (…)”, a adaugat el.

Continental are centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Iasi si Brasov si unitati de productie in Brasov, Sibiu, Timisoara, Nadab si Carei. Din cei 15.000 de angajati, aproape 8.000 lucreaza in fabricile si in centrul de inginerie din Timisoara, aproape 3.000 in fabrica si centrul de inginerie din Sibiu, peste 2.000 in Carei si alti peste 2.000 in locatiile Iasi, Nadab si Brasov.

„Cei 4.500 de ingineri dezvolta solutii software si aplicatii inovative pentru siguranta pasagerilor, reducerea emisiilor de noxe, placerea si confortul in timpul calatoriei. Anvelopele produse in Romania echipeaza o gama larga de masini, iar produsele ContiTech fabricate in Romania se regasesc in transmisia motorului si sistemul de ventilatie si al aerului conditionat din masina. Calitatea produselor noastre este prioritatea numarul unu si suntem mandri de cele trei distinctii Q1 oferite de Ford in 2014 celor trei fabrici din Timisoara”, a explicat Christian von Albrichsfeld.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania, astfel:

  • Interior – Iasi, Sibiu, Timisoara
  • Powertrain – Timisoara, Sibiu, Brasov si Iasi
  • Chassis&Safety – Sibiu, Timisoara si Iasi
  • Anvelope – Timisoara
  • ContiTech – Timisoara, Nadab si Carei

„Numarul angajatilor Continental a crescut progresiv de cand am inceput activitatea in Romania. Continuam in aceasta directie si in 2015, urmand sa angajam inca 1.000 de persoane. Pozitiile deschise vizeaza tineri absolventi de facultate, precum si persoane cu experienta in domeniul automotive, pe care dorim sa ii angajam in centrele de inginerie si in fabricile din Romania. Ne orientam, de asemenea, si spre posturile deschise in unitatile de productie, iar un loc important il ocupa absolventii scolii profesionale duale, pe care noi o sustinem la nivel local”, a spus directorul national de resurse umane in cadrul Continental, Anica Stoica.

Ea a subliniat importanta sistemului de invatamant pe care Continental l-a initiat impreuna cu alte companii germane in Romania: „Scoala profesionala in sistem dual, axata pe studierea teoretica la scoala a unei meserii si pe practica din companii, este sustinuta in locatiile noastre din Timisoara, Brasov, Carei si Sibiu. In perioada 2012-2014 Continental a sprijint 150 de elevi, prima generatie fiind deja angajata. Elevii primesc burse speciale si toata perioada de practica o petrec in fabricile Continental. Aici au desemnati mentori, care le indruma activitatea pe perioada celor trei ani de pregatire”.

Concernul Continental a inregistrat in anul 2014 o cifra de afaceri preliminara de aproximativ 34,5 miliarde euro, la nivel mondial, si are in prezent aproximativ 200.000 de angajati in 53 de tari.

Lasa un comentariu