Acasa Audi VIDEO, FOTO: Audi afiseaza o noua directie de design prin Audi prologue concept

VIDEO, FOTO: Audi afiseaza o noua directie de design prin Audi prologue concept

de Adrian Mitrea

Audi Prologue concept (sursa - Audi)

Audi expune la Salonul Auto de la Los Angeles (18-30 noiembrie) o masina-studiu care dezvaluie viitoarea orientare stilistica a marcii premium din Ingolstadt. Numita Audi prologue concept, masina poate prefigura un rival Audi pentru Mercedes-Benz Clasa S Coupe si BMW Seria 6 Coupe.

Este oficial faptul ca Audi prologue concept anticipeaza designul viitoarelor modele ale marcii, dar ramane de vazut daca va si ajunge in productie intr-o forma apropiata, ca varf de gama printre coupe-urile Audi.

Daca acest lucru se va intampla, modelul s-ar putea numi Audi A9, cum speculeaza presa auto internationala. La fel de probabil este insa si numele Audi A7 Coupe.

Audi noteaza ca acest concept este mai scurt si mai plat decat modelul A8 aflat in productie in acest moment.

Audi prologue concept are 5,10 metri lungime, 1,95 metri latime, 1,39 metri inaltime si un ampatament de 2,94 metri.

Conceptul beneficiaza de un motor V8 biturbo de 4 litri (4.0 TFSI), pe benzina, care dezvolta 605 Cai Putere (CP) si 700 Newton-metru (Nm) – chiar 750 Nm cu functia overboost, timp de 15 secunde – capabil sa trimita masina pana la 100 km/h in 3,7 secunde. Cutia de viteze este tiptronic cu 8 trepte si transmite puterea catre toate cele patru roti prin sistemul de tractiune integrala quattro.

Suspensiile sunt noi, intr-o configuratie multi-link cu cinci legaturi si amortizare cu perna de aer.

Audi prologue concept are o masa de 1.980 kg si beneficiaza de un sistem microhibrid care poate genera o putere de 12 kW in timpul franarii, pentru recuperarea energiei la franare. Sistemul electric al masinii este pe sistem de 48V, asta dupa ce Audi a anuntat anterior ca va trece la voltaj mai mare pe masinile sale.

citeste AICI mai multe stiri de la Salonul Auto de la Los Angeles 2014

Lasa un comentariu