Acasa Lexus Risc de incendiu pentru Lexus IS, Lexus GS si Lexus LS. Toyota Romania recheama 113 unitati

Risc de incendiu pentru Lexus IS, Lexus GS si Lexus LS. Toyota Romania recheama 113 unitati

de Adrian Mitrea

Lexus IS (sursa - Lexus)

Toyota Romania recheama in service 113 masini Lexus IS, Lexus GS si Lexus LS deoarece o garnitura de la conductele de combustibil se poate deteriora si, in cazuri extreme, se poate ajunge la incendiu. Reparatia dureaza aproximativ patru ore.

„Conducta de alimentare cu combustibil a motoarelor UR si GR este prevazuta cu un sensor de presiune. Acesta este montat pe conducta prin intermediul unei etansari cu garnitura. Din cauza materialelor folosite pentru protectia anticoroziva a conductei, etansarea garniturii se poate deteriora. Daca acest lucru se intampla, in timpul functionarii motorului, combustibilul poate curge pe langa garnitura. In cazul in care apare o sursa de aprindere, poate creste riscul unui incendiu. (…) Repararea conductei de combustibil si inlocuirea garniturii senzorului de presiune dureaza aproximativ 4 ore”, potrivit Toyota Romania.

Costul reparatiei este suportat de producator, astfel incat pentru client reparatia este gratuita, la fel ca in orice alta campanie de rechemare in service.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Ford, Audi, Volkswagen, SEAT, Mercedes-Benz, Opel, Hyundai, Renault, Land Rover, Mitsubishi, Jaguar, Dacia, Toyota, Hyundai, Honda si Nissan.

Recall Lexus Q4 2014 (sursa - Toyota Romania)

Lasa un comentariu