Acasa Foto GENEVA LIVE: Toyota si Lexus ataca piata europeana cu o noua filosofie de personalizare a masinilor si cu un design mai indraznet

GENEVA LIVE: Toyota si Lexus ataca piata europeana cu o noua filosofie de personalizare a masinilor si cu un design mai indraznet

de Adrian Mitrea

Toyota FT-86 Open Concept (sursa - 0-100.ro)

Toyota si Lexus au pregatit noutati importante pentru Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie) si ne dezvaluie o noua filosofie de personalizare a masinilor, modele noi si solutii de mobilitate inovative. Pe scurt, de la Toyota avem conceptele FT-86 Open si i-ROAD, apoi masina de serie Auris Touring Sports, iar de la Lexus… noul IS si mai ales varianta lui hibrida (IS 300h).

Auris Touring Sports

Daca pana acum Auris era doar o masina cu cinci usi, acum numele Auris inseamna mai mult decat atat pentru ca devine o familie de modele. Versiunea de caroserie break a noului Auris, denumita oficial Auris Touring Sports, dezvaluie o directie noua pentru marca, cu accentul pus pe editii speciale si personalizare ridicata.

click aici pentru poze de la standul Toyota

Toyota Auris Touring Sports Black este un exemplu in acest sens, iar Auris Hybrid Touring Sports este dovada ca japonezii au in plan si un derivat hibrid din acest break compact.

Auris Touring Sports are un portbagaj de pana la 1.658 litri, a anuntat Toyota.

RAV4 Premium si RAV4 Adventure

In ideea nivelului de personalizare ridicat, Toyota are la stand si doua versiuni ale noului RAV4, cel mai important SUV al marcii din punctul de vedere al vanzarilor. Cele doua interpretari se numesc RAV4 Premium si RAV4 Adventure. Primul este personalizat pentru o utilizare mai degraba urbana, are multe elemente cromate si din aluminiu satinat, plus jante de 20 inch.

Celalalt, RAV4 Adventure, are un aspect mai musculos si geamuri fumurii, iar protectiile din plastic pentru praguri si aripi sunt mai generoase.

FT-86 Open

Din punctul de vedere al imaginii de marca, cea mai importanta noutate Toyota este conceptul FT-86 Open, o decapotabila care anticipeaza lansarea unei versiuni cabrio a coupe-ului GT 86, aflat deja pe piata.

Masina are un design emotional si dispune de 2+2 locuri. Chiar daca poarta numele de „concept”, masina pare gata sa intre in productie si probabil ca acest lucru chiar se va intampla daca reactiile publicului, cu ocazia acestui Salon, vor fi pozitive.

Toyota FT-86 Open are 4.240 mm lungime, 1.750 mm latime si 1.270 mm inaltime. Acoperisul este textil si beneficiaza de o luneta integrata, din sticla. Modelul are motor de 1.998 cc, boxer, cu injectie directa (D-4S), cuplat la o transmisie automata cu sase viteze care schimba treptele in doua zecimi de secunda.

Cu o greutate redusa (1.257 kg) si o distributie a maselor echilibrata (de 53% pe fata si 47% pe spate), manevrabilitatea lui FT-86 Open se anunta foarte buna.

Toyota i-ROAD

Toyota i-ROAD reprezinta un concept interesant de mobilitate pentru maximum doua persoane. Acest vehicul are trei roti si un sistem inovativ de suspensii si directie care-i persmite sa se incline pe viraje, ca un scuter (tehnologia Active Lean).

Propulsia este electrica, desigur, cele doua motoare – de cate 2 kW – fiind montate cate unul pentru fiecare roata din fata.

i-ROAD are 2.350 mm lungime, 1.445mm inaltime si un ampatament de 1.700 mm.

Noul Lexus IS

Lexus IS 300h este o premiera mondiala la Geneva, daca ne referim strict la motorizare, iar masina in sine este premiera europeana, fiind dezvaluita initial la Detroit, in ianuarie.

IS 300h beneficiaza de un motor pe benzina de 2,5 litri, ce livreaza o putere maxima de 133 kW/181 CP, si de unul electric de 105 kW/143 CP. In total, ansamblul dezvolta o putere reala combinata de 164 kW/223 CP si in pofida performantelor ridicate emisiile raman scazute (de la 99 g CO2/km).

click aici pentru poze de la standul Lexus

Lexus IS 300h atinge 100 km/h in 8,3 secunde gratie unei transmisii cu variatie continua (E-CVT). Versiunea IS F Sport a lui IS vine cu suspensii, pedala de acceleratie si directie cu orientari sportive. Inceperea comercializarii este asteptata in aceasta vara.

In premiera pentru Europa, Lexus a adus conceptul LF-LC. Culoarea de prezentare este albastra, fata de rosu cum era vopsit LF-LC la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2012.

Noul Lexus IS la Geneva 2013 (sursa - 0-100.ro)

Toyota Auris Touring Sports Black la Geneva 2013 (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu