Acasa Nissan Nissan prezinta EXTREM, concept dedicat pietei braziliene

Nissan prezinta EXTREM, concept dedicat pietei braziliene

de Adrian Mitrea

Nissan EXTREM concept (sursa - Nissan)

Nissan prezinta la Salonul Auto de la Sao Paulo, Brazilia, conceptul EXTREM, dedicat acestei piete, masina despre care producatorul auto japonez spune ca anunta limbajul estetic pe care Nissan il va aborda pe piata locala si nu numai.

Conceptul Nissan EXTREM are 2+2 locuri si un design agresiv, care aminteste pe alocuri de masinile sport Nissan 370Z si Nissan GT-R.

EXTREM are 3.850 mm lungime, 1.765 mm latime, 1.530 mm inaltime si un ampatament de 2.450 mm. Conceptul este echipat cu un propulsor turbo pe benzina de 1,6 litri (DIG-T), regasit si pe modele precum Juke, de exemplu.

Nissan spune ca EXTREM nu este gandit pentru a intra in productie, ci pentru a arata limbajul de design pe care marca il va aborda pentru piata braziliana si nu numai.

Nu e de mirare ca Nissan a pregatit un concept special pentru piata braziliana deoarece compania japoneza va incepe acolo productia de autovehicule in prima jumatate a anului 2014. La capacitate maxima, noua uzina Nissan ce va fi deschisa va putea produce 200.000 masini/an.

Nissan are o cota de piata de 2% in Brazilia (2011) si vrea sa ajunga la 5% pana in 2016.

Nissan EXTREM concept (sursa - Nissan)

Lasa un comentariu