Acasa Romania 11 stații de încărcare pentru mașini electrice la Cosmopolis, instalate de Eldrive România

11 stații de încărcare pentru mașini electrice la Cosmopolis, instalate de Eldrive România

de Adrian Mitrea

Eldrive România și Cosmopolis dau în folosință 11 stații de încărcare pentru locuitorii și vizitatorii ansamblului rezidențial, unde pot fi încărcate simultan 14 autovehicule electrice. Toate aceste stații au rolul de a deservi utilizatorii de mașini electrice din zonă, dar și să-i încurajeze să treacă la electromobilitate pe cei care, până acum, considerau că punctele de încărcare din apropiere erau insuficiente.

Din totalul celor 11 stații de încărcare pentru mașini electrice, 3 sunt de mare putere: 150 kW, DC. Acestea pot încărca o mașină electrică cu 150 kW sau pot împărți puterea în două, 75 kW cu 75 kW, în cazul în care alimentează două mașini, simultan, la aceeași stație.

Alte 4 stații de încărcare sunt de 25 kW putere, tot curent continuu (DC), care pot alimenta câte o mașină, pe rând.

Iar 4 stații livrează 22 kW putere, curent alternativ (AC), care pot alimenta, de asemenea, câte o mașină, pe rând.

Eldrive România și Cosmopolis, parteneri din 2023

„Continuăm strategia Eldrive România de a fi peste tot, cât mai la îndemână, pentru utilizatorii de mașini electrice. Parteneriatul cu Cosmopolis ne onorează și ne aduce mai aproape de clienți. Prin acest parteneriat ne propunem să răspundem cerințelor în creștere din cartierele rezidențiale”, a spus Camelia Popescu (Sin), Country Manager Eldrive în România, într-un comunicat de presă.

Amplasarea stațiilor de încărcare Eldrive România în mall Cosmopolis Plaza este împărțită în două HUB-uri de încărcare. Unul în zona Food Court Area, iar celălalt în zona Retail Park.

„Salutăm cu entuziasm colaborarea noastră cu Eldrive România, mai ales pentru că aceasta se înscrie în strategia noastră pe termen lung de dezvoltare durabilă. Suntem dedicați transformării treptate către un viitor mai sustenabil, iar parteneriatul cu Eldrive România este o expresie concretă a acestui angajament. Instalarea panourilor solare pe acoperișurile mall-ului reprezintă doar unul dintre pașii pe care îi facem în această direcție. Cosmopolis Plaza este mai mult decât un centru comercial, este o destinație, iar parteneriatul cu Eldrive este unul dintre demersurile pe care le-am făcut în acest sens, pentru a transforma Cosmopolis Plaza într-o experiență unică”, a declarat Ozan Tuncer, CEO Cosmopolis, într-un comunicat de presă.

Stațiile Eldrive din Cosmopolis pot fi activate prin (1) aplicația de mobil Eldrive România; (2) prin card RFID solicitat la Eldrive România și (3) prin funcția Autocharge, disponibilă pentru toate stațiile DC cu conector CCS (nu și pentru stațiile AC cu conector Type 2).

Despre Cosmopolis

Cu cei aproape 15.000 de locuitori, comunitatea Cosmopolis este comparabilă cu populația orașelor Râșnov sau Vatra Dornei. De asemenea, cuprinde un număr de rezidenți mai mare decât al orașelor Otopeni, Sinaia sau Gura Humorului.

Planurile de extindere ale Cosmopolis continuă și în anii următori. Până în 2035, dezvoltatorul estimează un total de peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 35.000 de persoane.

Câteva cifre despre Cosmopolis – cel mai amplu proiect rezidențial din România construit după 1989 – sunt:

  • 430 milioane de Euro investiție
  • 15.000 locuitori la finalul lui 2023
  • Peste 50 piscine exterioare
  • 4 parcuri
  • 4 locuri de joacă
  • 1 biserică ortodoxă
  • 1 moschee
  • 1 parc de distractii
  • 1 școală de talente
  • 2 grădiniţe

Cosmopolis pune la dispoziția locuitorilor săi şi alte de facilități precum: plajă privată pe malul lacului natural din apropiere, facilități pentru sport și recreere în aer liber precum un teren de fotbal și unul de tenis privat, servicii de pază și supraveghere cartier 24/24h – atât prin intermediul echipelor de pază, cât și al camerelor fixe de supraveghere, transport pe ruta Pipera și retur, sală de fitness, centru medical, birou pentru impozite și taxe locale, service auto (ITP + vulcanizare), spălătorie auto, retail park (Cosmopolis Plaza).

Din vara anului 2023, Cosmopolis, prin parteneriat cu Eldrive România, asigură și încărcare pentru mașini electrice. Numărul stațiilor este semnificativ și adaptat tehnic pentru orice tip de autovehicul.

Despre Eldrive

Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia este inclusă în planurile de extindere. În momentul de față sunt active peste 800 de stații de încărcare în rețeaua Eldrive.

Eldrive România este unul dintre principalii furnizori de servicii de încărcare pentru mașini electrice din țară. Stațiile de încărcare Eldrive sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți. Eldrive România are acoperire națională și își extinde permanent rețeaua de încărcare, atât în orașe, cât și pe șoselele din țară. Scopul Eldrive este de a deveni cel mai important jucător din România pe piața de alimentare a autovehiculelor electrice.

Aplicația Eldrive România este disponibilă în și .


Proiect uriaș: 40 milioane Euro de la BEI pentru 10.500 stații de încărcare Eldrive

Rabla Plus 2023: prag de 75.000 Euro ca mașinile electrice să fie eligibile

Mașina electrică perfectă nu există încă

Cât costă o baterie de mașină electrică în 2023? S-a ajuns la circa 155 USD pentru 1 kWh


Lasa un comentariu