Acasa Camioane #TruckLife ep.13: Creștere organică

#TruckLife ep.13: Creștere organică

de Adrian Mitrea


Camioane de construcții Ford Trucks sunt vizibile pe toate șantierele importante din România. Unul dintre clienții care au ales camioane Ford Trucks pentru exploatare în condiții grele este Liati Construct. Despre toate acestea povestește Adi Roman, administratorul firmei, în #TruckLife ep.13: Creștere organică. De asemenea, șoferul Gigi Dunăreanu ne dă impresii nefiltrate, direct de pe șantier.


Transcript video #TruckLife ep.13: Creștere organică

Adi Roman – administrator Liati Construct

Mă numesc Roman Adi. Am lucrat foarte mult pe închirieri de utilaje… am început cu utilaje. După aceea am deschis o balastieră și așa a început să deruleze business-ul respectiv.

Noi nu ne-am gândit niciodată să facem transporturi sau construcții. Dar au mers de la sine… au venit majoritatea… și ne-am bucurat de fiecare în parte.

Nu a fost ceva care ne-a plăcut mai mult sau mai puțin.

Cum ați ajuns să colaborați cu Ford Trucks și CEFIN?

La un moment-dat am avut nevoie de niște camioane și era foarte urgent… ei au fost singurii care au răspuns prompt și ne-au ajutat cu camioanele respective, să le putem cumpăra.

Că ceilalți dealeri din piață nu au răspuns la solicitările noastre, pe măsura așteptărilor noastre.

Și după aceea… vreau să vă spun că sunt mulțumit de ele.

Adică au fost camioane fiabile pentru noi, și raportul preț-calitate mi se pare mai OK decât la alte mărci.

Ce satisfacții profesionale aveți?

Am făcut aducțiuni de apă în județul Mehedinți, canalizări, am făcut drumuri, dar satisfacția rămâne în momentul în care vezi că lumea se bucură de ceea ce realizezi.

Adică sunt fericiți locatarii din zonele unde le-am realizat și toate celelalte. Și asta îți aduce o mulțumire și uiți de toate problemele și necazurile prin care treci.

Cum merg afacerile acum și unde vă vedeți peste 10 ani?

Păi dacă discutăm de momentul actual… dificultățile sunt foarte mari… prețurile care au crescut foarte mult… și consumurile s-au dublat, valoric, mă refer… ne descurcăm destul greu, dar încercăm să facem față și să trecem peste situația actuală.

Noi încercăm să rămânem măcar pe locul în care suntem… adică să nu coborâm.

Predictibil nu este nimic pentru următorii zece ani. Din punctul nostru de vedere, atâta timp cât statul român nu se implică să dea drumul la proiecte, să semneze finanțări… nu ne vedem prea departe.

Gigi Dunăreanu – șofer Liati Construct

Am mai condus MAN, IVECO… cu ani în urmă… RABA, că până n-apar astea mai performante…

Mașini bune. Bune!… Mașini de șantier, duc cât pui pe ele, nu se pune problema… mașini bune.

Ca suspensii și ca arcuri… sunt mai bune față de celelalte, vizavi de MAN, de IVECO, de astea… Deci nu simte când pui greutate pe ea. Că n-ar duce… să se lase sau ceva.

Stă bine. La capitolul ăsta, la suspensii, stau foarte bine. Și față și spate. Sunt mai de încredere față de celelalte.


Producția acestui material a fost realizată cu sprijinul CEFIN Trucks, fără ca sponsorul să impună conținutul (mesajul).

Filmat și montat de Marius Stoianov.


Lasa un comentariu