Acasa Eco Volkswagen e-up! – cum să-l configurezi inteligent

Volkswagen e-up! – cum să-l configurezi inteligent

de Adrian Mitrea

Volkswagen e-up! poate fi configurat inteligent astfel încât să ofere dotări pe care mașinile mici de regulă nu le pot avea. Se remarcă prin echipamente interesante în segmentul lui, precum parbrizul degivrat cu rezistențe și ambele scaune față reglabile pe înălțime. Contrar speculațiilor că ar fi ieșit din producție, e-up! este în continuare pe configurator și pe stoc, astfel că rămâne singurul rival pentru Dacia Spring. Deși e-up! e mai scump, este și mai bun ca specificații și ca dotări. În acest ghid de configurare poți vedea care dotări sunt indispensabile și care sunt drăguț de avut, dar nu „obligatorii”.

În căutarea unui Volkswagen e-up! este util site-ul cu stocuri, precum și configuratorul de pe site-ul Volkswagen.

Un review cu e-up! pe 0-100.ro găsești AICI.

Volkswagen e-up! – dotări indispensabile

Din lista cu dotări sau opțiuni, neapărat necesare sunt:

  • Fast Charge. Mulțumită acestei opțiuni, mașina se poate încărca până la 80% în mai puțin de oră. Fără această opțiune, cea mai rapidă încărcare ar dura circa patru ore. Așadar, fără această opțiune drumurile mai lungi ar fi imposibile. În plus, având Fast Charge, va fi și mai ușor de vândut.
  • Pachet Asistență Șofer. Include cameră video pentru marșarier, senzori de parcare și cruise control, iar faptul că le poți avea nu poate decât să facă viața mai ușoară cu această mașină.
  • Pachet Iarnă. Scaunele încălzite sunt foarte utile la o mașină, indiferent că este electrică sau nu.
  • Pachet Style. Include jante din aliaj ușor de 15 inch, care oferă o ținută mai bună de drum, precum și geamuri fumurii, care adaugă un plus de intimitate și protecție solară mai bună. Și scaunele sunt diferite, având o tapițerie care facilitează circulația mai bună a sângelui – deci oboseală mai redusă. Iluminarea ambientală arată elegant noaptea, iar bordul tip Shark Skin este luminos și creează o ambianță mai plăcută.
  • Covorașe textile. Mașina vine fără niciun fel de covorașe, iar alegerea unora textile e mai… sănătoasă: rețin mai bine praful și murdăria. Altfel, sistemul de ventilație ar plimba particulele prin habitaclu și le-ar aduce mai ușor în plămâni și pe bord.
  • Pachet Comfort. Costă puțin și aduce o dotare foarte rară pentru o mașină mică: ambele scaune din față reglabile pe înălțime. Farurile cu funcție AUTO și senzorul pentru ploaie aduc experiența de mașină mare în una mică.

Dotări drăguțe la e-up!, dar nu neapărat necesare

Drăguț de avut, dar nu indispensabile, sunt următoarele dotări:

  • Volan multifuncțional. Are comenzi pe el și este îmbrăcat în piele, ceea ce schimbă în bine percepția despre calitate a interiorului.
  • Vopsea metalizată și caroserie în două culori (plafon și oglinzi în alb sau negru).
  • Sound Plus. Adaugă boxe și pe spate, alături de un sistem audio mai puternic, în general. Diferența de calitate, claritate și bass este semnificativă.
  • MOON 2GO. E o stație de încărcare versatilă și portabilă, care face posibilă încărcarea oriunde există o sursă de energie electrică.

Realizarea acestui material a fost posibilă cu sprijinul Volkswagen România, fără ca sponsorul să impună conținutul (mesajul).


2 comentarii

Snow 28 noiembrie 2022 - 16:42

Interesant. (era si mai interesant sa vedem si preturile cerute pt fiecare optiune !). Mai ales pontul cu ‘Fast Charge’. Dar -ma intreb- daca nu-l bifezi, consultantul de vanzari te lasa s-o iei asa ?

Reply
Adrian Mitrea 28 noiembrie 2022 - 16:48

Salut!
Dacă te uiți la video ai să vezi că scrie prețul pentru fiecare opțiune pe ecran.
Și da, dacă nu bifezi fast-charge, vânzătorul te poate lăsa s-o cumperi așa, doar n-o să-ți impună el dotări… pe banii tăi. Cel mult poate explica sau poate face o recomandare, dar decizia este a clientului.
Sunt oameni care ar considera că n-au nevoie de fast charge și nici de aer condiționat sau oglinzi reglabile electric. Pe princpiul: „Eu merg doar în oraș și o încarc acasă, mă doare capul de la aerul condiționat și oglinzile de reglez când cumpăr mașina și gata, că n-o mai conduce altcineva.”

Reply

Lasa un comentariu