Acasa Masini Electrice WeConnect ID. – review al aplicației pentru Volkswagen ID.3 și ID.4

WeConnect ID. – review al aplicației pentru Volkswagen ID.3 și ID.4

de Adrian Mitrea


WeConnect ID. este aplicația de mobil creată de Volkswagen pentru a controla anumite funcții ale mașinilor sale electrice din familia de modele ID. Deocamdată vorbim despre ID.3 și ID.4, dar vor urma și alte modele în această gamă. Aplicația WeConnect ID. este departe de a fi perfectă, însă este capabilă să asigure funcții de bază – funcții pe care aproape orice utilizator de automobil electric le așteaptă de la mașina sa. De asemenea, baza de pornire pentru această aplicație pare temeinică, semn al unei dezvoltări frumoase pe viitor. Iată un review complet – cu bune și cu rele – prezentat în parteneriat cu Orange România, rețeaua cu cea mai mare acoperire națională. Acesta este al patrulea material dintr-un total de zece review-uri de aplicații de mobil prezentate în acest format.

Paradoxal, WeConnect ID. poate face mai puține decât aplicația/aplicațiile create de Volkswagen pentru automobilele sale pe combustie. Este un semn că n-au încercat o adaptare a ce exista deja, ci au pornit o aplicație de la zero. Una care să semene principial cu celelalte, dar să fie totuși diferită.

ID vine de la Intelligent Design, ceea ce se regăsește și în aplicația WeConnect ID. Însă mai e mult de lucru până când termenul „inteligent” să poată fi asociat acestei aplicații fără mustrări de conștiință.

Ce face WeConnect ID.?

  • Poate indica în timp real autonomia mașinii și nivelul de încărcare actual al bateriei.
  • Este capabilă să pornească climatizarea în automobil, de la distanță, și permite ajustarea temperaturii dorite.
  • Comunicația dintre aplicație (telefon) și mașină este securizată: nu există conexiune directă între ele, transferul de date se face printr-un server/cloud central, securizat.
  • Permite reglarea de la distanță a nivelului de încărcare dorit pentru mașină, plus posibilitatea de a dezactiva sau activa eliberarea cablului AC din portul de încărcare al mașinii, atunci când bateria este plină (sau a fost atins nivelul de încărcare dorit – să zicem 80%).
  • Poate localiza stații de încărcare, dar nu toate, așa cum face PlugShare.

Ce NU face WeConnect ID.?

  • Aplicația nu poate localiza mașina – pe hartă afișează locul în care se află telefonul pe care rulează aplicația.
  • Nu oferă un istoric al încărcărilor.
  • Lipsesc cu desăvârșire informații din computerul de bord al mașinii (trip computer) sau analize privind eficiența în timp (parametri ultimei călătorii; datele de consum și eficiență din ultima lună).

Realizarea acestui material a fost posibilă cu sprijinul Orange România, fără ca sponsorul să impună conținutul (mesajul).


Lasa un comentariu