Acasa Masini Electrice PlugShare – review complet al celei mai importante aplicații EV

PlugShare – review complet al celei mai importante aplicații EV

de Adrian Mitrea


PlugShare este cea mai importantă aplicație pentru utilizatorii de mașini electrice sau plug-in hybrid. Simplu spus, PlugShare este un fel de Waze sau de Google Maps al stațiilor de încărcarcare. Iată un review complet al PlugShare, prezentat în parteneriat cu Orange România, rețeaua cu cea mai mare acoperire națională. Acesta este primul dintr-un total de zece review-uri de aplicații de mobil prezentate în acest format.

Aici, la 0-100.ro, acordăm o importanță deosebită electromobilității încă din 2016. Una dintre piesele cheie din acest tablou este aplicația PlugShare. La propriu, ea te ajută să descoperi lumea infrastructurii pentru automobile electrice. Deși are multe minusuri și este loc pentru optimizări viitoare, faptul că această aplicație există permite oricui să călătorească electric, indiferent de distanță și de mașina electrică pe care o folosește.

Ce face PlugShare?

  • Te ajută să găsești stații de încărcare pentru mașini electrice – lucru indispensabil pentru orice utilizator de mașină electrică sau plug-in hybrid.
  • Te ajută să vezi rating-uri și review-uri ale stațiilor de încărcare și să le eviți astfel pe cele defecte sau nefiabile.
  • Poate facilita comunicarea între utilizatori și schimbul de informații.
  • Pot fi configurate trasee, cu puncte de oprire pentru încărcare, element util pentru deplasările pe distanțe lungi cu o mașină electrică.

Ce NU face PlugShare?

  • Nu poate da check-in în locul tău. Anunțarea voluntară a prezenței la stației este elementară pentru ca și ceilalți utilizatori să poată utiliza adecvat infrastructura de încărcare EV.
  • Nu știe dacă o stație este funcțională sau defectă, liberă sau ocupată, deoarece nu comunică direct cu stațiile. Deci toate informațiile sunt bazate pe feedback-ul utilizatorilor care au folosit anterior o anumită stație de încărcare.
  • Nu se poate rezerva un loc de încărcare prin intermediul acestei aplicații.

Realizarea acestui material a fost posibilă cu sprijinul Orange România, fără ca sponsorul să impună conținutul (mesajul).


Lasa un comentariu