Acasa Industrie Mihai Bordeanu, noul președinte ACAROM

Mihai Bordeanu, noul președinte ACAROM

de Adrian Mitrea

Mihai Bordeanu, directorul general al Dacia, a fost ales președinte al ACAROM începând cu 4 Iunie 2021. ACAROM este Asociația Constructorilor de Automobile din România. Pe lângă interesele contructorului Dacia, lui Mihai Bordeanu îi revine și sarcina să reprezinte alte aproximativ 170 de companii din industria auto românească. Acestea generează o cifra de afaceri de peste 14 miliarde Euro şi asigură peste 113.000 locuri de muncă. Aproximativ 21% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă.

Lui Mihai Bordeanu îi revine și sarcina morală de a duce mai departe lupta pro-industrie (auto) începută de Constantin Stroe. El a salvat Dacia de la pieire. Odată cu Dacia, a salvat și ce se mai putea salva din industria românească în tulburii ani ’90.

Istoric vorbind, funcția de președinte ACAROM a revenit mai mereu directorilor generali ai Dacia. Tradiția s-a păstrat și în cazul lui Mihai Bordeanu, după cum reiese și din comunicatul de presă al ACAROM:

„Ca urmare a ultimelor schimbări la nivelul Grupului Renault România, respectiv preluarea responsabilitatilor industriale pentru marca Dacia pe zona România, Rusia și Maroc, domnul Christophe Dridi, președinte ACAROM, s-a retras din aceasta poziție.”

Astfel, conform prevederilor statutare, reunit în ședință extraordinară, Consiliul Director ACAROM și-a desemnat, prin vot secret, noul președintele al Asociației, în persoana lui Mihai Bordeanu.

Totodată, în urma consultărilor, Josephine Payne (Director General Ford România) și Silviu Badea (Director General Grupul Industrial de Componente Pitești au fost desemnați vicepreședinți ai ACAROM.

Prioritățile lui Mihai Bordeanu la ACAROM

„Este o onoare și o responsabilitate pentru mine să fiu desemnat Presedinte al ACAROM. În această perioadă de schimbări importante în sectorul auto îmi doresc ca ACAROM, asociația reprezentativă a industriei auto din Romania, să fie vectorul de dezvoltare al sectorului auto național. Decarbonizarea producției de vehicule și componente auto, dezvoltarea educației duale și creșterea gradului de cooperare cu universitățile tehnice, dezvoltarea infrastructurii: rutiere, feroviare, de alimentare a vehiculelor electrificate, atragerea de noi investiții în acest sector, vor reprezenta prioritățile noastre în perioada următoare. Sunt sigur că echipa de conducere ACAROM va întreprinde toate demersurile posibile pentru atingerea acestor deziderate”, a declarat Mihai Bordeanu, într-un comunicat de presă.

În aceeași ședință a fost validată componenta actualizată a Consiliului Director ACAROM:

  • Mihai Bordeanu – Director General Dacia – Presedinte ACAROM
  • Josephine Payne – Director General Ford Romania – Vicepresedinte ACAROM
  • Silviu Badea – Director General GIC Pitesti – Vicepresedinte ACAROM
  • Bogdan Cocian – Director General ELBA Timisoara
  • Sorin Poteraș – Director General Schaeffler Romania
  • Dumitru Radu – Director General Ronera Rubber Pitesti
  • Gabriel Sicoe – Director Afaceri Publice Renault Grup Romania
  • Nicolae Movileanu – Director General Delta Invest Mioveni
  • Radu Caraivan – Director General Componente Auto Topoloveni
  • Dumitru Chirleșan – Rector Universitatea din Pitesti
  • Adrian Sandu – Secretar General ACAROM

Cine este Mihai Bordeanu?

Mihai Bordeanu are o experienţă de 22 de ani în marketing, comerţ şi business. A lucrat în companii cu profil auto şi FMCG.

El s-a alăturat, în 2006, echipei Toyota România. Acolo a ocupat, pe rând, funcţiile de director de marketing, director comercial şi director al mărcii Lexus pentru divizia Balcani.

În 2010 a preluat funcţia de director de marketing în cadrul Renault Commercial Roumanie, pentru mărcile Dacia şi Renault.

Din 2014 a devenit director de marketing al Grupului Renault pentru Marea Britanie, Irlanda, Cipru şi Malta („North Territory”). În 2016 a devenit director de marketing pentru regiunea Eurasia.

Din septembrie 2019 a fost numit Vicepreședinte Marketing Dacia.

Mihai Bordeanu a absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Ulterior a urmat programe de management general în organizaţii de profil precum London Business School şi CEDEP (INSEAD).

Începand cu 1 Ianuarie 2021 a fost numit în funcţia de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe şi Country Head Romania, din 1 Februarie 2021.

Ce este ACAROM?

ACAROM este asociaţia reprezentativă la nivel naţional a industriei auto din România, recunoscuta cu statut de utilitate publica prin HG 410/2020.

ACAROM reunește aproximativ 170 de companii din sectorul auto: cei doi constructori de autoturisme locali, Dacia şi Ford România, sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internaţionale care produc ansambluri sau componente auto, furnizori auto cu capital romanesc, prestatori de servicii, entităţi de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice.

Firmele membre ale ACAROM generează o cifra de afaceri de peste 14 miliarde Euro şi asigură peste 113.000 locuri de muncă.

Circa 21% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă.

ACAROM este membru asociat al ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile).

1 comentariu

Gica Contra 8 iunie 2021 - 21:44

Bordeanu un mascarici, un om de vanzari care nu are nici o treaba cu industria. Pentru cine nu l-a auzit vorbit cautati interviu cu el pe youtube.

Reply

Lasa un comentariu