Acasa Ford Ford Craiova, schimbare majoră la conducere: Ian Pearson se retrage, vine Josephine Payne

Ford Craiova, schimbare majoră la conducere: Ian Pearson se retrage, vine Josephine Payne

de Adrian Mitrea

Ford Craiova este în fața unei schimbări majore în ceea ce privește conducerea. Josephine Payne va fi noul Președinte Ford România și Director General al fabricii Ford Craiova, începând cu 1 Aprilie 2021. Josephine Payne îl înlocuiește astfel pe Ian Pearson, care se retrage din activitatea profesională începând cu 1 Mai 2021. El lucrează de 31 de ani în cadrul Ford Motor Company. Josephine Payne este prima femeie care va conduce operațiunile de producție ale Ford în România. Totodată, devine prima femeie care conduce o fabrică auto se asemenea anvergură în România.

Ian Pearson a condus fabrica Ford Craiova începând cu 1 Martie 2018. Primul său rol la Craiova a fost în 2011, când a fost numit Director al Uzinei de Producție Motoare.

În timpul mandatului său în Secția de Motoare, Ian și echipa sa au fost responsabili cu lansarea motorului 1.0 EcoBoost.

Pleacă Ian, vine Jo

„Craiova va ocupa mereu un loc special în inima mea. Am petrecut aici, cumulat, aproape 6 ani alături de o echipă minunată și sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Sunt recunoscător că am avut șansa de a lansa, împreună cu echipa Ford Craiova, modelul Puma, care nu este doar primul vehicul hybrid fabricat aici, dar și cel mai tehnologizat model pe care l-a produs România vreodată”, a declarat Ian Pearson, într-un comunicat de presă.

Josephine Payne are peste 29 de ani de experiență în domeniul producției și ingineriei și face parte din echipa Ford din 1991.

În Martie 2018, Josephine a venit în România de la Fabrica Dagenham din Marea Britanie. Aici a preluat aici conducerea Uzinei de Producție Motoare din Craiova de la spaniolul Jaime Ortiz-Canavate.

Din Septembrie 2020, Josephine a preluat funcția de Assistant Plant Manager al Uzinei din Craiova. A condus echipa de producție vehicule din Craiova și a colaborat îndeaproape cu echipele Ford de la uzinele din Europa.

O femeie conduce în premieră Ford Craiova

„Este o onoare pentru mine să preiau acest rol și să continui ceea ce a început Ian. Este, de asemenea, un adevărat privilegiu să fiu prima femeie care va conduce oprațiunile fabricii din Craiova. Mă bucur că voi lucra în continuare cu echipa deosebită pe care o avem aici în România, oferind produse excelente tuturor clienților noștri din întreaga lume și ajutând impreună la crearea unui viitor mai bun”, a declarat Josephine Payne, într-un comunicat de presă.

Începând cu 1 Aprilie, Dan Ghirisan care lucrează în prezent ca Launch Manager (Manager Lansare Produse) la Ford Craiova va fi numit Assistant Plant Manager, în locul lui Josephine Payne.

Ian și Josephine vor lucra îndeaproape pe tot parcursul procesului de tranziție. Fabrica Ford Craiova continuă să funcționeze în trei schimburi atât pentru producția de motoare, cât și pentru producția de vehicule.


2 comentarii

Anton Florian Puiu tel 0744759874 19 februarie 2021 - 10:50

Buna ziua!
Ma bucur de această schimbare la vârf și am speranța că va fi TRADUS IN LIMBA ROMÂNĂ softul de navigație de pe Ford ECOSPORT!!!
Este jenant ca un auto produs în ROMÂNIA să nu aibe soft în L. Română.
Am făcut demersuri numeroase dar nu s-a schimbat nimic!

Reply
Hriniuc Iulian 20 februarie 2021 - 10:10

Bună dimineata!
Am avut sansa sa pilotez masina PUMA sT, o masina superba, iti da siguranta si incredere in trafic .
Pacat ca este cam scumpa pentru noi cei de rand.
In rest numai de bine FORD !

Reply

Lasa un comentariu