Acasa Ford Ford și Volkswagen vor să colaboreze și în zona de mașini electrice, mașini autonome și servicii de mobilitate

Ford și Volkswagen vor să colaboreze și în zona de mașini electrice, mașini autonome și servicii de mobilitate

de Adrian Mitrea

Ford si Volkswagen (sursa – 0-100.ro)

Parteneriatul dintre rivalii Ford și Volkswagen, care părea imposibil în urmă cu doar câțiva ani, se conturează și în zona de mașini electrice, mașini autonome și servicii de mobilitate, au anunțat cele două companii. Inițial acest parteneriat a fost anunțat pentru segmentul autovehiculelor comerciale, urmând ca detalii să vină mai târziu. Ei bine, momentul pentru mai multe detalii a venit și vorbim, iată, despre mai mult decât mașini utilitare.

O precizare foarte importantă venită odată cu acest anunț ține de faptul că cele două companii auto nu vor deține acțiuni una la cealaltă, fiind o „alianță rece”.

De asemenea, merită reținut faptul că părțile implicate sunt Ford Motor Company și Volkswagen AG (deci tot colosul Volkswagen Group).

Primele roade vizibile pentru clienți ale parteneriatului vor apărea în 2022, când cele două mărci vor lansa primele pick-up-uri de dimensiune medie dezvoltate în comun. Din 2023 ambele companii se așteaptă ca producția să fie suficient de mare cât să ofere o scalabilitate eficientă noilor produse.

În cel mai îndepărtat plan Ford și Volkswagen vor să exploreze și modalitățile prin care pot colabora și în zona autovehiculelor electrice, mașinilor autonome și serviciilor de mobilitate. Ambii producători auto își lasă opțiunile deschise pentru căi și mai extinse de lucru în comun.

Într-un orizont mai îndepărtat putem spera ca până în 2030 să existe roade ale colaborării dintre Ford și Volkswagen produse inclusiv în uzina de la Craiova, dar acest lucru depinde inclusiv de dezvoltarea infrastructurii locale și de modul în care va evolua aceasta alianță.

Pe segmentul electromobilității Volkswagen Group este mai avansat decât Ford, cel puțin în Europa, unde propune deja modele atractive pentru clienți și începând cu acest an urmează noi lansări de mașini electrice, parte a unui plan colosal de investiții în electromobilitate la nivel de Grup: 20 miliarde Euro. Asta presupune versiuni electrice pentru toate cele 300 de modele auto ale Grupului. Ford, în schimb, a anunțat un SUV electric și cam atât.

Pe segmentul autovehiculelor comerciale Ford și Volkswagen au comercializat în 2018 circa 1,2 milioane de unități la nivel mondial.


Link-uri și articole utile:

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments