Acasa Foto Noul Porsche Macan, avanpremieră în România. Pornește de la 51.826 Euro fără TVA

Noul Porsche Macan, avanpremieră în România. Pornește de la 51.826 Euro fără TVA

de Adrian Mitrea

Porsche Macan Mamba Green (sursa – Adrian Mitrea)

A doua generație Porsche Macan, SUV-ul premium al mărcii sport germane Porsche, a avut avanpremiera în România Miercuri, 7 Noiembrie 2018, prețul de pornire fiind 51.826 Euro fără TVA, respectiv 61.672 Euro cu TVA. Mașina poate depăși 100.000 Euro cu TVA în cazul configurațiilor deosebite, după cum se poate vedea pe configurator. În showroom-ul Porsche modelul va fi disponibil din Decembrie 2018, anul 2019 urmând să fie unul complet de prezență pe piață. România este una dintre puținele țări din Europa în care modelul a fost adus pentru avanpremieră – pentru clienți și media.

Noul Porsche Macan – preturi (sursa – Porsche)

Porsche Macan concurează pe piață cu modele precum Alfa Romeo Stelvio, Audi Q5, BMW X4, Infiniti QX50, Lexus NX, Mercedes-Benz GLC și Volvo XC60.

Din prima generație Macan, lansată în 2014, Porsche a livrat către clienți peste 350.000 unități. Așadar, fără îndoială, acesta este unul dintre cele mai de succes modele ale mărcii sport germane.

Deocamdată este introdusă pe piață versiunea cu motor de 2 litri, turbo, pe benzină, care dezvoltă 180 kW/245 CP, propulsor cuplat standard la o cutie de viteze automată, cu dublu ambreiaj (PDK) și 7 trepte.

Noul Porsche Macan – caracteristici principale (sursa – Porsche)

Evenimentul exclusivist de avanpremieră a avut loc în clubul Fratelli din București, în seara zilei de Miercuri, 7 Noiembrie 2018. Invitații – clienți, fani și media – au putut vedea două exemplare Macan în două culori noi pentru model – Miami Blue și Mamba Green. La eveniment a cântat trupa The Mob.

Porsche Macan Miami Blue (sursa – Adrian Mitrea)

Porsche a anunțat că renunță la motoarele diesel, astfel că noul Macan va fi propus doar cu motoare pe benzină, spre deosebire de prima generație, care avea și variante pe motorină (V6). De asemenea, rămâne de văzut ce alte motoare pe benzină vor veni să-l completeze pe cel benzină actual. Generația anterioară a fost comercializată inclusiv cu propulsoare V6 pe benzină.

Noul Porsche Macan, la fel ca și generația anterioară, este produs în uzina Porsche din Leipzig, alături de Cayenne și Panamera.

Noul Porsche Macan – specificatii (sursa – Porsche)

Interior Porsche Macan (sursa – Adrian Mitrea)

Motor Porsche Macan (sursa – Adrian Mitrea)

Porsche Macan Mamba Green la Fratelli (sursa – Adrian Mitrea)

1 comentariu

Gabi 11 noiembrie 2018 - 11:43

Mai frate dar mereu aceeasi fata, aceeasi capota, aceleasi faruri, la toate modelele Porsche de 30 de ani incoace!! La spate au tot schimbat, dar fata e de tot rasul. Sunt chiar penibili. Am ales intre Porsche si Mercedes pe cel din urma tocmai din cauza acestei chestii.

Reply

Lasa un comentariu