Acasa Evenimente Atracțiile de la Salonul Auto București & Accesorii. Deschis publicului între 11-21 Octombrie

Atracțiile de la Salonul Auto București & Accesorii. Deschis publicului între 11-21 Octombrie

de Adrian Mitrea

SIN Cars – Prime Motors (sursa – Adrian Mitrea)

Peste 350 de autovehicule sunt expuse la Salonul Auto București & Accesorii, eveniment deschis publicului între 11-21 Octombrie 2018, la Romexpo. Printre petele de culoare de la eveniment se numără un prototip electric creat de o firmă care face conversii ale mașinilor tradiționale în automobile electrice, precum și inventatorul Adrian Roșca, creatorul unui concept de mobilitate care poate deplasa un vehicul cu o forță de până la 6 G, în orice direcție. Pe lângă acestea multe automobile de serie elecrice, hibride, pe benzină și diesel. Prin cele mai recente modele prezentate publicului la acest eveniment se numără noul Ford Focus, Jaguar I-PACE (electric), Hyundai Ioniq Electric și Nissan Leaf (electric). Sunt expuse și multe automobile istorice, românești și străine. Prețul unui bilet este de 35 Lei, iar copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.

Salonul Auto București & Accesorii (SAB&A) nu trebuie confundat cu Salonul Internațional Auto București (SIAB). Sunt două evenimente distincte cu temă auto, având organizatori diferiți. Evenimentul care tocmai și-a deschis porțile pune accentul pe implicarea dealerilor și firmelor de servicii auto, pe când evenimentul ținut în primăvară, și care are în titulatură și particula Internațional, este susținut și de marii importatori de autovehicule. Simplu spus, SAB&A = dealeri, vânzări, servicii, accesorii.

Locul de desfășurare este același, în partea nouă a complexului Romexpo (pavilionul B2), mașinile fiind expuse pe o suprafață de peste 25.000 mp, din care 10.000 mp la interior și 16.000 mp la exterior. SAB&A este urmașul primului salon auto ținut în România (în 1993), fiind acum organizat de Premium Expo, prin Albert Kiss și Sorin Rădăcineanu – fiul omului care a organizat SAB după Revoluție. Ediția din acest an este aniversară pentru că se împlinesc 25 de ani de la organizarea primei ediții.

Program

  • Joi, 11 Octombrie: 12:00-20:00 – acces liber.
  • Vineri, 12 Octombrie-Sâmbătă, 20 Octombrie, zilnic: 10:00-20:00 – preț bilet 35 Lei.
  • Duminică, 21 Octombrie: 10:00-18:00 – preț bilet 35 Lei.

Accesul copiilor sub 7 ani și al persoanelor cu dizabilități este gratuit.

Locație: Noul Pavilion B2 şi platforma exterioară Romexpo.

Evenimente conexe în cadrul Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2018

  • Demonstraţii de supraviețuire urbană Dan Dumitru, 14 şi 20 Octombrie.
  • Sărbătoarea Automobilului Clasic – 18 Octombrie.
  • Seminar ACAROM – Învățământul Profesional Dual – alternativa viabilă pentru pregătirea forței de muncă în industria auto – 18 Octombrie.
  • Lansarea manualului de siguranţă rutieră – 20 Octombrie, standul Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul va avea loc în prezența lui Sorin Greceanu, reprezentant BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România), comisarului-şef de Poliţie Costin Titel Tătuc, director adjunct – Direcţia Rutieră, reprezentanților de la Direcția Rutieră, psihologi și sociologi.

Mărcile care expun automobile la SAB&A, prin dealerii lor (și unii importatori) sunt: Abarth, Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Fiat Professional, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Isuzu, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel, Piaggio, SEAT, Skoda, smart, Suzuki, Toyota și Volvo.

Kia Soul EV (sursa – Adrian Mitrea)

Fanii mașinilor electrice vor putea vedea și cumpăra modele precum Jaguar I-PACE, Hyundai Ioniq Electric, Nissan Leaf, BMW i3, smart fortwo ED, smart forfour ED (de la Electric Drive – n.r.), Kia Soul EV. Mai sunt prezenți și Gotech și E-TWOW.

O apariție inedită o prezintă un prototip creat parțial de Prime Motors, o firmă specializată în conversii care stă sub aripa grupului internațional Metair din Africa de Sud (actualul proprietar al companiei românești producătoare de baterii Rombat). Caroseria este realizată de Sin Motors – o companie auto originară din Bulgaria, care are activități și în Germania și Marea Britanie, iar partea de propulsie electrică este asigurată de Prime Motors.

Inventatorul român Adrian Roșca, din Bârlad, are un mic stand în care prezintă macheta unui vehicul capabil să accelereze atât de repede încât generează forțe de până la 6 G, lucru posibil și pe decelerare și schimbare de direcție. Ambiția lui este să aducă în România recordul deținut în prezent de americani (5,5 G).

Inventatorul Adrian Rosca si creatia sa (sursa – Adrian Mitrea)

Dintre modelele mai populare, cele mai recente apariții la salon sunt noul Ford Focus, noua Honda CR-V și Kia Sportage facelift.

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire și împlinirii a 25 de ani de la organizarea primei ediții a SAB & Accesorii, în cadrul evenimentului este amenajat, alături de Retromobil România, Clubul Vehiculelor de Epocă și Clubul ARO10, un stand dedicat Centenarului în care vizitatorii pot admira modelele auto, invențiile și prototipurile care au revoluționat lumea auto și au făcut istorie în România. Printre modelele expuse se numără: toată gama de automobile românești produse de-a lungul vremii și unul din cele mai vechi automobile de colecție din România, Dacia 1300 Taxi (1970) și ARO 10 de competiție.

Cu ce vin expozanții principali

  • Custom Wheels. Pasionații de Cai Putere pot vedea în standul Custom Wheels unele dintre cele mai puternice și exclusiviste modele auto din România: Dodge Viper ACR, Lamborghini Performante, Lamborghini Huracan, BMW M4, Audi RS6, Audi RS6 sedan (singurul din lume, spun ei), Bentley Continental GT, Peugeot 208 Rally.
  • Țiriac Auto. În standurile importatorilor parte din Ţiriac Auto sunt expuse mărcile Ford, Hyundai, Mercedes-Benz, Land Rover, Jaguar și Mitsubishi – pregătite special pentru acest eveniment. În standul Țiriac Collection sunt expuse modele auto de excepție produse din 1899 până în prezent, care ascund istorii fascinante sau foști proprietari celebri. Mercedes-Benz Clasa C Facelift este o noutate notabilă, precum și electricul Jaguar I-PACE. Range Rover Sport PHEV devine disponibil în România, având motor pe benzină și electric cu o putere maximă combinată de 404 CP. Ford are modelele KA+ Ultimate, Fiesta Titanium, noul Focus ST Line și Mustang. În standul Hyundai se găsesc i10 Facelift (cu o gamă variată de motorizări, inclusiv o variantă cu sistem GPL), i30 facelift, i30 N, Tucson și noul Santa Fe. Atracția standului Mitsubishi este modelul Outlander PHEV, care are parte de un facelift.
  • AutoItalia. Mărcile reprezentate de AutoItalia au la SAB&A un stand de peste 600 mp în cadrul căruia sunt expuse mărcile Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Maserati. Printre noutățile absolute se află noul Jeep Wrangler (inclusiv versiunea Rubicon) și Jeep Renegade în versiune restilizată (inclusiv versiunea Trailhawk).
  • Kia. Piesa de rezistență este Kia Sportage facelift, disponibil și cu sistem de propulsie diesel mild-hybrid. Noua generație Kia ceed este și ea prezentă la SAB&A, fiind un model proiectat și construit în Europa, cu un design supervizat de Peter Schreyer și un șasiu dezvoltat de Albert Biermann.
  • AVIA Motors. Standul are mașinile tuturor mărcilor comercializate: SEAT Ibiza, SEAT LEON (cu două nivele de echipare: XP și ST), SEAT Arona și SEAT Ateca. Întreaga familie de modele Skoda este reprezentată, de asemenea. Producătorul italian de autovehicule comerciale Piaggio are un istoric de peste 120 de ani, iar începând de anul acesta, AVIA Motors este unic dealer. La SAB 2018 sunt expuse gamele PIAGGIO APE prin modelele Classic și Calessino și PIAGGIO PORTER prin modelele Porter PickUp, Maxxi PickUp și Maxxi Frigorifică.
  • Honda. Noua Honda CR-V este complet reproiectată față de generația anterioară, cu un design contemporan, sofisticat și dinamic, un sistem de suspensii avansat, pentru manevrabilitate superioară, o motorizare mai puternică (184 CP) și unul dintre cele mai avansate pachete de siguranță din industrie. În plus, modelul crossover HR-V a fost și el actualizat cu un facelift. Gama Civic are vârful de lance TypeR, dar și versiunile obișnuite, hatchback și sedan, care au devenit cele mai vândute modele Honda în România.
  • Toyota. Marca japoneză Toyota este reprezentată de dealer-ul Toyota București Vest, cu modelul convențional AYGO și hibridele Yaris, Auris, C-HR și RAV4.
  • Autonet. Dealerul Suzuki are la stand Vitara facelift: grilă nouă, bară redesenată și două culori noi în gamă: Solar Yellow Pearl Metallic și Ice Grayish Blue Metallic.
  • Rădăcini Grup. Dintre toate mărcile comercializate de grup se remarcă Citroën C3 AIRCROSS, Citroën Cactus, Citroën C3, familia de modele Opel și gama brandului japonez Mazda.

Hyundai i30 N (sursa – Adrian Mitrea)

Ford Focus 2018 (sursa – Adrian Mitrea)

Volswagen Beetle (sursa – Adrian Mitrea)

SAB 2018 (sursa – Adrian Mitrea)

4 comentarii

bancher 12 octombrie 2018 - 10:55

35 ron pe bilet eu nu mai dau. Este un salon auto moto si in Piata Constitutiei, si intrarea costa 15 ron. Pot vedea si acolo Kia Sportage facelift, Hyundai I30 sau alte marci de volum. Cat despre exponatele Tiriac si alte exponate de valoare, uneori vin si in piata Constitutiie…si, chiar daca nu vin si se pot vedea exclusiv la SAB, tot nu as da 35 ron pe bilet ptr ca nu ma lasa sa ma urc in ele, ci doar sa le fac poze de la distanta.
Am fost si la editia din toamna si la audi nici macar nu ma lasau sa urc in masini (si la alte marci a fost la fel: multe masini inchise, nu te puteai urca in ele).

Reply
645 15 octombrie 2018 - 02:49

Am fost ieri la salon auto in Nashviile, Tennesse , 10$ biletul, copiii sub 12 ani gratis, poti urca in toate masinile

Reply
Adrian Mitrea 15 octombrie 2018 - 09:54

Acum spune-ne și dacă cei care merg acolo fură oglinzi și capete de schimbător de viteze. Și dacă singurul scop în viață al copiilor este să claxoneze de la volanul fiecărei mașini în care se urcă…

Reply
paul 18 octombrie 2018 - 21:42

Din nefericire cam asa e

Reply

Lasa un comentariu