Acasa Citroen Citroën are un nou designer: Pierre Leclercq. A lucrat la Ford, BMW, Great Wall și Kia

Citroën are un nou designer: Pierre Leclercq. A lucrat la Ford, BMW, Great Wall și Kia

de Adrian Mitrea

Pierre Leclercq (sursa – PSA)

Marca franceză Citroën va avea un nou designer-șef începând cu 1 Noiembrie 2018, în persoana lui Pierre Leclercq, care îl înlocuiește pe Alexandre Malval, aflat în această poziție din 2012. Așadar, după șase ani, Citroën va avea un nou designer-șef, cu o experiență anterioară bogată, fiind implicat în designul mașinilor Ford, BMW, MINI, Rolls-Royce, Great Wall și Kia.

Născut în Belgia, Pierre Leclercq (46 ani) a studiat Art Center College of Design în Pasadena, California (SUA) și a obținut o licențiere în design pentru mijloace de transport în 1998.

După o scurtă incursiune pe la centrul de design Ford Ghia din Italia, în anul 2000 Pierre Leclercq s-a alăturat BMW Group, lucrând pentru mărcile BMW, MINI și Rolls-Royce, iar din 2011 a devenit designerul BMW M.

În 2013 a lăsat BMW pentru Great Wall, iar în 2017 a renunțat la această marcă chinezească pentru a trece la Kia (director de design exterior).

Începând cu 1 Noiembrie 2018 Pierre Leclercq devine director de design al mărcii franceze Citroën. El îi raportează lui Jean-Pierre Ploué, șef de design al grupului PSA.

Pierre Leclercq îl înlocuiește pe Alexandre Malval care a stat alături de PSA începând cu anul 2001, iar în calitate de director de design al Citroën din Iunie 2012. Malval își va continua cariera de designer în afara grupului PSA. Mai exact, Alexandre Malval va lucra ca designer în cadrul Daimler, în apropiere de Nisa (Franța), în centrul Sophia Antipolis, amplasat într-o zonă cunoscută pentru avangarda tehnologică – un fel de Silicon Valley a Franței.

Lasa un comentariu