Acasa Porsche Porsche renunță la diesel. Este primul brand german care face asta

Porsche renunță la diesel. Este primul brand german care face asta

de Adrian Mitrea

Teaser Porsche Taycan (sursa – Porsche)

Porsche renunță la toate motorizările diesel, urmând să se concentreze pe propulsoare pe benzină, hibride și electrice, a comunicat compania auto germană. Porsche devine astfel prima companie auto germană care lasă deoparte tehnologia motoarelor pe motorină. Renunțarea la diesel s-a petrecut de facto încă din Februarie 2018 – lună începând cu care Porsche n-a mai oferit motoare diesel – și anunțul oficial din 23 Septembrie 2018 potrivit căruia motorizări diesel nu vor mai fi dezvoltate vine ca o confirmare a zvonurilor în acest sens care au circulat în presă până acum.

„Porsche și-a adaptat mereu gama la cerințele clienților, urmărind mereu excelența tehnică. De aceea producătorul de mașini sport își intensifică activitățile în zona tehnologiilor hibride și electromobilității, iar în viitor nu va mai oferi autovehicule cu propulsie diesel. (…) Porsche nu a mai avut un diesel în portofoliu încă din Februarie anul acesta. Ca urmare a acestei decizii compania a hotărât să nu mai ofere propulsie diesel în viitor”, se arată într-un comunicat oficial.

Cumva Porsche lasă de înțeles că hibridul este noul diesel, vânzările de Panamera din Europa fiind în proporție de 63% concentrate pe motorizarea hibridă. În 2017, vânzările mondiale ale modelelor diesel Porsche au reprezentat 12% din total.

„Porsche nu demonizează dieselul. Este și va rămâne o importantă tehnologie de propulsie. Pentru noi, ca producători de mașini sport, dieselul a fost mereu în plan secundar și am ajuns la concluzia că ne vrem viitorul fără diesel. Normal, vom avea grijă de clienții care au cumpărat deja un Porsche diesel, cu profesionalismul pe care-l așteaptă”, a declarat Oliver Blume, CEO al Porsche AG.

Prin această decizie Porsche devine primul brand auto german care lasă deoparte tehnologia motoarelor pe motorină, la nici zece ani de când a lansat-o pe autoturismele sale. Primul Porsche diesel modern a fost SUV-ul Cayenne, care a primit motorizare diesel în 2009. Acum, în 2018, la nici zece ani de la introducerea tehnologiei turbo diesel pe mașinile sale, Porsche renunță la propulsoarele pe motorină. În trecut Porsche a mai produs tractoare diesel.

Până în 2022 Porsche va fi investit peste șase miliarde Euro în electromobilitate, iar primul model pur electric modern, denumit Porsche Taycan, va fi lansat în 2019. Este, de fapt, versiunea de serie a conceptului Porsche Mission E.

Marca germană Porsche face parte din Volkswagen Group, cel mai „lovit” grup auto prin perspectiva scandalului DieselGate.

Porsche Mission E Concept (sursa – Porsche)

1 comentariu

Florin 24 septembrie 2018 - 10:38

Se pare ca nemtii cei „corecti” n-au invatat mare lucru dupa scandalul emisiilor. Acum sunt investigati de UE pt alta manareala:

https://www.nytimes.com/aponline/2018/09/18/world/europe/ap-eu-europe-car-emissions.html

Reply

Lasa un comentariu