Acasa BMW BMW va produce mașini în Ungaria după o investiție de un miliard de Euro

BMW va produce mașini în Ungaria după o investiție de un miliard de Euro

de Adrian Mitrea

BMW 330e Sedan (sursa – BMW)

BMW va investi un miliard de Euro în Ungaria, la Debrecen, pentru a produce 150.000 de mașini pe an, a anunțat compania bavareză. BMW se alătură astfel lungii liste de producători auto care fabrică autovehicule în Ungaria. Fabrica va avea inițial circa 1.000 de angajați și va fi capabilă să producă, pe aceeași linie, automobile din întreg spectrul gamei BMW, inclusiv autovehicule hibride și electrice.

„Decizia BMW Group să construiască această fabrică reafirmă interesul nostru pentru expansiunea globală. După investiții semnificative în China, Mexic și SUA ne întîrim activitățile din Europa pentru a menține un echilibru de producție între Asia, America și continentul nostru de casă, a declarat Harald Krüger, președinte al consiliului de conducere BMW AG.

Europa este cea mai mare sursă de producție a BMW, iar ca investiții doar în 2018 vorbim de peste un miliard de Euro în Germania pentru a pregăti uzinele pentru mobilitatea electrică.

„În viitor fiecare fabrică BMW Group din Europa va fi echipată pentru a produce mașini electrificate și convenționale. Noua noastră uzină din Ungaria va fi de asemenea capabilă să producă atât mașini BMW convenționale, cât și modele electrificate – toate pe aceeași linie de fabricație. (…) Când va fi operațională fabrica va stabili noi standarde în termeni de flexibilitate, digitalizare și productivitate”, a spus Oliver Zipse, membru în consiliul de conducere al BMW responsabil de producție.

Europa este și cea mai importantă piață de desfacere pentru BMW, pe Continent fiind livrate circa 45% din totalul mașinilor produse. În unități asta înseamnă circa 1,1 milioane de mașini.

„Debrecen este locul ideal pentru ca BMW Group să-și extindă capacitatea de producție. A fost ales în primul rând pentru infrastructura foarte bună, pentru conexiunile logistice și pentru proximitatea furnizorilor”, notează BMW, în comunicatul de presă oficial prin care anunță investiția.

BMW mai menționează că în Debrecen există personal calificat, iar acesta este un avantaj cheie.

Pe lângă cele 1.000 de locuri de muncă create direct, numeroase job-uri vor fi create pe orizontală, la furnizori de componente și servicii. Unii furnizori vor fi localizați pe platforma industrială BMW din Debrecen, iar alții în împrejurimi.

BMW are o reprezentanță oficială în Ungaria din 2004 (România din 2007), iar țara vecină găzduiește deja mulți furnizori ai BMW. Doar în 2018 compania auto germană a cumpărat produse și servicii de 1,4 milioane Euro din Ungaria.

Lasa un comentariu