Acasa Audi Audi a demarat producția de motoare electrice în Ungaria: 400 de unități pe zi

Audi a demarat producția de motoare electrice în Ungaria: 400 de unități pe zi

de Adrian Mitrea

In uzina Audi din Gyor (sursa – Audi)

Audi a demarat producția de motoare electrice în Ungaria, la Györ, acestea urmând să fie folosite de sistemul de propulsie al modelului Audi e-tron, primul automobil electric de serie al mărcii germane din Ingolstadt. Motoarele electrice sunt produse pe o suprafață de 8.500 de metri pătrați în baza unui concept inovator de producție: asamblarea modulară. Circa 100 de persoane lucrează momentan pentru această nouă divizie, iar producția este cifrată la 400 de motoare pe zi.

„Audi Ungaria este implicată deja de 25 de ani în creșterile mărcii cu patru inele. Subsidiara noastră din Ungaria intră acum într-un domeniu absolut nou, începând să producă motoare electrice. Acest know-how exclusiv face ca Györ să devină unitatea noastră principală de producție pentru motoarele electrice, fiind exponentul transformării noastre strategice într-un furnizor de mobilitate sustenabilă”, a declarat Peter Kössler, membru al consiliului de administrație al Audi AG responsabil pentru producție și logistică.

Primele motoare electrice produse de Audi Ungaria vor fi folosite pentru modelele Audi e-tron. Acesta este primul model pur electric al mărcii Audi și va fi construit la fabrica Audi din Bruxelles.

Pentru producția de motoare electrice Audi Ungaria a instalat echipamentul și insulele inovatoare în circa un an. Departamentele de dezvoltare pentru motoarele electrice și cel de planificare a producției au colaborat îndeaproape cu centrul tehnic de construire a prototipurilor/centrul tehnic de producție din Györ pentru a dezvolta expertiza necesară.

Capacitatea actuală de producție este de aproximativ 400 de motoare electrice pe zi și poate fi crescută treptat. În prezent, circa 100 de persoane lucrează în această divizie nouă, iar numărul lor urmează să fie crescut la peste 130 de persoane până la finele anului. Producția funcționează într-un singur schimb, dar se va trece la un sistem în trei schimburi.

In uzina Audi din Gyor (sursa – Audi)

Din cadența inițială putem deduce că Audi vrea să producă 200 de mașini electrice Audi e-tron pe zi sau peste 50.000 de mașini pe an.

Angajații produc două sisteme electrice de antrenare a punților pentru fiecare Audi e-tron, deoarece sunt antrenate atât puntea fată, cât și puntea spate, conform tradiției quattro.

Motorul electric produs în Györ are numeroase caracteristici noi. La stator, care este una dintre componentele principale ale motorului, miza constă în a introduce cât mai mult din firul subțire din cupru emailat în carcasă, deoarece cu cât bobinajul este mai strâns, cu atât va fi mai eficientă furnizarea curentului. Un centru nou de bobinaj și inserție din cadrul Audi Ungaria permite bobinajul în manieră foarte compactă a unei cantități optime de fir din cupru emailat și apoi inserarea acestuia în carcasă. Din puntea electrică fac parte și alte componente de mari dimensiuni, precum sistemul electronic al propulsiei care este instalat într-o carcasă proprie, dar și transmisia și doi arbori cu flanșă care transmit cuplul spre roți.

In uzina Audi din Gyor (sursa – Audi)

Instalațiile de producție, roboții, precum și stațiile de bulonare și măsurare sunt instalate în poziții fixe, dar nu sunt legate între ele cu o bandă lineară. În schimb, angajații produc sistemele de propulsie în baza metodei modulare, în insule de producție. Deși există o succesiune predefinită a pașilor de asamblare, sistemul modular permite căi ramificate și mai multă libertate de acțiune în procesul de producție. Componentele sunt transportate la stațiile de lucru de către vehicule fără șofer, controlate de sisteme IT inteligente.

În paralel cu divizia de producție, Audi Ungaria a instalat și trei bancuri de testare pentru motoare electrice, în departamentul de dezvoltare a motoarelor, pentru operațiuni continue de testare și încărcare. Angajații au fost instruiți suplimentar la centrul tehnic pentru producție pentru a deveni experți în domeniul motoarelor electrice.

Audi Ungaria a produs anul trecut un număr total de 1.965.165 de motoare (convenționale), compania fiind astfel unul dintre cei mai mare producători de motoare din lume. La fabrica din Györ au fost produse în 2017 șase tipuri diferite de motoare pe benzină şi trei tipuri diferite de motoare diesel, cu puteri între 63 kW (86 CP) și 470 kW (639 CP). Circa 6.000 de angajați produc zilnic aproximativ 9.000 de motoare pentru 32 de unități de producție ale Volkswagen Group.

La cadența actuală de producție motoarele electrice vor reprezenta circa 4,5% din totalul motoarelor produse în uzina Audi din Ungaria.

In uzina Audi din Gyor (sursa – Audi)

Link-uri și articole utile:

Lasa un comentariu