Acasa Anvelope Continental a cumpărat fosta platformă UMT din Timișoara pentru a depozita anvelope

Continental a cumpărat fosta platformă UMT din Timișoara pentru a depozita anvelope

de Adrian Mitrea

Depozit anvelope Continental (sursa – Continental)

Continental Anvelope a cumpărat fosta platformă industrială UMT din Timișoara cu scopul de a-și optimizarea costurile cu logistica și depozitarea produselor finite. Valoarea investiției nu a fost anunțată, însă investițiile cumulate realizate în fabrica de anvelope din Timișoara, în perioada 1999-2018, se ridică la peste 460 milioane Euro. Achiziția a 32 de hectare de la grupurile de firme UMT și Prompt (teren care reprezintă majoritatea fostei platforme industriale UMT din Timișoara) permite Continental să-și extindă capacitatea de depozitare a produsului finit, și să își optimizeze costurile generale de logistică, potrivit unui anunț oficial.

Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume.

În Timișoara, compania produce o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope cu valoare ridicată pentru automobile premium, anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

În cei 18 ani de activitate la Timișoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă.

Divizia de Anvelope are 24 de locații de producție și dezvoltare la nivel global, fiind unul dintre principalii producători de anvelope, cu circa 54.000 de angajați.

Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 44 de miliarde de euro și are în prezent peste 240.000 de angajați în 61 de țări.

În perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1.4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2017 circa 19.700 de angajaţi în țară, din care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri în acest an în România.

2 comentarii

ioan 29 iulie 2018 - 21:02

In loc de constructii poduri rulante sau ce mai era bprin UMT, depozitam anvelope.

Reply
Bazil 31 iulie 2018 - 17:43

Partial ai drpetate, dar anvelopele Continental au piata de vanzare, pe cand podurile rulante fabricate la UMT nu cred ca au piata de vanzare, mai ales ca de ani buni nu au inverstit nimic in inovare.

Reply

Lasa un comentariu