Acasa BYD Autovehiculele electrice BYD intră oficial pe piața românească

Autovehiculele electrice BYD intră oficial pe piața românească

de Adrian Mitrea

Gama BYD ebus 2017 (sursa – BYD)

Autovehiculele electrice chinezești marca BYD intră oficial pe piața românească prin compania New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România. BYD este cel mai mare producător și vânzător de autovehicule și autobuze electrice din întreaga lume, cu peste 100.000 de unități electrice vândute anual. BYD a livrat peste 40.000 de autobuze electrice în întreaga lume, se arată într-un comunicat de presă.

Numele mărcii BYD vine de la Build Your Dreams, iar la nivel global are peste 220.000 de angajați. Compania se remarcă prin capacitățile industriale complexe, inclusiv producerea de baterii pentru autovehicule electrice (tip fier fosfor).

„Autobuzele BYD sunt unice prin autonomia lor ridicată, capacitățile de încărcare AC, care se traduc în costuri reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor, performanțele eficiente de regenerare/frânare”, se arată în comunicat.

Gama de autobuze BYD variază de la autobuze articulate de 8,7 metri, 10,8 metri, 12 metri, autocare de 13 metri și autobuze articulate de 18 metri. Pe langă gama de autobuze și camioane, compania mai are în portofoliu și autoturismul BYD e6.

SIXT Group România – activă pe piața locală de 15 ani – va dezvolta un concept puternic de vânzări cu toate componentele (depozit de piese, servicii, task force, etc…), cu disponibilitate zilnică, susține compania.

Prima și singura unitate de producție europeană a BYD este localizată în Ungaria (orașul Komarom), țară în care sunt fabricate autobuze electrice și camioane începând cu Aprilie 2017. Investiția s-a ridicat la 20 milioane Euro în perioada 2016-2018, iar capacitatea de producție este de 400 de autobuze pe an. Numărul de angajați este cifrat la 300 de persoane deocamdată.

Compania chinezească BYD a fost înființată în 1995.

1 comentariu

ioolian 22 iunie 2018 - 11:05

se mai gasesc dupa piese de schimb pentru ele,sau trebuie sa cumperi altele ?

Reply

Lasa un comentariu