Acasa Foto VIDEO, FOTO: Rolls-Royce Cullinan devine cel mai scump SUV din lume și primul model de acest fel al Rolls-Royce

VIDEO, FOTO: Rolls-Royce Cullinan devine cel mai scump SUV din lume și primul model de acest fel al Rolls-Royce

de Adrian Mitrea

Producătorul auto britanic de lux Rolls-Royce a prezentat modelul Cullinan – un SUV de mari dimensiuni fără rival pe piață, cel mai apropiat competitor fiind Bentley Bentayga. Numele Cullinan vine de la denumirea celui mai mare diamant descoperit vreodată și care acum face parte din British Crown Jewels (Bijuteriile Coroanei Britanice).

„Luxul nu mai este un concept urban. Devine tot mai mult legat de a experimenta lumea. Clienții noștri se așteaptă să meargă oriunde în lux, fără efort și fără compromis (…)”, spune Rolls-Royce, explicând motivul pentru care a fost creal Cullinan.

Interesant este că Rolls-Royce nu agreează neapărat termenul de SUV pentru acest model, deși exact asta este. Așa că veți găsi această mașină descrisă ca fiind „all-terrain high-bodied” sau „mașină tot-teren cu caroserie înălțată”. Modelul beneficiază încă din echiparea standard de suspensie pneumatică și tracțiune integrală, fiind totodată primul Rolls-Royce cu tracțiune integrală.

Rolls-Royce Cullinan beneficiază de un motor V12 pe benzină, biturbo (6,75 litri), care dezvoltă 420 kW/571 CP și 850 Nm. Tracțiunea și direcția sunt integrale (față/spate).

„Am știut că trebuia să oferim clienților ceea ce nu puteau găsi pe piața SUV”, a declarat Müller-Ötvös, CEO Rolls-Royce Motor Cars. Acest model aduce senzația de călătorie cu covor fermecat (Magic Carpet Ride) tipică Rolls-Royce și în segmentul SUV.

Spațiul pentru bagaje este de 560 litri și poate crește până la 600 litri fără separator.

Scaunele din spate sunt individuale și sunt separate de o consolă centrală generoasă care include bar, pahare de whisky, decantor și frigider. Există în continuare posibilitatea de a avea o banchetă simplă în spate.

Pentru acces în mașină garda la sol coboară cu 40 mm, astfel încât trecerea în „sanctuar” (așa numește Rolls-Royce habitaclul) să fie cât mai lină.

Prețul de pornire al acestui model va fi de circa 350.000 Euro + taxe, făcându-l cel mai scump și mai exclusivist SUV din lume.

Lasa un comentariu