Acasa Alfa Romeo Fondatorul AutoItalia, Herbert Stein, a încetat din viață

Fondatorul AutoItalia, Herbert Stein, a încetat din viață

de Adrian Mitrea

Herbert Stein (sursa – 0-100.ro)

Fondatorul companiei AutoItalia, Herbert Stein, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. Supranumit „Capo”, Herbert Stein a fost unul dintre pionierii care au pus bazele comerțului modern cu automobile în România anilor ’90. Anunțul public despre deces a fost făcut chiar printr-un comunicat oficial al companiei auto pe care a fondat-o, iar dintr-un mesaj postat pe Facebook de unul dintre fiii săi, Dante Stein, reiese că decesul s-a întâmplat din cauze naturale.

Cetățean austriac, crescut în Italia si de origine israeliană, „Capo” a înființat AutoItalia în 1993 și a vândut afacerea în 2011, implicându-se ulterior în afaceri cu utilaje agricole New Holland.

„A trăit cu pasiune fiecare clipă din viața sa, chiar și în momentele de cumpană, dar mai ales a acționat și a simțit întotdeauna că succesul pornește din atitudine! Devotamentul său pentru companie, cât și stilul de management abordat, au încurajat și inspirat mii de oameni ce au avut norocul să lucreze alături de regretatul vizionar. Omul Herbert Stein a știut sa fie mentor pentru generații de angajați și a ajutat pe cei aflați în dificultate ori de câte ori a avut această posibilitate. Se încărca cu bucuria celor din jur său, iar omenia este ceea ce nu i-a lipsit niciodată! Adio prieten drag! Astăzi te lăsăm să pleci pe drumul tău! Iți vom păstra mereu vie amintirea!”, se arată într-un anunț oficial al AutoItalia.

În 1993, când Herbert Stein a început afacerile în România, singurul afacerist implicat în comerțul cu autovehicule pe piața locală era Ion Țiriac, care importa Ford prin compania Romcar și Mercedes-Benz prin compania Autorom.

Stein a început cu Fiat, apoi și-a adăugat în portofoliu toate mărcile Grupului Fiat (Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Abarth, Fiat Professional), mai puțin marca Ferrari. Mărcilor italiene li s-au adăugat în timp și brandurile SsangYong, Honda Motorcycles, Segway, Infiniti și Jeep.

Lasa un comentariu