Acasa BMW Volkswagen, Daimler și BMW sunt criticate pentru că au finanțat teste în care maimuțele inhalau gaze de la mașini diesel

Volkswagen, Daimler și BMW sunt criticate pentru că au finanțat teste în care maimuțele inhalau gaze de la mașini diesel

de Vlad Barza

Logo Volkswagen (sursa – Volkswagen)

Trei mari grupuri auto germane sunt intens criticate pentru că au finanțat teste în care au folosit maimuțe care inhalau gaze de la mașini diesel, scrie The New York Times. Testele s-au petrecut în 2014 și totul a ieșit la iveală după un episod dintr-un serial de pe Netflix în care erau prezentate aceste teste prin care companiile doreau să dovedească faptul că diesel-urile erau „curate”. Volkswagen Group, Daimler și BMW Group s-au distanțat de aceste teste criticate furibund de asociațiile de protecție a animalelor.

În 2014 marii producători germani erau atât de decisi să dovedească faptul că diesel-urile lor erau atât de nepoluante încât au finanțat un studiu în care maimuțe închise în cuști au inspirat cu ajutorul unor tuburi emisiile de la un Volkswagen Beetle diesel și de la un pick-up Ford F-250.

Studiul a fost comandat de o entitate finanțată de cele trei consorții auto numită European Research Group on Environment and Health in the Transport Sector (EUGT) și apoi a fost realizat de Lovelace Respiratory Research Institute din Albuquerque, New Mexico.

Testele au fost gândite să arate că diesel-urile moderne au rezolvat problema emisiilor în exces care au fost atât de mult criticate pentru că au dus la apariția de boli pulmonare și la morți premature. Acum, constructorii auto sunt intens criticați pentru modul în care au gândit aceste teste.

Volkswagen Group și-a cerut scuze în numele celor implicați spunând că a fost o eroare de judecată și că metoda stiințifică aleasă a fost una eronată.

BMW Group a spus că nu folosește animale în niciun fel de teste și că nu a influențat în niciun fel metodologia testelor de la EUGT.

Daimler a spus că experiențele pe animale din acest studiu sunt respingătoare și a adăugat că toate experimentele EUGT au fost aprobate de un comitet compus din oameni de stiință respectabili.

Despre cercetare a scris prima oară New York Times joi (25 ianuarie 2018) și experimentul a fost subiectul unui episod al documentarului „Dirty Money” disponibil de vinerea trecuta (26 ianuarie 2018) pe Netflix.

6 comentarii

Gogu 29 ianuarie 2018 - 16:50

si care a fost rezultatul? au trait maimutele?

Reply
Ionuț 29 ianuarie 2018 - 17:08

La ce vânzări au cele 3 companii, se pare că au trait.

Reply
Ion 30 ianuarie 2018 - 13:01

Au dat acum un comunicat oficial in care au spus ca au murit de batranete.

Reply
florin 30 ianuarie 2018 - 13:20

Mai bine testau in RO, fara sa chinuie bietele animale. Aici sunt multi giboni fericiti sa inspire noxele masinilor nemtesti, chiar in timp ce stau in ele.

Reply
Heidrich 29 ianuarie 2018 - 17:00

ai dreaq nemti, tot cu gazele :))

Reply
Gigel 30 ianuarie 2018 - 09:14

Dar testarea de medicamente pe maimute sau soareci de laboratori e etica? Despre ce vorbim aici?

Reply

Lasa un comentariu