Acasa Mazda VIDEO: Mazda MX-5 RF în acțiune. Cum sună și cum accelerează decapotabila japoneză

VIDEO: Mazda MX-5 RF în acțiune. Cum sună și cum accelerează decapotabila japoneză

de Adrian Mitrea

Mazda MX-5 RF este a doua versiune de caroserie a modelului MX-5, având acoperiș metalic retractabil electric, spre deosebire de versiunea din care este derivată, care benefeciază de un acoperiș textil retractabil manual. Acronimul RF vine de la Retractable Fastback. Mașina din clipul de mai jos este vârf de gamă, fiind echipată cu motorul pe benzină natural aspirat G160 (SKYACTIV-G 160), de 2 litri, care echipează mai multe modele Mazda.

Specificațiile complete ale mașinii din imagini pot fi consultate AICI. Mazda MX-5 vine exclusiv cu motoare pe benzină natural aspirate, unul de 1,5 litri și 130 CP, altul de 2 litri și 160 CP (G130 și G160). În toată cariera comercială a modelului au fost disponibile doar motorizări pe benzină și nu mai mari de 2 litri, MX-5 (sau Miata) fiind un model consacrat ca fiind ușor, dinamic și accesibil. Mazda MX-5 este cea mai bine vândută mașina decapotabilă din lume.

Versiunea RF se diferențiază de cea cu soft top prin tipul acoprișului și prin modificări minore la nivelul specificațiilor. Spre exemplu, are un portbagaj cu 3 litri mai mic, atinge 100 km/h într-un timp mai mare cu 0,1 secunde (7,4 secunde), poate avea o viteză maximă mai mare cu 2 km/h (216 km/h), este mai înaltă cu 5 mm și mai grea cu 77 kg.

1
Lasa un comentariu

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ron Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
Ron
Cititor
Ron

Test acceleratie 0-100 cu ESP-ul activat ?