Acasa Bentley Noul Bentley Continental GT a ajuns în România. Pleacă de la 203.062 euro cu TVA

Noul Bentley Continental GT a ajuns în România. Pleacă de la 203.062 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

A treia generație a coupe-ului de lux Bentley Continental GT a ajuns în România, prețul de pornire fiind 203.062 euro cu TVA (170.641 euro fără TVA). Mașina este produsă în Crewe, Marea Britanie, și are motor W12 de 6 litri (5.959 cmc), twin-turbo, ce dezvoltă 467 kW/635 CP la 6.000 rpm și 900 Nm între 1.350-4.500 rpm. Livrările către clienții din România vor fi onorate începând cu primul trimestru al anului 2018, a anunțat Porsche Inter Auto (PIA), reprezentantul local al Bentley.

Bentley Continental GT vine cu o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj, cu opt trepte. Coupe-ul de lux al Bentley – marcă deținută de Volkswagen Group – oferă o configurație de 2+2 locuri, fiind un GT în adevăratul sens al cuvântului.

Mașina are 4.850 mm lungime, 1.954 mm lățime, 1.405 mm înălțime și o masă la gol de 2.244 kg. Ampatamentul măsoară 2.851 mm. La bază are platforma Volkswagen Group MSB, aceeași care stă și la baza noului Porsche Panamera (a doua generație).

Bentley Continental GT (sursa – 0-100.ro)

Noul Bentley Continental GT a fost prezentat pentru prima dată publicului larg la Salonul Auto de la Frankfurt în toamna anului 2017, iar mașina adusă pentru lansarea în România este un model pre-serie.

„Noul Bentley Continental GT este un model foarte așteptat de clienții mărcii din România”, a declarat Adrian Pascu, directorul diviziei de lux în cadrul Porsche Inter Auto (PIA) România. El a explicat, pentru 0-100.ro, că România are alocate circa 20 de unități Bentley în 2018 (toate modelele), dintre care cele mai multe sunt Bentayga – peste 10 mașini – și restul împărțite între acest nou Continental GT, Flying Spur și Mulsanne.

În pofida masei de peste 2 tone, acest Bentley Continental GT W12 atinge 100 km/h în 3,7 secunde și o viteză maximă de 333 km/h.

Bentley Continental GT (sursa – 0-100.ro)

Noul șasiu adaptiv, cu tehnică avansată, utilizează sistemul inteligent Bentley Dynamic Ride în sistem de 48 V pentru a asigura o manevrare excepțională a mașinii și călătorii confortabile, indiferent de condițiile rutiere. Noul sistem sporește confortul pasagerilor și amortizează alunecările laterale pe viraje, oferind senzația de precizie la condus, fără niciun efort, spune producătorul.

Această a treia generație a modelului este inspirată de designul primului concept 100% electric al mărcii Bentley, numit Bentley EXP 10 Speed 6.

Sistemul de iluminare de pe noul Continental GT încorporează cea mai nouă tehnologie Matrix LED, însă designul farurilor principale este cel care frapează, fiind inspirat de muchiile celor mai elegante pahare de cristal, care captează lumina asemenea unui diamant.

Bentley Continental GT (sursa – 0-100.ro)

În afară de pielea naturală, întâlnită în interiorul tuturor limuzinelor Bentley, habitaclul noului Continental este înnobilat de furniruri din surse sustenabile, precum Koa – cel mai nou tip de furnir utilizat de Bentley – și de accente cromate, finisate manual. Peste 10 metri pătrați de lemn sunt utilizați în interiorul fiecărui exemplar Continental GT, iar prelucrarea și inserția manuală a unui set de placaje durează circa 9 ore. În plus, e nevoie de alte două ore pentru aplicarea succesivă a foilor de furnir pe noul Bentley Rotating Display, integrat în panoul de bord.

Atenției la detalii i se alătură și numeroasele posibilități de personalizare. Clienții pot alege între 15 variante de covorașe de lux, 8 tipuri diferite de furnir, finisat manual, și 15 opțiuni pentru tighelurile de la interior. Pentru exterior, 17 finisaje sunt incluse în paleta standard și până la 70 de opțiuni, în versiunea sa extinsă.

„Noul Continental GT demonstrează, de asemenea, o evoluție majoră în modul unic al Bentley de utilizare a tehnologiei. Printre numeroasele inovații se numără un panou de bord avansat, complet digital, construit în jurul conducătorului auto, și sistemul rotativ Bentley Rotating Display. Acesta din urmă, amplasat într-o unitate cu trei fețe, se rotește pentru a dezvălui un ecran tactil impresionant, de 12,3 inch, trei cadrane analogice (unul ce afișează temperatura exterioară, o busolă și un cronometru) sau un placaj elegant de furnir, cu un model simetric”, spune Bentley.

Bentley Continental GT (sursa – 0-100.ro)

Sediul Bentley Motors din Crewe reunește toate operațiunile de design, cercetare și dezvoltare, inginerie și producția propriu-zisă a celor patru modele – Bentayga, Continental, Flying Spur și Mulsanne. Combinația dintre măiestria artizanală – care valorifică meșteșugurile transmise din generație în generație – expertiza inginerească și tehnologia de ultimă oră este specifică mărcilor auto britanice de lux precum Bentley. Este, de asemenea, un exponent de cea mai înaltă calitate al industriei britanice. Pe piața mașinilor de lux cel mai important competitor este Rolls-Royce, marcă alături de care Bentley are chiar și o parte de istorie comună.

În sediul central din Crewe lucrează aproximativ 4.000 de angajați.

Bentley Bucureşti este al 45-lea dealership al mărcii britanice în Europa continentală. Odată cu deschiderea noului showroom, vânzările Bentley continuă să crească.

Bentley Continental GT (sursa – 0-100.ro)

Bentley Continental GT (sursa – 0-100.ro)

Adrian Pascu dezvaluie Bentley Continental GT (sursa – 0-100.ro)

Lasa un comentariu