Acasa Dacia VIDEO: Dacia Sandero Stepway trece la limită testul elanului

VIDEO: Dacia Sandero Stepway trece la limită testul elanului

de Adrian Mitrea

Dacia Sandero Stepway Facelift (sursa – Dacia)

Dacia Sandero Stepway trece la limită testul elanului, realizat de site-ul spaniol km77.com. Publicația notează că Sandero Stepway are un comportament similar cu al noului Nissan Micra și cu al lui Nissan Juke la manevrele bruște de evitare. Mașinile sunt stabile, deși au ruliu pronunțat pe viraje, iar emoțiile apar la manevrele bruște realizate la viteze de drum național (70-75 km/h).

Este notoriu controversatul test al elanului realizat de către ADAC în 2005, cu Dacia Logan, când mașina s-a rasturnat la 65 km/h. Situația a rămas atunci în coadă de pește, multe alte teste au arătat că mașina nu se răstoarnă, de fapt, dar că devine instabilă la manevre bruște realizate la viteze mari.

In 2014 au apărut și informații cum că răsturnarea din 2005 ar fi fost regizată de ADAC.

13 comentarii

Niros 16 noiembrie 2017 - 18:55

Iar le put unora masinile produse in Romania. Trebuie sa recunoastem ca nu orice descult isi poate permite, in conditiile financiare de azi, sa isi cumpere o masina noua, fie ea si Logan sau Sandero, ca de Duster nici nu mai vorbim. Asa ca cei ce nu-si permit o asemenea investitie, prefera cazanele de „afara” cu sute de mii de kilometri la bord, care ii costa cel mult 1500-2000 de euro, luati de la diverse IFN-uri care ulterior ii jupoaie. Fereasca sfantul sa li se mai strice cazanul, ca au pus-o!

Reply
tze 17 noiembrie 2017 - 10:09

Dar hai sa nu vorbim despre cei care isi cumpara masina cu 1500-2000 de afara. Sa vorbim de cei care de ex isi iau un Bmw seria 3 la ~10000 euro cu motor mai bun, dotari si confort net superior. De ce mi-as lua un Sandel cand pot tot la banii aia sa imi iau un seria 3 din 2010?

Reply
Laur 17 noiembrie 2017 - 13:43

Tata a luat un passat din germania, estetic fiind impecabila cu care a stst mai mult prin service,dsr aromână si facut doua accidente,din.fericire nu au fost pierderi de vieti. De 7 ani are logan care consuma foarte putin comparativ cu passatul,de poluare nu mai vorbim ,si in tot acest timp nu a schimbat absolut nimic. Desi reprezentstul i-a mai oferit gratuit inca un an garantie a renuntat la garantie,riscand, si totusi nu a avut nevoie de garantie, toate schimburile le-a facut la un service din cartier, cu max 140 lei cu toate filtrele si uleiul,manopera incluse. Ultima revizie a costat 500 lei ( include kit distributie).

Reply
Gogu 17 noiembrie 2017 - 23:45

Ce passat? Ce an? Ce motor? E din 90 de consuma si polueaza asa mult? Altu’, cica bmw nu e sinonim cu fiabilitatea!!! Sau germanele…sunteti tufe!

Reply
dodoi 17 noiembrie 2017 - 16:53

Costurile de intretinere la o masina de lux nu scad cu vremea spre deosebire de costul masinii. In plus BMW nu prea e sinonim cu fiabilitatea. Acelasi lucru poate fi spus in general de masinile germane. In America si Canada cei ce-si permit masini de lux le cumpara in lease (echivalentul lease-ului operational din Romania) si dupa ce se termina (3, 4 ani de regula) le dau inapoi si iau alte modele noi tot in lease. In felul asta ai garantie tot timpul, uneori si cheltuielile de intretinere sunt incluse si ai tot timpul ultimul model.

Reply
Carmen 16 noiembrie 2017 - 18:56

Sunt foarte mulțumită de mașina mea noua Dacia Sandero Stepway!!! O iubesc și o ador Este o super mașină! Bravo celor care au făcut acest model , aș fi vrut totuși să fie un pic mai mare portbagajul!!!

Reply
Eul 16 noiembrie 2017 - 20:59

Da, corect , cine-si permite poate să-și ia Sandero sau Logan diesel la 10-11mii de euro, eu ca multi altii nu-mi permit o mașină cu un preț mai mare de 3500-4000 așa că merge foarte bine și Skoda Octavia II second…..

Reply
bancher 17 noiembrie 2017 - 12:14

Eu am Skoda Octavia 2 facelift si pot sa spun ca este o masina excelenta. Insa e adevarat ca am si luat-o noua, nu de la second.

Reply
bancher 17 noiembrie 2017 - 12:13

Nu sunt fan masini romanesti, insa si occidentalii sunt foarte nedrepti cand judeca masini Made in Romania. Imi amintesc de olandezii care au reusit sa rastoarne un Logan la testul elanului, ce valva au mai facut (ca masina e ieftina dar nesigura etc). Ulterior chiar ei au recunoscut ca au avut mult de furca pana au reusit sa rastoarne masina, si a trebuit sa foloseasca anvelope resapate ca sa le reuseasca.

Reply
Fane 17 noiembrie 2017 - 16:46

ADAC chiar a recunoscut oficial ca atunci Loganul a fost rasturnat intentionat! Si asta a fost facuta din cauza ca loganul avea un pret mult mai accesibil decat cea mai ieftina masina germana! Iar acum unde intorci capul vezi o dacie pe strada o dacie! Iar la mine in oras chiar este reprezentanta Dacia cu Service!

Reply
Alex 17 noiembrie 2017 - 18:49

Exista o varianta cu subtitrare a videoclipului (nu stiu daca aceasta este), unde se intelege mai bine si nuanta primei situatii observate. In comentarii am vazut un rezumat al rezultatelor testelor aceluiasi canal media la alte modele. Erau multe variante de la audi si unele vw care reusisera mai putin decat Stepway, chiar si pe variante „sport”, adica mai asezate pe roti. Desigur, este de senzatie mai mare si la moda o stire care critica ceva romanesc.

Reply
cib 19 noiembrie 2017 - 06:45

As dori sa fac doua comentarii: 1. Dacia actuala nu e autoturism romanesc, este o masina facuta de Renault pe o platforma mai veche si intamplator se produce si in Romania pe langa Maroc, Rusia, India,etc. 2. Dacia este o masina destul de aratoasa dar slaba la dotarile de siguranta active si pasive (3 stele EURONCAP). Orice „cazan” de 10K Euro este superior din toate punctele de vedere, cu conditia sa fie corect intretinut.

Reply
Dan 22 noiembrie 2017 - 00:22

Am urmarit acest video, dar si pe cel cu Juke, Honda, Mazda….., pe celasi site spaniol. Concluzia: Sandero sta mai bine decat Juke si se compara cu alte modele mult mai scumpe si asta este Sandero Stepway, ceva mai inalt decat Sandero clasic. Titlul articolului este menit doar sa te „atraga” sa-l citesti.
Vizionati, comparati, trageti concluzii si apoi comentati.

Sa auzim numai de bine.

Reply

Lasa un comentariu