Acasa Tehnologie Delphi a cumparat NuTonomy, compania care testeaza masini autonome in Singapore

Delphi a cumparat NuTonomy, compania care testeaza masini autonome in Singapore

de Vlad Barza

Producatorul de componente auto Delphi a cumparat, cu 450 milioane dolari, NuTunomy – companie cu ambitii mari in domeniul masinilor autonome. NuTonomy a devenit cunoscuta vara trecuta cand a primit autorizatia de a testa cateva masini autonome intr-o zona de 4 kmp in Singapore. Delphi este unul dintre cei mai mari producatori de componente auto si in 2019 vrea sa puna pe modele auto tehnologia sa autonoma, scrie Reuters. In luna mai 2017 Peugeot a semnat un parteneriat cu nuTonomy si furnizeaza masinile pe care aceasta isi instaleaza echipamentele care le pot permite sa se conduca singure.

Prin achizitia NuTonomy, Delphi va ajunge sa dubleze numarul de ingineri care lucreaza la dezvoltarea de solutii pentru masini autonome, pana la 200 de persoane, iar pana la final de an flota de masini fara sofer care sunt testate va ajunge la 60, pe trei continente.

Achizitia este parte a tendintei manifestata puternic in ultimii ani ca mari companii din auto sa cumpere diverse startup-uri de tehnologie care vin cu solutii valoroase.

nuTonomy are deja o istorie in Singapre: a primit in august 2016 autorizatia de a testa vehicule autonome intr-un cartier de 4 kmp numit „one-north” unde punctele de preluare si debarcare a pasagerilor sunt fixe. Testele erau gratuite pentru publicul care dorea sa participe si cateva zeci de persoane au fost invitate intr-o prima faza.

nuTonomy a fost creata in 2013 de doi profesori de la MIT si a reusit sa convinga autoritatile din Singapore sa primeasca autorizatia de a testa aceste masini pe strazile orasului.

Singapore ia foarte in serios masina care se conduce singura si are si un comitet guvernamental in acest domeniu. Secretarul pe probleme de transport al statului Singapore spune ca forta de munca este insuficienta si exista si constrangerile legate de spatiul redus, astfel ca masina autonoma poate ajuta depasirea acestor probleme.

Lasa un comentariu