Acasa Dacia Dacia Duster, rechemat in service din cauza claxonului pe volan

Dacia Duster, rechemat in service din cauza claxonului pe volan

de Adrian Mitrea

Mutarea claxonului pe volan pentru Dacia Duster a venit si cu o problema de dimensionare a instalatiei electrice, fapt care poate genera fum si/sau functionarea necorespunzatoare a airbag-ului frontal pentru sofer. Din acest motiv sunt rechemate in service 2.473 masini din Romania.

“Dacia a identificat posibilitatea dimensionarii incorecte a sistemului electric al claxonului, ceea ce poate provoca pierderea functiei acestuia si/sau aparitia de fum la nivelul comenzii claxonului de pe volan. In anumite situatii limitate poate apare o disfunctionalitate a airbag-ului sofer”, a anuntat producatorul auto.

Vizate de aceasta rechemare sunt 2.473 masini Dacia Duster comercializate in Romania.

Odata cu ultimele imbunatatiri aduse primei generatii Dacia Duster inainte de trecerea la a doua generatie, modelul a fost modificat inclusiv pentru a avea actionarea claxonului pe volan, pana la acest moment actionarea facandu-se prin apasarea in capatul manetei de semnalizare – un element de traditie care a tinut timp de peste 40 de ani la automobilele Dacia.

Iata ca aceasta modificare a venit si cu probleme la instalatia electrica.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

In mod normal clientii masinilor afectate au fost contactati sau urmeaza sa fie contactati de catre dealeri pentru a fi invitati in service. In orice caz, posesorii de masini Dacia vizate de recall pot contacta si ei reteaua oficiala de dealeri si reparatori pentru a verifica daca automobilele lor sunt vizate de aceasta campanie de rechemare in service.

AICI poti vedea toate campaniile importante de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

3
Lasa un comentariu

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ferry porschecristiancosti Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
costi
Cititor
costi

din cauza ca nu se actioneaza :))

cristian
Cititor
cristian

Semnalizarea nu prea se foloseste in Romania. Claxonul din plin…

ferry porsche
Cititor
ferry porsche

o sa faca retrofit. dacia repune claxonu inapoi la maneta de semnalizare :)))))