Acasa Nissan VIDEO: Asa arata noul Nissan Leaf. Va fi vandut si in Romania din primavara lui 2018

VIDEO: Asa arata noul Nissan Leaf. Va fi vandut si in Romania din primavara lui 2018

de Adrian Mitrea

Cea mai bine vanduta masina electrica din lume, Nissan Leaf, a ajuns la a doua generatie, avand o autonomie de 378 km in ciclul de masurare NEDC. Spre deosebire de prima generatie, care nu s-a comercializat oficial in Romania, noul Nissan Leaf va fi disponibil oficial si la noi in tara din primavara anului 2018, iar la final de 2018 va veni si o varianta premium, mai puternica si cu baterie mai mare.

Masina dispune de o baterie de 40 kWh (Litiu-ion) si are un motor electric ce dezvolta 110 kW (150 CP intre 3.283-9.795 rpm) si 320 Nm (intre 0-3.283 rpm). Timpii de reincarcare standard anuntati de producator sunt 16 ore (la priza de 3 kW), 8 ore (6 kW), 40 de minute (de la 0 la 80% din capacitatea bateriei, la statie de reincarcare rapida – 50 kW).

Viteza maxima pe care o poate atinge masina este 144 km/h. Autonomia este 378 km (NEDC), ceea ce probabil va insemna circa 250 km reali.

Noul Nissan Leaf are 4.480 mm lungime, 1.790 mm latime, 1.535/1.545 mm inaltime, un ampatament de 2.700 mm, ecartament fata 1.540 mm, ecartament spate 1.555 mm, garda la sol minima 150 mm si un coeficient aerodinamic de 0,28.

Dimensiunea anvelopelor poate fi 205/55 R16 sau 215/50 R17.

Concurentul direct al lui Nissan Leaf pe piata este Volkswagen e-Golf.

„Noul Nissan Leaf va fi disponibil la comercializare in Romania ca si in restul Europei in primavara anului 2018”, spune Nissan, intr-un comunicat de presa.

Acest Nissan LEAF este pionierul strategiei Nissan Intelligent Mobility care are ca scop redefinirea rolului masinii, ce va deveni mai mult decat un mijloc de transport.

„Nissan Intelligent Mobility deriva din modul in care vehiculul este condus, cum este propulsat si cum se integreaza in societate. Noul Nissan LEAF este expresia cea mai evoluata a strategiei Nissan Intelligent Mobility, prin tehnologiile ProPILOT, grupul motopropulsor 100% electric si capacitatea unica de a relationa cu si de a furniza energie cladirilor la care este conectat pentru alimentare”, mentioneaza Nissan.

Nucleul functiilor Nissan Intelligent Power pentru Nissan LEAF este sistemul sau de propulsie 100% electric, care ofera eficienta energetica ameliorata, dar si cuplu si putere sporite pentru performante dinamice mai bune. Complementar acestui nou sistem de propulsie este bateria litiu-ion de generatie noua care ofera putere mai mare, dar si capacitate de stocare a energiei mai mare.

„Autonomia noului Nissan LEAF a crescut la 378 km (New European Driving Cycle) dupa o singura incarcare. Pentru cei care doresc si mai multa autonomie, Nissan va lansa la finalul anului 2018 o versiune premium, echipata cu un propulsor mai puternic si o capacitate mai mare a bateriei si implicit o autonomie extinsa”, spune Nissan.

ProPILOT Park. Cand este activata, aceasta tehnologie va prelua controlul asupra coloanei de directie, acceleratiei, franei si cutiei de viteze pentru a ghida cu precizie si in mod complet autonom vehiculul in locul de parcare.

e-Pedal este un sistem revolutionar ce va transforma modul in care vehiculele sunt conduse. Permite soferului sa porneasca, sa accelereze, sa decelereze sau sa opreasca vehiculul folosind o singura pedala, cea de acceleratie. Atunci cand pedala este complet eliberata, frana regenerativa intervine automat, iar vehiculul este oprit complet in mod gradual. Vehiculul isi pastreaza pozitia stationara chiar si pe suprafete inclinate, pana cand pedala de acceleratie este apasata din nou. Pedala de frana clasica trebuie folosita in situatii in care se impune franarea brusca.

ProPILOT. Poate fi folosit in timpul rularii pe autostrada pe o singura banda, transformand condusul intr-o experienta mai relaxanta si mai putin stresanta. Este un prim pas spre automobilul autonom realizat de Nissan.

Vehicle-to-Grid (V2G). Combina doua modalitati de incarcare ce permit vehiculului electric sa fie complet integrat in reteaua de electricitate. Ajuta la cresterea capacitatii de a gestiona fluxuri neprogramate de energie regenerabila, ajutand la integrarea surselor alternative de energie. Sistemul permite accesul proprietarilor de vehicule electrice Nissan sa se conecteze la reteaua de electricitate si sa joace un rol activ, oferind si posibilitatea unei surse alternative de venit. Atunci cand va fi generalizata si aplicata la scara larga, tehnologia V2G va schimba regulile jocului pentru posesorii de vehicule electrice Nissan intrucat vor deveni participanti activi pe piata de energie.

xStorage. Pentru a contribui la o societate durabila trebuie gasite solutii mai bune in fiecare zi. Sistemul de stocare a energiei, xStorage, deriva din experienta celor mai buni din industrie pentru a eficientiza consumul de energie casnic. xStorage Home stocheaza energia in intervalele orare cele mai economice controland cand si cum aceasta energie este utilizata, ajutandu-i pe consumatori sa economiseasca, dar si optimizand intregul sistem energetic. Integreaza in mod armonios intr-o singura unitate tot arsenalul hardware si software necesar pentru a gestiona si stoca energia de care o casa are nevoie. Utilizat pentru a furniza servicii de tip retea (grid services), X-Storage Home ar putea incarca din retea si descarca in retea pentru a genera flexibilitatea necesara cresterii utilizarii energiei regenerabile.

Clientii vor beneficia si de o interfata de tip aplicatie smartphone cu care este echipat noul Leaf care le va permite sa monitorizeze statusul de incarcare a vehiculului, sa gaseasca cea mai apropiata statie de incarcare si sa activeze functiile de pre-incalzire sau pre-climatizare a vehiculului.

Design-ul noului Nissan Leaf este inspirat de concept car-ul IDS, prezentat la Salonul Auto Tokyo in 2015.

Afisajul display-ului tactil de 7 inch a fost revizuit pentru acces mai facil la principalele functii: tehnologiile Safety Shield, status de incarcare, indicatorul de autonomie si alte informatii oferite de sistemele audio si de navigatie.

In unele tari, Apple CarPlay si Android Auto vor fi disponibile in sistemele de infotainment ale vehiculelor dotate cu sistem de navigatie.

Noul Nissan LEAF inlocuieste prima generatie a modelului care se mandreste cu performanta de a fi cel mai vandut vehicul electric la nivel mondial. Peste 283.000 clienti au ales LEAF de la lansarea modelului in 2010.

23 comentarii

Banel 6 septembrie 2017 - 17:11

Daca stai la casa (unde poti incarca in liniste masina), e o optiune serioasa.

Reply
Cristi 7 septembrie 2017 - 06:56

Eu stau la casa și nu încarc decât în oraș la statii….

Reply
costi 6 septembrie 2017 - 17:30

si daca stai la bloc te duci la orice benzinarie care are incarcare pt masini electrice….sunt zeci deja…and growing

Reply
Banel 6 septembrie 2017 - 21:48

Si dormi acolo daca mai sunt 2 in fata ta.

Reply
Adrian Mitrea 6 septembrie 2017 - 23:23

Dar nu sunt. Asta e ideea. De cate ori ai stat la coada la benzinarie? Cam asa e si cu prizele. Foarte rar prinzi coada pentru ca sunt masini foarte putine si prize totusi multe. Si spun asta din experienta de a conduce 5.000 km electrici in Romania in ultimele 12 luni, cu incarcari doar la statii publice si niciodata acasa.

Reply
Banel 7 septembrie 2017 - 15:47

Momentan, insa e de asteptam sa creasca semnificativ numarul de masini electrice ca urmare a programului Rabla Plus. Iar la noi mai e si nerabdarea…nu putem sta 30 secunde la semafor…sa vezi reactii cand vor sta la incarcat masina. Imi aduc aminte acum cativa ani cum o bovina a iesit agresiva la mine pentru ca statusem in benzinarie sa completez un formular pentru niste puncte. Nu statuse mai mult de 5 minute.

Reply
Cristi 7 septembrie 2017 - 06:57

In Romania nu …..poate în altă țară

Reply
IonutIT 6 septembrie 2017 - 17:53

Imi place ca in sfarsit Nissan are un design language dragut care se va aplica probabil pe toata gama. Dupa noul Nissan Micra care este o imbunatatire de 300% la aspect fata de varianta precedenta, se pare ca Leaf urmeaza aceleasi linii. Probabil urmeaza si restul.

Merge pe acelasi principiu cu Mazda, unde toate modelele lor au aceleasi linii si design in mare.

Good job Nissan!

Reply
spidi 6 septembrie 2017 - 18:23

E clar ca masinile electrice au inca dezavantaje, in principal autonomia si timpii de reincarcare. Cu toate astea, majoritatea proprietarilor de masini electrice spun ca nu se vor mai reintoarce niciodata la masinile ICE (internal combustion engine). Asta spune mult despre o tehnologie care a intrat serios pe piata de mai putin de 10ani.

Reply
Cristi 7 septembrie 2017 - 07:02

Da termicele au 100 ani istorie și sunt praf,30% din energia consumată este folosita restul se pierde.
Normal nu mai ai service,Nu mai depinzi de un american sau kit de întreținere,electricelor asigură VIITORUL mai bun pentru noi toti….ieftin și bun.
Eu am două Nissan Leaf si abia astept sa iau modelul nou….

Reply
HaHa 7 septembrie 2017 - 08:25

PHEV owner here. Deocamdată mi se pare cel mai bun compromis pentru autonomie. Pot să merg electric cam 24-26Km, ceea ce îmi acoperă ~80-90% din drumul zilnic. Seara: pus la încărcat. Dacă aș avea și măcar o priză 220V la serviciu, ar fi 100% electric.

Ce pot să spun: niciodată nu mă voi întoarce la ICE. Dacă cumva vom avea nevoie de a doua mașină pentru familie, cu certitudine va fi una full electric. Pentru concedii: PHEV, pentru oraș, electric.

Reply
Cristi 7 septembrie 2017 - 10:49

Eu sunt in Lemnos Grecia cu un Nissan Leaf de 30 kw full electric…este un vis.
Hibridele sunt o trecere dar adevăratele masini electrice sunt full….

Reply
spidi 7 septembrie 2017 - 11:07

Felicitari celor 2 soferi cu electrica si hibrida de mai sus :), eu inca am masina ICE dar ma gandesc serios sa trec la electrica.

Ce nu reusesc sa inteleg e cum unii oameni se pot declara fani infocati ai masinilor ICE, desi e clar ca tehnologia e invechita, costisitoare si foarte poluanta. Ca sa nu mai zic ca evolutia tehnologiei electrica a fost stopata zeci de ani de interesele din industria auto (costurile de service-are pe durata de viata aduc in medie de 3x mai mult profit producatorului decat cel din vanzarea propriu-zisa) si petroliera, cate milioane de oameni au avut probleme de sanatate sau au murit din cauza noxelor, si cate miliarde de litri de ulei ars, antigel au ajuns prin panza freatica si prin oceane.

Reply
Banel 7 septembrie 2017 - 15:50

Unii sunt reticenti la schimbare, altii nu suporta sa auda ca masina lor de mii de euro e invechita dpdv tehnologic. Eu tot ICE am, dar urmatoarea va fi electrica…insa nu mai devreme de 5 ani.

Reply
Nissan... leave 6 septembrie 2017 - 19:41

Ce autonomie are la -30 grade celsius? Că tot vine iarna…
16 ore încărcare la o priză normală? Pe bune?
Păi cine are la casa „staţii de încărcare” sau măcar prize de 6kW?

Reply
Adrian Mitrea 6 septembrie 2017 - 22:20

Salut!
Despre iarna, o sa vedem intr-un test de autonomie pe timp de iarna in 2018 spre 2019, ca in acea iarna va fi masina in Romania.
Pana atunci uite cum se comporta un i3 iarna https://0-100.ro/2017/01/18/iarna-cu-masina-electr
Timpul de incarcare mare la o priza normala, adica peste 10 ore, e normal. Sa vezi in cat timp se incarca la o priza normala o Tesla Model S 100D. Vreo 3 zile. Despre lucrurile astea nu prea vorbeste nimeni.
O statie de incarcare pentru acasa e chiar comun si accesibil, costa cam 1.500 Lei una si se numeste Wall Box. Iti incarca masina 3-4 ore.
In plus, se prespune ca nu mergi in fiecare zi 250 km (autonomia reala a unui Leaf cu un plin). Deci o vei lasa mereu cu 30-70% baterie in parcare, iar daca o incarci peste noapte vei avea in fiecare dimineata bateria plina.
Si daca tot ti se pare incomod sau scump, exista in continuare masini pe benzina, diesel sau hibride foarte bune si mai ieftine. Deci optiuni exista.

Reply
Cristi 7 septembrie 2017 - 07:06

Nissan încarcă în 20 minute la stație de 50 kw la -20 grade….

Reply
Cristi 7 septembrie 2017 - 07:04

Am condus la -20 grade în Bucuresti….si este la fel ca la +45 grade…nu scade forța baterii.
Depinde de modelul mașinii.
Nissan și Tesla suntpionieri în domeniu.

Reply
Cristi 7 septembrie 2017 - 07:36

Eu am priză de 6 kw dar încarc în oraș….

Reply
Banel 7 septembrie 2017 - 15:51

Cat a costat? Necesita curent trifazic?

Reply
Cristi 8 septembrie 2017 - 08:25

2000 lei dă ai nevoie de 380 v.

Reply
holinessdani 7 septembrie 2017 - 19:19

Un telefon mobil se incarca in 1-3 ore, asa ca o masina in 12-16 ore e foarte ok.
Hai, alta intrebare!

Reply
Cristi 7 septembrie 2017 - 07:14

Abia astept noul model de 60 kw eu am un 30 kw cu care ating 200 km range adica Bucuresti-brașov.
Cei de la NEDC dădeau doar 170 km….
Deci depinde de sofer,drum,conditii meteo,trafic….
La 40 kw sigur ating 250 km fără alimentare.
Dar la Nissan datorită sistemului ChaDemo încarci bateria in 10 minute pe p stație capabilă de minim 50 kw..
Deci mărimea baterii este secundară.
Aspectul noului model comparabil cu prima generație este deosebit,si respecta linia indicată pentru modelul din 2020.
Oricum cu venirea acestei masini electrice pe piața va crește numărul de șoferi electrici.

Reply

Lasa un comentariu