Acasa Romania Test de consum cu Volkswagen Passat 1.6 TDI. Dovada ca un diesel mic pe masina mare poate face treaba foarte buna

Test de consum cu Volkswagen Passat 1.6 TDI. Dovada ca un diesel mic pe masina mare poate face treaba foarte buna

de Adrian Mitrea

Diesel mic, masina mare, o cutie de viteze manuala cu sase trepte excelenta si o echipare de intrare in gama interesanta, denumita Advance, fac din Volkswagen Passat 1.6 TDI 120 CP o optiune interesanta in tot mai animatul segment D – cel care se adreseaza atat middle-managerilor, dar si familiilor cu venituri medii. Am condus Volkswagen Passat 1.6 TDI timp de peste o saptamana si am realizat acest jurnal de bord, cu accentul pe consum.

Din capul locului, sa va spun despre ce masina e vorba. Echiparea Advance pentru Volkswagen Passat ofera exact atat cat e nevoie in 2017 pentru ca masina sa se simta deopotriva suficient de bine dotata si aproape incredibil de accesibila: 23.691 euro cu tot cu TVA (19.909 euro fara TVA). Configuratia exacta a masinii din acest test o poti accesa AICI.

Pentru testul de consum ar fi de asemenea relevant sa va spun ca masina avea 12 km la bord cand am preluat-o, deci o masina noua. Iar specificatiile motorului 1.6 TDI pe Passat sunt urmatoarele: 120 CP intre 3.600-4.000 rpm si cuplu maxim 250 Nm intre 1.750-3.500 rpm. Asadar puterea este oferita pe o plaja decenta, iar cuplul intr-un interval de turatie chiar generos.

Un sprint cu aceasta masina poti vedea AICI, dovada ca Passat nu este deloc o masina lenesa atunci cand este echipata cu motorizarea diesel de baza.

O alta observatie personala legata de aceasta configuratie ar fi ca motorul 1.6 TDI este foarte silentios pe Passat, gratie unei antifonari excelente, iar vibratiile sunt foarte reduse, multumita unor suporti motor foarte eficienti. Voi reveni asupra masinii in ansamblu intr-un review complet cu acest model.

Dar sa ma intorc la jurnalul de consum, realizat in principal prin Bucuresti si imprejurimi, in regimul si pe rutele care ar atrage un consum de 10-11 l/100 km la masina mea pe benzina de 1,6 litri, mai veche.

Consumul mediu mentionat la finalul fiecarei zile, in acest jurnal, este cel obtinut de la alimentare (deci consumul mediu pe termenul cel mai lung disponibil), iar in explicatiile despre rute mentionez si consumurile medii intermediare, per calatorie sau per zi de condus. Passat are un computer de bord minunat, facut parca pentru testele de consum, pentru ca iti permite sa alegi intre: 1) consumul mediu de la alimentare; 2) consumul mediu de la pornire; 3) consumul mediu pe termen lung.

Ziua 1

Parcurs: 82 km (de la 12 la 94 km ai masinii)
Consum mediu: 5,8 l/100 km (de la alimentare)

In prima zi, de incalzire, 82 km parcursi, jumatate in oras si jumatate din Bucuresti pana la Mihailesti (GR), la parinti. Am inceput aventura la superba ora de varf 17:00 dinspre Pipera spre Rahova (15 km, 8,1 l/100 km consum mediu) si dupa o pauza de 2 ore, timp in care motorul s-a racit, am pornit spre Mihailesti. Apoi retur in Bucuresti tarziu in noapte.

Desi autonomia afisata la preluarea masinii era 700 km, la finalul primei zile de condus am incheiat cu o autonomie teoretica de 790 km si acel consum mediu 5,8 l/100 km. Un inceput promitator!

Ziua 2

Parcurs: 42 km (de la 94 la 136 km ai masinii)
Consum mediu: 6,1 l/100 km (de la alimentare)

Sesiune de condus inceputa in jurul orei 17:30 din Rahova spre Colentina, apoi prin Centrul Vechi. O dupa-amiaza obisnuita petrecuta cu prietenii, incheiata in jurul orei 22:00 cu un consum mediu pentru aceasta zi de 6,7 l/100 km. Dupa cum aveam sa constat si mai tarziu, acesta pare sa fie consumul mediu de oras (Bucuresti) in trafic normal.

Ziua 3

Parcurs: 16 km (de la 136 la 152 km ai masinii)
Consum mediu: 6,2 l/100 km (de la alimentare)

Inca o sesiune de condus strict in Bucuresti, dar de dis de dimineata (ora 06:00) pentru ca e vremea pentru o deplasare cu avionul de doua zile, in Spania, pentru a conduce noua Mazda CX-5. Am pornit din Rahova, am trecut prin Vitan pentru a prelua un coleg, apoi am lasat Passat-ul in Baneasa si ne-am continuat deplasarea cu un taxi pana la Henri Coanda. Pe aceasta sesiune de condus matinala in Bucuresti (35 minute) am avut consum mediu 6,4 l/100 km pe cei 16 km parcursi (Rahova-Vitan-Baneasa), iar consumul mediu total a urcat cu 0,1 l/100 km fata de ziua precedenta.

Ziua 4

Parcurs: 17 km (de la 152 la 169 km ai masinii)
Consum mediu: 6,1 l/100 km (de la alimentare)

M-am intors din deplasarea de doua zile cu avionul tarziu in noapte si am refacut, practic, drumul de dus in oglinda, cu acelasi coleg plus inca un pasager. Deci trei oameni si bagaje de mana. La orele tarzii ale noptii am scos, pe cei 17 km parcursi, un consum mediu urban de 5,8 l/100 km. Probabil aceasta este cea mai mica valoare pe care o poti avea cu Passat 1.6 TDI 120 CP intr-un oras liber, la trafic de noapte.

Interesant este, in povestea asta, al treilea pasager: Aaron – un american pe care l-am cunoscut in avion si care viziteaza Europa de vreo luna, ajuns, iata, si in Romania. Am zis sa-l scutesc de interactiunea cu taximetristii la miez de noapte si m-am oferit sa-l las eu la cazare, daca tot aveam de facut un ocol de numai 1-2 kilometri.

Cu Aaron mi-am petrecut o jumatate de zi prin Bucuresti si imprejurimi (Mogosoaia), cu Passat-ul nostru 1.6 TDI, deci Aaron devine cumva parte din poveste si vi-l introduc astfel tocmai sa intelegeti de ce in urmatoarele zile am facut kilometri mai multi prin oras.

Ziua 5

Parcurs: 43 km (de la 169 la 212 km ai masinii)
Consum mediu: 6,5 l/100 km (de la alimentare)

O zi plina, petrecuta exclusiv in Bucuresti, cu un pic de ploaie de vara si aglomeratia aferenta acestor conditii meteo. O zi inreaga petrecuta la volan si prin intalniri cu diversi colaboratori si clienti. Asadar, o zi cu distante scurte, opriri dese, aglomeratie si ploaie. Cu aceasta ocazie am vazut si cea mai mare valoare de consum afisata de Passat 1.6 TDI pana acum, adica 8,7 l/100 km, undeva la mijlocul zilei.

Pe masura ce am mai parcurs kilometri media acestei zile pline a coborat la 7,7 l/100 km. Aceasta este si cea mai mare valoare inregistrata in tot testul la finalul unei zile de condus.

Ziua 6

Parcurs: 66 km (de la 212 la 278 km ai masinii)
Consum mediu: 6,4 l/100 km (de la alimentare)

Zi de sambata, trafic relativ lejer, un nou drum Rahova-Mihailesti-Rahova, apoi deplasari scurte prin Bucuresti pentru rezolvat diverse probleme si pentru intalnirii cu prietenii. Asa e cand esti jurnalist auto, pe langa privilegiul de a conduce masini noi timp de o saptamana mai se si strica diverse echipamente folosite la filmat ori fotografiat, asa ca, din cand in cand, mai apar si vizite pe la service-uri de electronice care-ti consuma timp, energie si motorina din rezervorul de la Passat.

Dupa aceasta zi de weekend plina Passat-ul nostru ramane in parcare cu un consum mediu de 6,2 l/100 km (pe toata ziua), iar consumul mediu pe toata viata masinii pare sa se stabilizeze in jurul valorii de 6,4-6,5 l/100 km.

Ziua 7

Parcurs: 95 km (de la 278 la 373 km ai masinii)
Consum mediu: 6,3 l/100 km (de la alimentare)

O zi dedicata noului prieten american Aaron. L-am plimbat cu Passat-ul nostru 1.6 TDI Advance prin tot orasul, sa vada pe repede inainte viata complexa de Bucuresti, cu bune si cu rele, de la cartiere scumpe la cartiere sarace. Sa-i arat americanului din Virginia Porsche-le din Dorobanti si carutele cu tractiune animala din Giurgiului.

Asadar, o sesiune de condus inceputa pe la 17:30 si terminata tarziu in noapte, in care am facut inclusiv o plimbare pana la Palatul Mogosoaia, ca voia sa-l vada. Aaron e impresionat de viata palpitanta de Bucuresti si, mai presus de orice, de disponibilitatea mea sa-i fiu ghid pentru cateva ore.

Spre surprinderea mea, Aaron se arata contrariat de sistemul Start/Stop si ma intreaba de ce se opreste mereu motorul la semafor. Ii explic. Sunt mirat ca i se pare curioasa aceasta tehnologie existenta pe unele masini europene de aproape zece ani. El spune ca a vazut des astfel de masini in excursia lui prin Europa, dar ca “acasa, in Virginia, nu sunt prea comune asemenea masini”. Imi vin in minte niste statistici legate de vechimea parcului auto din SUA…

Ziua noastra se incheie cu un consum mediu de 5,9 l/100 km pentru cei 95 km parcursi, iar media pentru toate zilele de pana acum mai scade un pic, pana la 6,3 l/100 km.

Ziua 8

Parcurs: 133 km (de la 373 la 506 km ai masinii)
Consum mediu: 6,2 l/100 km (de la alimentare)

Zi plina, de dimineata cu filmarea unor cadre exterioare cu Passat pentru review-ul care vine pe 0-100.ro peste doua saptamani. Apoi vizita de seara la un prieten in Snagov. Passat 1.6 TDI ramane in parcare cu un consum mediu de 4,9 l/100 km pentru aceasta zi. Dupa cum aveam sa vad mai tarziu, aceasta valoare de consum pare sa fie cea reala pentru rulajul extraurban.

Ziua 9

Parcurs: 152 km (de la 506 la 658 km ai masinii)
Consum mediu: 5,9 l/100 km (de la alimentare)

Aceasta este ziua in care imi iau “La Revedere” de la aceasta masina, nu inainte de a filma pentru 0-100.ro concluziile acestui test drive si de a vedea si care este consumul extraurban real, pe drum national si autostrada.

Asa ca ziua incepe dimineata devreme (07:00) cu un drum pe ruta Bucuresti/Rahova-Buftea-Ploiesti (deci pana aici doar drum national, DN1A) si retur in Bucuresti la Porsche Bucuresti Nord, in Pipera, in jurul orei 13:00, pe autostrada, centura si un pic de oras.

Pe toti cei 152 km parcursi in aceasta zi am obtinut cu acest Passat 1.6 TDI un consum mediu de 4,9 l/100 km. Acesta este consumul real de extraurban pe care puteti sa-l luati in calcul pentru aceasta masina.

Concluzii

Am petrecut in total 25 de ore si 6 minute la volanul acestui Passat, am parcurs 646 km in total, cu un consum mediu de 5,9 l/100 km si viteza medie 26 km/h.

Asadar, dieselul este printre noi pentru ca inca reprezinta o alternativa foarte atractiva de motorizare, iar cifrele reale din acest test de consum nu fac decat sa confirme sute de mii de utilizatori stiu deja. Alaturi de motorizarile pe benzina moderne, dieselurile moderne au multi ani de cariera comerciala in fata, iar pentru cine vrea sa faca trecerea mai rapid catre o motorizare hibrida sau pur electrica exista deja alternative.

Eu personal sunt nerabdator sa va pot aduce spre lectura, in curand, si un test de consum cu Volkswagen Passat GTE (hibrid)!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
212 Comments
vechi
noi
Inline Feedbacks
View all comments
Marius
Marius
2 ani

Avem o masina similara in familie din primavara asta, am fost si cu ea in vacanta in Grecia. Am avut 5.1 pe 3.500 km, 4 oameni si bagaje. Ma bucur c-am asculat o pe nevasta sa luam 1.6 si nu 2.0 pentru ca momentele in care ai realmente nevoie de mai multa putere sunt chiar foarte rare. Taxe OK, asigurari cu valoare mica – am nimerit-o bine ca masina de familie. Acum sa vedem fiabilitatea, deocamdata e mSina noua.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Marius

Am mers si eu cu Passat B8 1.6 tdi 120 CP si parerea mea este ca e cam submotorizata. Ma rugam de ea sa se miste mai repede…are o zvacnire la plecarea de pe loc, care tine insa pana la vit de 30km/h, dupa care e lesinatura.
Eu vad acest motor ca un motor de flota, pentru persoane fizice fiind mai indicat 2.0 tdi.

Mircea
Mircea
2 ani
Reply to  Marius

Motorul meu 1.6 hdi fara start-stop , va lasa in urma VW-urile voastre la consum ANI LUMINA !!!

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Mircea

depinde pe ce caroserie il pui….si 1,6 tdi pus pe Polo are consumuri infime…dar pe Passat consuma mai mult ptr ca e caroseria mai grea.

Mircea
Mircea
2 ani
Reply to  bancher

Am scris VW-uri , deci inclusiv Polo

Florin
Florin
2 ani
Reply to  Mircea

HDI-urile sunt cele mai fiabile motorizări diesel. Sunt mult mai fiabile decât TDI-rile fata de care, la aceeași putere a motorului au cuplul motor mai mare inclusiv fata de ceilalți producători auto non premium.Se zică ca problema la Peugeot uri este instalația electrica și electronica.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Florin

poate motorizarile mici HDi sa fie mai bune decat cele diesel ale nemtilor, La cele mari, mira-m-as sa fie asa..

Wotan
Wotan
2 ani
Reply to  Florin

Cand esti adevarat, esti adevarat! Esti din Strehaia cumva? Ca idee, cuplul motor NU este independent de puterea motorului, sau pa limba ta, TOATE motoarele care au 100 cp au ACELASI CUPLU MOTOR nici mai mare, nici mai mic (spune-i asta si lu’ peujo, ca se face de kko). De fapt, NU putem masura PUTEREA unui motor, da’ cuplu’ da, si prin urmare, se masoara cuplu’ si se CALCULEAZA PUTEREA motorului, ai care o citesti (?) tu in talonu lu’ peujou. Extrasfat: pune mana pe o carte de fizica pentru prescolari, ca sa nu mai scrii prostii! Am avut si… Citeste mai mult »

Claus
Claus
1 an
Reply to  Florin

Vb de masini da?

Florin
Florin
2 ani
Reply to  Marius

În timp, în afara orașului, când vei avea mașina încărcată vei constata ca ai nevoie de mai multa putere la motor.Pentru Passat ar fi nevoie măcar de 150 cai putere și un cuplu motor de 340Nm.Daca rulezi în general doar prin localități atunci este ok și motorul de 1,6tdi cu cei 120cp și cuplu motor de 250Nm.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Florin

asa zic si eu, ca la o masina de greutatea Passatului este nevoie de min 150 CP. Am mers cu 1.6 tdi si mi s-a parut usor submotorizat, ma cam intreceau multi la semafor (si nu parea ca se chinuie sa o faca).

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

bancher Si daca te intreceau multi la semafor ce? Faceai liniute la semafor sau cum? Chestia asta cu submotorizarea depinde mult de cine conduce si ce vrea de la masina. Oricati cai putere si cuplu ai avea, tot exista loc de mai bine. Stii proverbul „there’s always a bigger fish”: adica oricum vei gasi pe cineva care sa te lase in urma la semafor. In general in oras nu ai nevoie de multi cp, mai ales in bucuresti unde mai mult stai. La drum lung, daca crezi ca esti submotorizat, aplica regulile de bun simt si vei fi ok. Adica… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  sil

nu cred ca 1.6 tdi duce pana la 4000 turatii. Cam pana pe la 3000 ture are cuplu.
Fara sa fu vitezoman sau obsedat sa plec primul de la semafor, iti spun ca se misca greu. 1.4 TSI 150 CP e mult mai fasnet din acest punct de vedere.

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

bancher
Eu m-am referit la putere (cai putere) NU la cuplu.
M-am uitat acum pe specificatii si puterea maxima e 120cp intre 3600-4000. In general dieselurile au puterea maxima pe la 4000rot/min.
La viteza iti trebuie putere si NU cuplu. Cuplu iti trebuie la plecarea de pe loc si la viteze mici.

alu
alu
2 ani

Trebuie sa faci si niste masurari independente, fara a te mai baza pe computerul de bord.
Vezi cat alimentezi si verifica distanta parcursa cu un GPS. Atat consumul real cat si distantele pot sa fie raportat diferit de computerul de bord, in functie de cauciucuri, versiunea de software, perioadele de stationare etc.

Mihut
Mihut
2 ani
Reply to  alu

Chiar luand in calcul anumite abateri sau anomalii, eroare mai mare de 0,5 litri la un plin n-are cum sa fie. Testat pe toate masile mele de pana acum, si am avut si cazane, nu masini noi cum e asta.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Mihut

La Skoda Octavia 2 facelift (deci masina din grupul Vag) eroarea este de max 0.3l la un plin.

adiszoft
adiszoft
4 luni
Reply to  bancher

La Passat 1.9 TDI computerul imi arata constant (in ultimii 14 ani) cu 0.3l mai mult decat cel real calculat de mine de la plin la plin. In schimb, la 1.5 dci de la Renault, consumul afisat in bord a fost in ultimii 11 ani cu aprox. 1.0 l mai mic decat cel real calculat la mine. In concluzie, eu nu ma pot increde in ce afiseaza computerul de bord mai ales pentru masini second-hand. Acesta poate fi ajustat utilizand interfetele OBD si ar fi chiar indicat ca utilizatorul pe termen lung sa-si ajusteze calculul consumului. Formulele folosite de producatori… Citeste mai mult »

Popescu Ion
Popescu Ion
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Desigur cel mai ridicat nivel de precizie este obtinut cand se pune masina pe bancul de teste… Ma intreb, cat tupeu au nemtii sa-si spele motoarelor lor diesel in presa din ro. Ma mir ca in timp ce in Germania se pune serios problema interzicerii diesel-urilor, VW si industria sunt acuzati de organizare de cartel… in Ro treaba merge inainte. VW minte si cand respira. Si respira aerul vostru.

sil
sil
2 ani
Reply to  Popescu Ion

Problema nu e doar de la vw. Noi am scos timbrul de mediu si nu l-am inlocuit cu ceva viabil. O taxa de poluare in functie de norma euro si in functie de emisii de NOx e foarte necesara. Este incorect ca la ora actuala cineva care isi cumpara un electric sau hibrid este taxat la fel ca unul care are diesel non-euro, desi ambii respira acelasi aer poluat de ala cu dieselul.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  sil

Nu e frate taxat la fel.
Diferenta se vede in impozitul anual care se plateste la stat: la motoarele cu ardere interna se platesc niste impozite destul de mari, mai ales daca ai cilindree mai mare de 1999cmc. Spre ex la un motor diesel de 2 500cmc platesti un impozit de 900 ron. Daca respectivul motor este insa unul hibrid (motor cu ardere interna si motor electic) impozitul se reduce la jumatate (450 ron).
Deci ai un avantaj.

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

bancher
ai dreptate, uitasem asta cu reducerea impozitului la hybride/electrice.
Problema insa ramane intre unul non euro si unul euro 6. Astia sunt impozitati la fel, desi polueaza diferit

denis
denis
2 ani
Reply to  sil

ce spui de cineva care un euro 6 care merge în fiecare zi cu mașina și unul non euro sau norma de poluare mică ca număr care scoate mașina odată pe luna?oare care poluează mai mult?

sil
sil
2 ani
Reply to  denis

tot ala cu non-euro. Non-euro scoate intr-o zi atat de mult NOx, incat unui euro 6 ii trebuie cateva luni sa acopere..

secret
secret
2 ani
Reply to  alu

La Jetta 1.2 TSI din 2012 am facut calculul la cata benzina am bagat la pompa si am citit distanta pe comp. de bord. La proximativ 2.500km parcursi in bord arata un consum mediu de 6.4% iar din calcule era la 6.9% adica 0,4 litrii la suta de km parcursi. Masina fiind noua si in garantie le-am scris un mail celor de la VW sa imi re-calibreze computerul si mi-au raspuns ca in bord e doar pentru referinta. In ceeace priveste magicele motoare mici cu putere mare….. e OK, problema fiind consumurile diferite functie de turatiile la care mergi. Jetutza… Citeste mai mult »

adiszoft
adiszoft
4 luni
Reply to  Adrian Mitrea

Nu sunt de acord cu ceea ce spui despre consumul mediu care e gandit sa fie resetat dupa fiecare plin. Sau poate nu inteleg ce vrei sa spui… Ce sa cred eu, care timp de 14 ani si aproximativ 200.000 km am calculat pe aceeasi masina TDi diferenta constanta de 0.3 l afisata in bord indiferent ca au fost distante mai scurte (sute de km) sau mai lungi (mii de km)? Eu aleg sa cred ca diferentele de la pompa si sutele de plinuri facute s-au atenuat intr-o perioada asa de indelungata si masina chiar nu poate masura foarte exact… Citeste mai mult »

ovidiu
ovidiu
2 ani

Cand am citit „consum de la alimentare” am crezut ca e vorba de consumul calculat de la plin la plin, contra kilometri parcursi. Calcul manual. Constat dezamagit ca e tot consumul indicat de computerul de bord, „calculat” de VW adica. Toate masinile in ziua de azi indica „consumul”, si e in general cu „eroare” destul de mare. Adica intentionat spre jos.

Vic
Vic
2 ani
Reply to  ovidiu

Ovidiu, am avut 5 masini in ultimii zece ani, mai multe marci, la niciuna consumul BC nu a fost mai mare sau mai mic fata de consumul facut plin pe plin. Poate in anii ’90 sa fi fost probleme de masurare, acum totul e super precis. Chiar si la Dacia, dat altminteri la VW, BMW, Toyota…

Calin
Calin
2 ani
Reply to  Vic

da si nu…. Toyota Rav4 da pe bord la drum de ~500 km, 5.3/100km la bord si real 7.2…..

Calin
Calin
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

a fost pus la fel, pana sus…..

Calin
Calin
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

de obicei dadea in jur de 1 – 1.5 eroare, acuma a fost cam mult. Toyota Rav4 2.2D, din 2006, 130.000km, dotare de varf….

Adi
Adi
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

10 litri? Serios, rezervorul se „umple” pana mai incap inca 10 litri in el? Ce metoda stiintifica e decuplarea pompei, ca aia are un detector de spuma care o poate decupla si cu rezervorul gol.

andrei
andrei
2 ani
Reply to  Adi

De exemplu la Logan poti sa inghesui pana la 60 de litri, daca ai rabdare. Puteti intreba si pompagiii. Am fost in Turcia cu un coleg si cum la turci preturile erau mai mari, am alimentat in Bulgaria. Cu un Diesel am mers 1200 de km.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Adi

Cum sa mai pui 10litri in plus? max 3 litri intra.

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

Poti pune si 50litri in plus.. dar intr-o canistra in portbagaj :))

popescu
popescu
2 ani
Reply to  bancher

Fals , la mine e 7 -9 litri de la primul stop al pompei , passat 1.9TDI , iar în Ro am rezervorul mai mare exact cu 3 litri decât în Ungaria, Austria, , Croatia , germania sau grecia . Ia ghici de ce ?

adiszoft
adiszoft
4 luni
Reply to  Adi

De acord cu tine. Nu putem lua ca si reper prima decuplare a pompei. Odata e mai spumanta, aleori deloc… De nenumarate ori am mai pus 7-8 litrii dupa prima decuplare a pompei. Sa fi fost si 10 litrii cateodata? Poate, nici nu stiu! In ultima vreme nici nu ma mai uit la indicatia pompei. Ma uit la gura rezervorului 🙂

aaaa
aaaa
2 ani
Reply to  Calin

Sa nu uitam (nu exagerez, nu glumesc!) faptul ca uneori benzinarii mai fura si ei. De multe ori mergi cu rezervorul aproape gol (dar nu uscat, mai ai 1-2 litri minim) si remarci ca bagi 4-5 litri peste capcitatea maxima a rezervorului.

ovidiu
ovidiu
2 ani
Reply to  aaaa

of frate, daca nu s-a discutat asta de nu stiu cate ori. Nu te fura nimeni la pompa, stai linistit. In afara de cateva defectiuni izolate, pompele sunt verificate cu strictete si sigilate. Daca nu esti convins, umple o canistra si verifica pe urma exact cat a intrat. In rezevoarele masinilor (toate!) incap muuult mai multi litri decat cei scrisi in cartea tehnica. In unele merg chiar 20litri mai mult (Logan MCV modelul vechi de exemplu), si e dependent de geometria rezervorului, lungimea conductei si rabdarea ta de a sta sa completezi pana sus. nu stiu ce masina ai, dar… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  ovidiu

Dar de scandalul cu benzinariile din Buc care furau la pompa ce parere ai? Saptamana trecuta a fost, le-a inchis OPC-ul temporar pe motiv ca furatu (nu ca aveau defectiuni).

ovidiu
ovidiu
2 ani
Reply to  aaaa

legat tot de „capacitatea rezervorului” – daca esti din Iasi, fa un drum pana la moldoveni sa cumperi carburant. Ai sa remarci cat de ingeniosi sunt moldovenii sa-ti bage cat mai mult carburant in masina 😉 Sunt unele pompe care au rampe sa-ti stea masina intr-o parte sa umpli chiar oki.

Ovidiu
Ovidiu
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Ai umplut vreodata pana sus? Pana la bushon? Ia incearca o data macar ai zi-ne cat a mai incaput. Dupe ce vezi ci ochii tai nu o sa mai doara. The more you know 😉

Marius Giura
Marius Giura
2 ani
Reply to  Ovidiu

Aproape întotdeauna fac așa – plinul la bușon. În medie bag încă 1,5 litri benzină, dacă zgâlțâi un pic mașina de câteva ori mai intră cam un litru + maxim 2,5-3 l. Cam atât! Fac asta în special pentru consum, îl țin așa de când am luat mașina – o Toyota Noah 2003, 2.000 cc, 152 cp, benzină. Produse dar în Japonia pentru Japonia (poate ceva Asia). Cu mașina asta am făcut anul trecut și Lakul Baikal – România – Italia Franța și înapoi. 7 persoane în mașină (2 adulți și 5 copii, din care unul în burtică!) + full… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Marius Giura

nu faci bine. Plinul nu se face pana la buson, lasa putin loc in rezervor si pentru gaze.

Ioan
Ioan
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

La motanul diesel model 2007 intră încă 20 litri,plinul până în gură,adică aproximativ 70 litri în total,cu care faci cam 1200 km,iar la consum mai dă eroare,cosumând ceva în plus față de ce arată calculatorul.

adiszoft
adiszoft
4 luni
Reply to  Adrian Mitrea

Pacat ca rezervoarele de la masina nu seamana deloc cu ce sugerezi tu – un bidon de 5 litrii cu un furtun. Acolo e mult mai mult decat atat… Pot fi miniconducte de echilibrare a nivelurilor dupa ce se insurubeaza capacul, mai poate fi un volum de rezerva de aer care probabil e util sa nu se formeze un vid prea puternic la un consum destul de accentuat intr-un timp scurt… etc. Dar lasand toate detaliile astea la oparte, nu pot intelege felul nepoliticos in care te adresezi aici in comentarii celor care si-au pierdut vremea sa le citeasca si… Citeste mai mult »

ovidiu
ovidiu
2 ani
Reply to  Calin

Tocmai am luat o masina noua, si is in process de a verifica asta. Am sa pun aici un update. computerul de bord imi zice undeva inrte 6.0-6.5l/100 (e un VW UP purtat doar prin oras). Nu neg ca tehnologia a evoluat, dar pe fiecare il intereseaza consumul real, pt ca asta te costa. Masurarile relevante se fac cum zicea cineva mai sus: plin la plin (cu rezervorul cat mai consumat la al doilea plin) si KM masurati cat mai exact, GPS de exemplu. trebuie sa recunosc totusi ca diferente de 0.3-0.5l/100, chiar daca sunt mari (e o eroare de… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Calin

ai o problema la CB, mergi la service, nu te mai chinui sa faci calcule. Oricum o dai, eroarea de 2l/100km este anormala.

Radu
Radu
2 ani
Reply to  Vic

La ford focus 1.0 Ecoboost niciodata nu a fost eroarea mai mica de 0.5 l, in jos, bineinteles

Veron
Veron
2 ani
Reply to  Vic

Reține că grupul vw este un falsificator de swoft

bancher
bancher
2 ani
Reply to  ovidiu

Nu neaparat. In grupul VAG eroarea este de max. 0.4l/100km. Detin masini VAG in familie, fac plinul la aceiasi statie, aceiasi pompa, si eroare mai mare de 0.4l nu mi-a iesit niciodata (cred ca in realitate este mult mai mica, diferenta fiind data de faptul ca niciodata nu reusesc sa fac plinul la fel ca data precedenta).

Edy
Edy
2 ani

Iar aceste sunt cifrele furnizate de producator: extraurban/mixt/urban: 3,8-3,6 / 4,2-4,0/ 4,9-4,7.
F. bun articolul.

Mihai
Mihai
2 ani

Ma bucur ca a avut cineva rabdare sa monitorizeze asa minutios consumul atatea zile. Dieselul este inca o motorizare performanta si ecnomica si cred ca pe termen lung va ramane pe masini in special pentru calatoriile lungi in afara oraselor. pana atunci un passat 1.6 tdi ca asta e fix ce ai nevoie ca masina multifunctionala, njci macar nu ti trebe SUV la cat e de spatios. Eu am o Laguna din ultima generatie, 1.5 dCi, si merge brici la cei 270.000 km ai ei

dodoi
dodoi
2 ani
Reply to  Mihai

Mereu m-am intrebat de ce oare numai nemtii ofereau diesel in America de Nord. Dupa scandalul cu emisiile am aflat, iar masinile cu motor diesel au disparut din oferta lor si nu s-au aflat inca mai niciun detaliu despre afacere. Costul benzinei/motorinei contine o gramada de taxe in el si nu e prea greu de favorizat un tip de motor sau altul. Oricum inainte de afacerea cu diesel se recomanda numai daca mergi mai mult de 30000 Km pe an sa consideri diesel-ul (pretul initial al unei masini diesel e mai mare decat echivalentul pe benzina si de asemenea costurile… Citeste mai mult »

Eu P
Eu P
2 ani
Reply to  Mihai

Pentru mine nu se justificau ~2000Eur in plus pt diesel. Am o Jetta 1.2 si in oras am max 8, 9 cand e foarte aglomerat si cald, in rest cam 7-7.5.
In afara pe drum national are consum de 4.5-5, iar pe autostrada 6, la o viteza de 130-140. Singurul dezavantaj la motorul asta este ca freci ambreiajul in pante abrupte si viteze mici.

Edista
Edista
2 ani

sunt de accord cu tine Marius,

sotia are o Skoda Fabia combi 1.2 greenline motorina si scoate la drum prin RO media 4.2l/100km cu 139 km/h pe autostrada si regim alert dar fara sa incalcam legea (sotia chiar 3.8 merge mai echilibrat)

cand avem nevoie de reprize, o viteza mai mica si turbina fac minuni

CE AR FI INTERESANT este un consum in Bucuresti, doar urban, intins pe o saptamana completa, chiar doua.

Viorel
Viorel
2 ani
Reply to  Edista

„39 km/h pe autostrada.. dar fara sa incalcam legea” 🙂

Edista
Edista
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Mulţumesc de răspuns

La o asemenea maşina şi asemenea dotări, diferenţele de consum nu sunt atât de importante

detinator vw
detinator vw
2 ani

mda, vw, detin 1,6 TDI pe Golf. Probleme EGR la 59000km. Total nerecomandat pentru oras, are nevoie cel putin 1 data pe luna de o cursa lunga in afara localitatii, sau autostrada cu o turatie crescuta pentru a se elimina noxele acumulate, lucru care se observa apoi in zgomotul facut de motor („altfel toarce”), consumabile si intretinere mai scumpe. Fiabilitate .. a se vedea ca in studiile facute in Germania la acest capitor WV, ca brand, se afla cam in aceeasi categorie cu Dacia Logan locurile 5-6 pe primele locuri Kia si Hyundai. Service Autorizat VW scump, Casco Scump ca… Citeste mai mult »

Sol
Sol
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Sa vad ca scrie asta in manualul oficial de utilizare si intretinere. Altfel e bullshit.

sil
sil
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Sa-ti pese de o masina inseamna sa ii faci reviziile la timp, sa o speli, sa o cureti, sa o duci sa repari cat mai repede daca s-a stricat ceva. Restul sunt aberatii si nu mi se pare normal sa devin mecanic ca sa pot exploata „corect” un vw. Ex de probleme cu care m-am intalnit, probleme de proiectare si neindreptate de vw mult timp: la motoarele pe benzina cele care au distributie pe lant, chiar sub 100.000km trebuie sa asculti dimineata motorul sa vezi daca rontaie lantul pt ca exista posibilitatea sa se rupa distributia (problema era de la… Citeste mai mult »

sil
sil
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Ai dreptate referitor la evolutie vs fiabilitate, nu le pot avea pe amandoua. Insa sunt marci concurente ce ofera fiabilitate mult superioara vw. Ce e drept e ca fiabilitatea e pe niste motoare mai putin evoluate decat motoarele de la vw. Daca VW tot ofera atatea optiuni de motoare, as fi vrut sa ofere si un aspirat (cu injectie indirecta multipunct) pe o versiune mai ieftina cum a acest advanced, si chiar daca e puturos si gurmand dar macar e fiabil si nici nu are nevoie de filtru de particule. Exista aspirate simple care respecta noile norme euro 6 NEDC… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

pe vremea aceea masinile erau mult mai proaste si mai nefiabile decat in ziua de azi. Sa nu uitam ca in anii 1950 o revizie generala la masina se facea la 10 000km.

dodoi
dodoi
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

VW si BMW considera ca 1l/1000 km consum de ulei ar fi normal, dar asta numai ca nu plateasca reparatii costisitoare. Daca cineva considera ca la o masina de lux de peste US $100000 gen BMW 7 sau Porsche Panamera e normal sa umbli cu bidonul de ulei dupa tine si sa adaugi 1L de ulei la fiecare 1000 KM e treaba lui. E si un articol in acest sens pe Consumer Reports la https://www.consumerreports.org/cro/magazine/2015/06/excessive-oil-consumption/index.htm Se intampla si la alte marci, dar nu la toate. Am un prieten care a patit-o cu un Subaru Forrester. Intre timp au aparut si… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  sil

motorul pe lant s-a scos din fabricatie. Acum TSIurile sunt pe curea, si mie mi se par foarte bune. Cat despre cele pe lant, s-a rezolvat si la ele problema, cam incepand cu sfarsitul lui 2011. eu am Skoda Octavia 1,2 TSI pe lant, si, dupa 6 ani de utilizare in Bucuresti, nu mi-a sarit distributia.

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

bancher
Pai daca s-a rezolvat problema atunci de ce au mai revenit la curea?

dan
dan
2 ani

Ar trebui mentionat faptul ca raportul cal putere /litru este defavorabil masinilor cu cilindree mica dar cai putere ceva mai multi.
ex: 140 cp/ 2l versus 120cp/1,6l – 0.0700 / 0,0750
Motorul diesel de 1,6 l va devein flasneta pana in 200,000 km. Din punctual meu de vedere motorul diesel 1,6 l /120 cp este un motor destul de comprimat si nu va rezista in timp, mai ales circuland in Romania.

sil
sil
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Pai ca sa exploatezi corect un motor diesel inseamna multe lucruri f enervante pe care 90% dintre romani nu le respecta. Ca de exemplu: – trebuie sa faci des ture la drum lung pt regenerare FAP, – trebuie sa mergi mai turat pt a nu se de pune calamina (pe egr si evacuare), – trebuie sa ai grija sa nu opresti imediat motorul in parcare daca l-ai forjat ca sa se raceasca turbina, – trebuie sa ai grija mare ce fel de motorina pui (apa in motorina te lasa in drum), – trebuie sa astepti la pornire ca bujiile incandescente… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  sil

asta cu asteptatul la pornirea motorului diesel nu e adevarata. La diesel cea mai proasta ungere e la relanti. Dimpotriva, e bine sa pleci imediat ce s-a stabilizat turatia, dar sa nu fortezi motorul pana nu se incalzeste.

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

Doar ca eu am zis altceva…
INAINTE de a porni motorul trebuie sa astepti sa se incalzeasca cilindrul..
Dupa ce ai pornit motorul, faci cum spui tu.
Dar eu m-am referit la perioada in care astepti sa se stinga arcul de pe bord inainte de a-i da cheie.

Wic
Wic
2 ani
Reply to  sil

1,6 TDI Octavia 3 FL are un consum general mixt de 5,6-5,8% , in schimb un aspirat 1,6 are un consum general mixt de 11-12% . Ce tare ,, am gasit buba , diesel polueaza cu NOX ( cancerigen ) in schimb benzinarele sunt lipsite de noxe si emana pe esapament Oxigen precum plantele . Sa nu uitam ,, benzinarele moderne depasesc cu mult cifrele de poluare scoase de motoarele diesel , dioxid de carbon , paricule nocive , etc ,, unde mai pui ca noile motoare cu injectie directa emit de 1000 de ori mai multe particule decat cele… Citeste mai mult »

Lucian
Lucian
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Domnule Adrian Mitrea, Inteleg scopul publicitar al articolului, dar de asemenea nu pot sa inteleg sustinerea acordata unui motor Diesel. Recunosc, eu insumi sunt un fost fan al motoarelor Diesel, mai ales din punct de vedere al performatei (putere si cuplu), dar, inclusiv noi romanii, cei mai destepti locuitori ai planetei (nu prea se observa aceasta in Romania), trebuie sa renuntam la ele. Nu stiu daca, pentru o diferenta de 3-4 litri/100 km sau chiar mai mult, se justifica imbolnavirea noastra si a copiilor nostri (sunt un fost posesor de VW Passat 2 l TDI, „Euro 5”). Cu toate ca… Citeste mai mult »

dan
dan
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Eu mi-am exprimat o parere. Imi cer scuze daca v-am lezat egoul comentand altfel decat v-ar placea.

dodoi
dodoi
2 ani

consumul mediu de 4.9 l/100 km pare destul de departe de consumul mediu de 4l (oras, autostrada, general?) din configuratia masinii (link-ul din articol). Prin alte parti masinile noi au un sticker in fereastra cu toate detaliile plus consumul in oras / pe autostrada (de ex la ford fusion http://www.windowsticker.forddirect.com/windowsticker.pdf?vin=3FA6P0T94HR101687 ) In alta ordine de idei, in america de nord, VW ca marca e sub medie dpdv al calitatii https://www.consumerreports.org/cars-which-car-brands-make-the-best-vehicles-2017/ . Asta plus dezavantajele clasice ale diesel-ului (cost de intetinere mai mare, se incalzeste greu pe distante scurte si faci frigul iarna) m-ar face sa ma gandesc bine de doua… Citeste mai mult »

Calin
Calin
2 ani

VW Passat 2.0 TDI cu soft tuning stage 1 de la 177 CP la ~220 CP consum de 3.1. Traseu: Vatra Dornei – Cluj.

https://www.youtube.com/watch?v=H8sPh51V20U

sil
sil
2 ani
Reply to  Calin

In primul rand cobori de la 800 m la 300 m. Fa invers: Cluj-VD sa vezi daca mai ai acel consum.
Dar presupun ca chip tuning „iti da aripi”…
Chip tuningul asta e ca o baba dintraia de 80 ani careia ii pui niste silicoane crezand ca faci din ea o vedeta playboy. Dar, ca orice baba, da ortu popii la prima forjare..

Calin
Calin
2 ani
Reply to  sil

In primul rand nu am facut testul din varf de pe Vatra Dornei. In al doilea rand e vorba de 2:18 minute de condus deci nu e ca si cum eventuala diferenta de altitudine face diferenta. In al 3-lea rand mai am un video de cam 1:20 minute Baia-Mare – Satu-Mare cu consum de 3.2. Asa ca nu e vorba de altitudine. 177 CP nu e chiar o baba dar am facut tuning pentru ca in Romania, din lipsa autostrazilor, ai nevoie de acceleratie ca sa poti depasi in siguranta. Si ma refer aici in special la depasitul tirurilor nu… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Calin

cum sa fie stage one de la 177 la 220 CP? Acesta e stage 2 toata ziua. cine ti l-a facut?
Daca consumul e la vale, e posibil sa fie adevarat.

Razvan
Razvan
2 ani

Mai este necesar sa alimentezi separat cu solutie ADblue la acest motor?

sil
sil
2 ani
Reply to  Razvan

Motoarele cu specificatia SCR au instalatie adblue. Se pare ca acest 1.6 e din generatia mai veche si nu e scr deci are AdBlue.
Asta am vazut pe site la ei:
https://cdn.volkswagen.ro/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/3959_brochures-6176-child-download-downloadTag/default/622a9cbe/1502346690/lista-de-pret-passat.pdf.
Insa daca vrei sa cumperi un passat fara Adblue, cred ca acum e momentul. Pt. ca toate noile generatii de motoare diesel de la vw vor avea AdBlue.

sil
sil
2 ani
Reply to  sil

Am scris gresit, am vrut sa scriu ca NU e SCR si NU are AdBlue!

bancher
bancher
2 ani
Reply to  sil

nu are frate add blue. Instalatiile cu add blue sunt mai eficiente, dar mai scumpe….VAG inca nu le-a pus . Le au Mercedes si BMW, in schimb. Decat sa monteze instalatii cu add blue, VAG a preferat sa instaleze softuri pirat care sa pacaleasca testele de noxe..

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

bancher Motoarele VW care au in descriere SCR (Selective Catalytic Reduction) au adblue. Noile motoare diesel de la VW sunt TOATE SCR si au adblue. In trecut VAG a pus adblue doar pe motoarele de la 2.0 in sus, pt ca intradevar e o instalatie scumpa. La motoarele de sub 2.0 e cum ai spus tu, au pus un catalizator de NOx care NU e prea eficient pt ca functioneaza ca un filtru de particule, si au falsificat emisiile din soft. Totusi, si pt motoarele de peste 2.0, ca sa ai un consum mai mic de adblue, au falsificat si… Citeste mai mult »

florin
florin
2 ani

Nimic nou sub soare. Eu folosesc din 2006 un focus 1.6 tdci. si are consumul f bun. Pt greutatea Passat-ului recomand totusi un motor mai mare !

vali
vali
2 ani

salut, e un consum ok dar nu spectaculos pt 120cp in 2017. Am mers recent cu cun 320d 163 cp (din 2007!) bucuresti sinaia si retur (cu tot cu autostrada de doua ori la viteza ridicata) si consumul mediu a fost 5.9%. probabil fara portiunea de autostrada la viteza mare ajungeam la 5% si asta intr-un regim de condus hotarat nu pt. consum…

bancher
bancher
2 ani
Reply to  vali

nu te supara, dar eu pe acelasi traseu cu Skoda Octavia 1.2 tsi 105 CP am scos mai putin. Adica am avut cam 6.2% la dus, dar la intors, mergand in frana de motor, am scos 4.5% (pana la intrarea in Buc).

Adi
Adi
2 ani

Am un 307sw 1.6hdi din 2005. Consum urban cu ac pornit vara (aglomerat) 6.5%. Mers extra urban economic (maxim 100km/h) 3.7%. Masina are 1499kg. Nu vad niciun progres al motoarelor diesel de 12 ani.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Adi

tu ai PD, acum sunt motoae CR.

Gabriel
Gabriel
2 ani

Sunt posesor de o Jetta 1,9 TDI cumparata de noua in 2009 si ceea ce apare pe computer nu e real .In 3 ani consecutivi am calculat consumul umpland pana se vedea motorina la plecare si la fel la incheierea calatoriei…anul acesta am facut 2825 km,4,6 l/100 km pe computer,real 5,1 l/100km…si asta a fost in fiecare an diferenta de 0,5 l la 100km…dar sunt multumit…culmea !!!??? ca pe un Logan din 2005 pe benzina cam bateau datele…e istorie…

Marius
Marius
2 ani

La ce turatii a fost folosit motorul in acesti km?
S-a mers la consum?

Gabriel
Gabriel
2 ani
Reply to  Marius

Am mers normal….nu supraturat,,,eu incerc sa merg in jurul a 1900 unde e cuplul maxim…cand se poate…

ovidiu
ovidiu
2 ani
Reply to  Gabriel

Adevarat. Din nefericire, 1900 nu e o turatie sanatoasa pentru un motor cu turbina. Eu am scos consum chiar (putin) mai jos decat ce scria in cartea tehnica cu un 1.5DCI (consum indicate de computerul de bord) dar ala nu e regim de mers normal. Strici motorul in timp + ca-ti creste parul prin caciula.

Mai am o masina putin mai desteapta care imi indica cand sa schimb vitezele (think blue!). Ca sa vezi, tot in regimul 1500-1800turatii vrea sa rulez opentru consumul „optim”… macar asta nu are turbina.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  ovidiu

daca o sa mergeti cu motoare VAG cu cutii DSG veti vedea ca respectiva cutie tine motorul si la turatii mai mici decat 1900 turatii/minut. La mers de croaziera, pe tempomat, 1900 este o turatie buna, problema este daca te apuci sa o accelerezi tare la aceasta turatie.

Gabriel
Gabriel
2 ani
Reply to  Marius

Computerur ar trebui sa arate cat de cat exact in orice conditie asa ca intrebarea…???? ideea cred ca era de ce arata computerul…si daca bate cu realitatea…

Auto
2 ani

Depasita din toate punctele de vedere. Motoare slabe ca performanta, tren de rulare ultrarigid, inaltime mica ( pt ce oare merg pe varianta unor caroserii f. joase cu tavan scund cand masina este de familie cu motoare mici si prea late in raport cu inaltimea ? de neinteles, parca ar fi desenate pt DTM). Toyotele sunt toate pe hybrid, consuma la fel si in plus nu se compara la silentiozitate cu batranele si vetustele Passat-uri diesel.

sil
sil
2 ani
Reply to  Auto

Si eu sunt de parere ca hybrid-ele (mai ales cele de la toyota) sunt o optiune mult mai buna decat desel-urile. Problema e ca masina o iei cu sufletul nu cu creierul.
Asa ca, in cazul in care cineva isi doreste vw neaparat, recomandat ar fi sa astepte motorul de 1.5 TSI 150 cp. Sau, daca nu ai bani, exista vw advance 1.4 TSI 125 cp. E mai puturos, dar e mult mai fiabil si e mai ieftin.

Auto
2 ani
Reply to  sil

Prea rigide. Intre ce se conduce acum in America si Passat, e o diferenta ca de la cer la pamant. Daca nu schimba concepul si raman ancorati in acelasi tipar de „trainicie nemteasca” care scuza restul, in total contrast cu ce se cere acum pe piata: hybrid,silentiozitate, putere, confort, rulaj lin si flexibilitate in viraje, probabil ca vor pierde piata vestica si vor ramane focusati pe piata din China.

Auto
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Toata masina asta e dezvoltata in jurul motorului diesel. Restul sunt combinatii posibile dar niciodata regasite pe sosea. Au hybrid, golf electic ( 0 la vanzari ), dar din pacate se adanceste falia intre un concept adaptat trecerii la hybrid si apoi la electric si conservatorismul tipic vw. Toyota nu mai comercializeaza decat benzina si hybrid pt ca au inteles trend-ul actual. Am avut toate golf-urile de la 2 la 6 si passat de la cocosat la penultimul si cunosc bine marca. Pur si simplu nu schimba fundamental masina doar o upgradeaza o data la 4-5 ani. E o masina… Citeste mai mult »

Auto
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Probabil ca lucrezi la vw si discutia nu are sens. Auris, Avensis, Rav 4, nu mai stiu cum se cheama noul SUV mai mic- hybrid ( astea pe langa benzina). Pretul cat al unui diesel. De ce mi-as mai lua diesel? De ce VW nu vinde hybrid la un pret accesibil? Eu am 1,73m si ma urc intr-un passat nou cocosandu-ma. Ala care a conceput passat-ul ca masina de fam. nu s-a gandit ca sunt soferi de 1,90 care pur si simplu nu vor sa aiba de-a face cu un fel de cc un pic restilizat in interior? Parbrizul este… Citeste mai mult »

Auto
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

BMW-ul de ex.( apropo de MINI) a reusit revolutia. Din cele mai gurmande masini in urma cu 20 de ani, recunoscute pt. consumurile exagerate ale clasicelor in 6 cilindri, au ajuns cele mai economice. Eu cu x3 am avut consum mediu de 4,5 %, masina cu 143 cp si tractiune integrala permanenta. Numai Passat-urile au ramas eterne in concept. Okay mi-a facut placere, din plictiseala fata de 1,6 diesel am pornit discutia. Acum Prius mi se pare cea mai interesanta masina. Iese din tipare.

Auto
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Intre Prius si Passat e o diferenta de tehnologie cam ca intre un Mac Book si un Asus. Asta asa ca idee intre hybrid si diesel ( mai pentru popor, deh).

Andy
2 ani
Reply to  Auto

Asus ROG e peste orice de la Apple – daca faci macar comparatii ar trebui sa te interesezi inainte. Aici tu ai mentalitatea ca tot ce e Apple e bun si performant, la fel ca mentalitatea romaneasca legata de masinile nemtesti 🙂

Auto
2 ani
Reply to  Andy

Eu vorbeam de tehnologie, e bine sa citesti cu atentie. Tehnologia Apple inseamna ca fiecare componenta din computer este conceputa unicat si nu este interschimbabila gen Audi-VW. Nu compar Porsche cu Prius ca performanta, dar ca tehnologie Prius da clase oricarei masini din grupul VW.

Auto2
Auto2
2 ani
Reply to  Auto

ma baiatule, s-a incins tarata-n tine, nu mai da exemple din IT ca te faci de ras. Mac-urile, indiferent ca-s pro sau air au procesoare X86 de la intel, la fel ca Asus pe care il hulesti in necunostiinta de cauza.
In ce priveste masinile, uita-te pe vanzari in 2017 la nivel de grup si te lamuresti si tu ce vor oamenii.
Despre ce tehnologie ofera VAG, te poti informa chiar de pe net.
Ca sunt multi aici pe forum care urasc VAG-ul din diverse motive, e alta treaba.

Auto
2 ani
Reply to  Auto2

Pai de ce nu-ti iei Logan? Se vinde bine, iti cari tarata pt. porci, fameleonul mare? Asta e criteriul, vanzarea. Ce sa-i faci nene, mai pune mana pe o revista auto sau stai prin garaje la schimbat ulei si asa mai stii despre masini una-alta?

Andy
2 ani
Reply to  Auto

Confunzi mobilele Apple cu calculatoarele Apple. In cazul primelor, tehnologia e dupa specificatiile lor si totul e construit de altii. In cazul secund, componentele sunt comune cu cele ale celorlati producatori. Vezi procesoarele, memoriile, placile video etc. Pe vremuri Apple isi proiecta si realiza propriile procesoare. Acum foloseste Intel – identice cu cele pe care le gasesti la orice producator mic sau mare.

sil
sil
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Aoleu, aici gresesti total. Priusul e foarte schimbat ca tehnologie fata de acum 10 ani. Iti dau doar catva elemnte: Prima generatie de prius cu transmisia P111 avea motorul de tractiune cu maxim 6000rot/min si 33kw iar generatia 4 cu transmisia P610 ajunge la 18.000 rot/min si are 53kw. Al 2-lea motor, cel generator la P111 avea pana la 11.000 rot/min iar la P610 are 18.000 rot/min. De altfel 1 si a 2-a generatie aveau transmisia de la ecvt la roti prin lant iar generatiile 3 si 4 au prin angrenaje. De asemeni de la gen 3 au mai adaugat… Citeste mai mult »

sil
sil
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Generatia 1 si 2 au avut 1.5l aspirat 76cp iar gen 3 si 4 au 1.8l aspirat de 98cp care functioneaza in ciclu atkinson la turatii reduse. Eu zic ca e evolutie destul de consistenta. Ei au les special motorul aspirat. Puteau pune un motor turbo, dar atunci scadea fiabilitatea, oprirea si pornirea turbo creeaza probleme (vezi vw). E preferabil un aspirat pt fiabilitate. Si daca aspiratul de 1.8 pare lenes, sa sti ca nu e. Pt ca motorul termic functioneaza in sinergie cu cel electric care are destul cuplu, niciodata nu transmite putere la roti doar motorul termic. De… Citeste mai mult »

sil
sil
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Adrian Mitrea Trebuie avut in vedere ca se ofera reduceri mari la acesti dealeri, si la vw dar mai ales la toyota care nu are prea mari vanzari. Pretul de pe site e informativ. Acum ca la auris hsd (schimbator automat normal) se ofera reducere 3400 eur, deci cel mai ieftin auris hsd de 18.300 euro si cam ai tot ce iti trebuie ca optiuni. Mie mi se pare decent avand in vedere ca Golf Hybrid e 35.000 eur cel mai ieftin iar cel mai ieftin golf cu schimbator automat e 19.200 eur cu motor 1.0l benzina (reducere aplicata deja… Citeste mai mult »

Auto
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

In sine, Prius este o revolutie in piata auto. A fost inca de acum 15 ani si continua sa fie top tehnologic fara mari eforturi, multumita Passat-ului care vrea diesel cu orice pret, chit ca a platit amenda cat pentru 10 generatii de motoare hybrid si electice. Incapatanarea este enervanta. Si cu cat te enervezi mai tare, ca la un picamer care iti sparge timpanele si creste zgomotul, cu atat mai mult continua si iti arunca in fata 1,6 diesel. Pe bune, voi chiar faceti misto?

cititor
cititor
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

De fapt sistemul hibrid la Toyota e la generatia a 4, lansata in 2016. NU numai haine noi, cum face VW, cu aceleasi motoare la nesfarsit, ci tot ansamblul motor termic , electric, cutie e nou . Fiind un profesionist ar trebui sa stii ca documentarea e cheia succesului. In al doilea rand dieselul e mort , numai ca multi inca nu realizeaza. Exemplu, Belgia, una din tarile unde dieselul era rege. Politica de stat, fortata prin preturi, motorina era cu 20 de centi mai ieftina ca benzina, deci chiar la consum identic oricum cumparai diesel. Deci in 2012, in… Citeste mai mult »

sil
sil
2 ani
Reply to  cititor

cititor Asa e, dieselul e pe moarte.. insa nu poate sa dispara brusc. Va fi marginalizat, dar lent. Minim 5 ani va fi bine vandut. Pt ca exista o intreaga industrie care graviteaza in jurul motoarelor diesel. Nu poti sa o inchizi peste noapte, sa dai oamenii afara si sa faci altceva. Ulterior germanii vor trece la benzinare care vor avea elemente ca dieselurile si astfel isi vor pastra distribuitorii. Deci, germanii initial vor trece la benzinare economice si apoi vor trece direct pe electrice (piata hybrid au ratat-o deja). Multe din inovatiile dezvoltate pe diesel (ex: commonrail, injectie directa,… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  sil

si eu zic ca, mai ales in Romania, dieselul va fi rege cel putin 5 ani, daca nu 10. Pe oriunde ma duc, gasesc numai dieseluri la testdrive, benzinare aproape deloc.
cat despre filtrul de particule, asa este, nemtii il vor pune pe motoarele pe benzina. TSI-urile de la VAG vor avea filtru de particule (cu care le vor omori total, dupa parerea mea).

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

bancher
Pai sa stii ca asta e tendinta.
Chiar acum, motorul de 1.5TSI 150cp exista deja pe golf si nu are inca filtru de particule. Insa chiar si asa e motor care NU ii place deloc turatiile mari si zvac-ul. Daca conduci un 1.4tsi 150cp si apoi te sui pe un 1.5tsi 150cp o sa vezi diferenta. Ala de 1.5 e mult mai molcom. Iti dai seama ca dupa filtru de particule o sa fie si mai molcom. Practic l-au dieselizat 🙂

bancher
bancher
2 ani
Reply to  cititor

sa stii ca VAG si-a innoit complet gama de motoare:
-a scos 1.0 TSI 115 CP, motor in 3 cilindri pe benzina
-a scos 1.4 TSI 148 CP
-tocmai ce a scos 1.5 TSI 150 CP
-a scos 1.4 TSI 125 CP
-2.0 TDI 150 si 190 CP sunt motoare noi.
VAG a lansat platforma MQB, care e complet noua. B8, Octavia 3, toate masinile VAG incepand cu Polo si pana la Kodiaq sunt pe aceasta platforma.,
Deci VAG inoveaza, cerceteaza, doar ca au buba ca la aspectul exterior masinile sa nu fie cu mult diferite fata de modelul precedent.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Auto

Sorry man, depinde de gusturi. Mie Passat B8 mi se pare o masina super, stau in cumpana ce sa aleg intr B8 si Skoda Superb 3 (probabil mai astept putin sa puna noul 1.5 TSI pe ele).
Cat despre Toyota avensis si Honda Accord sunt sub passat, dupa parerea mea. Le gasesc la fel de atractive ca un pahar de apa cand nu iti este sete.

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

bancher
Asa e, depinde de gusturi.. pana la urma masina o iei cu sufletul.
Vezi ca, odata cu motorul de 1.5tsi vor baga si filtru de particule pe benzina.
Si cum filtrul de particule nu este acoperit de garantie, au bagat alta distractie pe banii nostri..

bancher
bancher
2 ani
Reply to  sil

pe GOLF VII facelift s-a montat noul 1,5 TSI, dar uite ca nu stiam ca i-au pus filtru de particule. Ar fi o nenorocire daca e asa…eu nu ies asa des din Bucuresti ca sa ard rezidurile.

Outi
Outi
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

E foarte adevarat ca VW are o gama PREA MARE de motoare. Fac chestia asta ca sa zapaceasca consumatorul ca ii ofera optiuni pe bugetu fiecaruia. Parerea mea: In realitate VW pune in piata motoare INSUFICIENT testate si FAC TESTELE pe banii clientiilor fraieri care au bani de investit in tehnologii noi ‘avansate’ si ofera multi cai pe hartie =>produse defecte grav la iesirea din cei 2 ani de garantie(o garantie penibil de mica pentru calitatea germana in comparatie cu koreenele de ex).. => Clienti nemultumiti de produsele VW si reteaua lor de service, retea care ridica din umeri la… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Outi

VAG da garantie de 4 ani.
eu am un motor 1,2 TSI (mult hulit de voi) si , dupa 6 ani de utilizare in Buc, nu am nicio problema la motor .

sil
sil
2 ani
Reply to  Adrian Mitrea

Din pacate hybridul actual de la vw e mort. Nimeni nu cumpara hybridul de la vw pt ca e cumplit de scump, e cu 60% mai scump fata de versiunea cu motor termic. Plus multe probleme de fiabilitate (pornind de la bateria li-ion pana la motor cu turbina). Hybridurile toyota costa cu maxim 10% mai mult fata de versiunea cu motor termic si sunt mult mai fiabile (lucru deja dovedit). Si vw a recunoscut practic ca au dat-o de gard cu hybridul, asa ca de la anul schimba strategia si introduce mild-hybrid (circuit de 48V). De altfel acest mild-hybrid a… Citeste mai mult »

Auto2
Auto2
2 ani
Reply to  sil

Pai daca toyota nu are motoare pe benzina moderne, ce sa faca, le tranteste cate-un plug-in si le trimite pe piata. Verifica vanzarile si o sa te lamuresti cat succes au surogaturile astea tehnice. Vad ca nu pomenesti de ce concept de interior au toyotele, ceva mai evoluate ca dacia, si-atat. De selectia de materiale n-are rost sa discutam, logan 2 fiind peste prius la acest capitol. Asta ca sa te mai miri de ce sunt relativ ieftine toyotele. S-ieftine pentru ca totul pe ele e ieftin. In afara de yaris, n-au nicio masina care sa conteze in vreun segment,… Citeste mai mult »

Auto
2 ani
Reply to  Auto2

Tataie, Toyota e nr. 1 in lume si in State. VW e pe 20 la cele mai nerecomandate masini. Interior sovietic, dur, fara confort, acelasi de 10 ani. Daca iti scapa un pahar pe bord fii sigur ca se sparge la cat e de dur. Du-te in State si daca vezi vreun Passat pe West Coast, nu mai spun de Silicon Valley, esti castigator.

sil
sil
2 ani
Reply to  Auto2

Auto2 in europa, in sua e taman invers.. Acolo VW are vanzari f mici fatad e toyota. La nivel mondial batalia e stransa intre VW si Toyota dar a fost castigata de Renault-Nisan. Dar nAsta u asta e important, fiecare isi ia masina care ii place. Daca tie iti place VW asta nu inseamna ca restul sunt prosti ca nu isi iau vw ca tine. Mie personal imi place si VAG si Toyota si am si toyota si vw si skoda, mai multe vw si skoda si am fost destul de multumit. Totate au minusuri si plusuri. Insa mi se… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Auto2

nu te cred. Toyoya cere 5 stele pentru toate componentele sale, inculsiv pentru soft (e vorba de relatia cu subcontractorii). celelalte marci de volum cer 4 stele. Poate pe la finisajele de la interior sa faca economie, dar mai bine asa decat invers.

Andy
Andy
2 ani
Reply to  sil

Or fi hibridele de la Toyota mai ieftine, dar nu se compară DSG cu CVT. Am peste 100000 de km facuti cu VW hibrid si nu am de reprosat decat un lucru: ca trecerea de la franarea regenerativa la franele clasice e putin tarzie in cazul unei franari de urgenta. In rest, nimic schimbat, nimic stricat, consumuri bune, taxe mici (16 lei pe an), revizii rare si ieftine. Nu ma mai intorc la motorizarile clasice. Probabil urmatoarea masina va fi electrica, in mod sigur hibrid. Iar celor care ridica in slavi dieselurile clasice, va doresc sa stati cat mai mult… Citeste mai mult »

sil
sil
2 ani
Reply to  Andy

Andy In primul rand la hybridele toyota NU e CVT ci ECVT care e o cutie total diferita de CVT-ul clasic. Adica ECVT e o cutie formata din 2 motoare electrice care realizeaza rapoartele si NU are nicio treaba cu CVT-ul ala cu push-belt. De asta se spune ca toyota hybrid, practic, nu are cutie de viteze. Prin urmare la toyota, hybridul e realizat in jurul motoarelor electrice, motorul termic fiind pt ajutor si de aia e mult mai economic chiar si pe autostrada. La vw hybrid e pur si simplu un motor termic de 1.4l, o cutie dsg intre… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Auto

Auto, le-ai nimerit pe toate. Passat B8 le are pe toate cele descrise de tine. La partea cu hybridul mai e de munca, dar in rest le-a iesit.

Outi
Outi
2 ani
Reply to  sil

Vw tsi fiabil? Glumesti..

sil
sil
2 ani
Reply to  Outi

Outi
Am zis ca tsi-ul e mult mai fiabil decat tdi-ul, NU ca e mult mai fiabil decat altii.
Citeste ce am scris mai cu atentie..

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Outi

Nu glumeste. Am si eu un 1.2 TSI si, dupa 6 ani, nu am nicio problema la motor. Si l-am folosit intens in Buc.
primele generatii de 1.2 TSi(ian 2010-iunie 2011) au fost cu probleme.

relu
relu
2 ani

Vw iar incearca sa ne pacaleasca au in sange aceste chestii !!!

Auto
2 ani
Reply to  relu

Cu ce ne pacaleste?

Adi
Adi
2 ani

Prin vestul Europei se discuta deja interzicerea masinilor cu motoare diesel in marile orase din cauza poluarii cu oxizi de azot. Dieselul inca e o alternativa buna in Romania, unde nimanui nu ii pasa cat fumega si oricine trece ITP-ul, dar numai in zona asta din estul Europei.

Valentin
Valentin
2 ani

După o lunga si trista experienta cu motoarele vw (2l tdi și 1.2 tsi) privesc cu mare semne de întrebare produsele acestei companii. Câteva ore de folosință nu pot compensa câțiva ani petrecuți în compania unui automobil.
Mai grav este că pun mizerii de motoare ( vechiul 1.2 tsi spre exemplu.)pe masini care costa cât o garsoniera.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Valentin

hai sa nu dam cu bata daca nu ne pricepem. Am si eu o octavia2 facelift cu motor 1,2 TSI si nu e asa de prost cum spui tu. Dupa 6 ani de folosire intensiva in Bucuresti nu am avut nicio problema cu masina (mai putin motorasul de la un geam). Lantul tine minim 80 000km, dupa care poti sa il schimbi daca da semne de zornaiala, si toata operatia de schimbare a kitului de distributie costa max 1600 ron la reprezentanta (la service autorizar nonreprezentnata costa sub 1000ron). Nu e mult, 1600 ron la 80 000km, la Renault am… Citeste mai mult »

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

Ideea e ca ai avut noroc ca te-a prins 80.000km fara sa o schimbi sau fara sa ti se rupa. Problema e la intinzatorul de lant care cedeaza total aleator, poate sa iti cedeze la 20.000 si la fel de bine poate ceda la 100.000. Asta e problema, trebuie sa asculti motorul, ceea ce nu multi fac. La distribuita pe curea stiai sigur ca pana la 100.000 nu cedeaza, de aceea au revenit la curea ca e mai sfanta. Nu zic ca e un motor dezastru, daca il urmaresti si repari cand trebuie reparat, merge bine. Ce ma deranjeaza insa… Citeste mai mult »

Auto2
Auto2
2 ani
Reply to  sil

asa face toate, jura-te si fa crucea cu limba in gura.

sil
sil
2 ani
Reply to  Auto2

Auto2
„asa face toate, jura-te si fa crucea cu limba in gura.”
Presupun ca asta-i un raspuns extras din cultura ta auto incomansurabila.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  sil

SIl, cunosc bine problema. Da, mi se mai intampla (aleator) sa zornaie lantul timp de 1 sec la pornire, dar nu ma deranjeaza. Doar cand alungirea (sageata) lantului trece de 74mm, se actioneaza la schimbarea lui. Eu la ultima masuratoare am avut 72mm, deci mai stau.
si nu sunt singurul care a ajuns la acest kilometraj fara sa schimbe lantul.
In schimb, stiu si oameni care l-au schimbat de 2 ori pana la 80 000km.

Auto2
Auto2
2 ani
Reply to  Valentin

Vorbesti ca sa te afli in treaba. Ai auzit tu ceva pe patru ciuning ca e belea la 1.2 tsi.
Pai 1.2tsi a fost pensionat intre timp, asta pentru cultura ta auto.
2.0 tdi. Ce model de motor a avut probeleme si care au fost ele ? Hai da un google search, ca au trecut 2 generatii de atunci.
Pana una alta, mai pune mana si mai munceste, poate o sa-ti permiti si tu un VW la un moment ceva. Poate ceva mai nou ca un golf IV….

sil
sil
2 ani
Reply to  Auto2

Auto2
Ma omule tu nici nu ma cunosti si vorbesti despre mine? Da am un polo cu care merge sotia cu minunatul motor de 1.2l si are 80.000 km si la 60.000km i-am schimbat distributia. I-au schimbat-o cei de la sevice la revizie ca rontaia.
Problema e ca nici nu ma cunosti si vb aiurea despre mine.
Nu inteleg, te plateste cu ceva VW ce arunci pe aici cu mizerie?
Vezi ca te comporti ca un fanboy. Si cu totii stim cat e gradul de inteligenta la fanboy.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Auto2

au fost probleme la 2.0 TDI- PD, dar acest motor nu mai e pe piata de vreo 8 ani. Poate prin Romania sa il mai gasesti, la second hand.

Passat
Passat
2 ani

Nu pot sa nu remarc eleganta instrumentarului de bord. Simplu, fara briz-briz-uri inutile, aerisil, lizibil. Frumos. Si asta e bordul de baza, nu cel cu Active Info Display (minunat si el).

Ser
Ser
2 ani

Mercedesu 220cdi, un T model 145cp.: 60 litri la 1200 km prin Elvetia, cu 4 nembri ai familiei plus bagaje. Ce sa mai zic, faceti jocul „cuiva” prin astfel de articole, sau nu ati mai probat alte masini. Nu as schimba pentru nimic acest Mercedes din 2002, dar se pare ca vom fi impusi cu totii sa trecem la masinile pe care ni le impun,chipurile euro5 sau euro6(prostii pentru copii, si pentru nestiutori). Daca acest pasat 1,6 arde mai multa motorina decit 2,2 litri, scoate mai putine emisii? Haha

Auto2
Auto2
2 ani
Reply to  Ser

Mercedes i.e.n. Sa moara dujmanii. Mai e si break sa rada tot cartierul de tine.

Cristi
Cristi
2 ani

Lemnos Grecia 600 km ZERO COSTURI ZERO EMISII un vis ACESTA ESTE VIITORUL……BAFTA.

piratul
piratul
2 ani

O parere personala: VW nu a facut de la celebrul 1,9 TDI pina astazi nimic bun. Toate motoarele pe benzina au probleme cu lantul de distributie sau intinzatorul acestuia, papa ulei cu gramada, iar pe partea diesel au inceput cu stingul prin acel 2.0 TDI piezo, apoi au trecut repede la common rail care desi a disparut lagul turbo, e mai slab decit celebrul PD-TDI si au introdus volanta cu masa dubla si filtrul de particule, doua chestii scumpe cu durata de viata incerta. Actualmente pe piata auto trebuie sa cauti cu lupa un motor fiabil si bun.

tutu
tutu
2 ani
Reply to  piratul

Mare dreptate ai, din pacate multa lume nu intelege sau nu vrea sa inteleaga.

Auto2
Auto2
2 ani
Reply to  piratul

sigur, fiecaruia ii e permisa o opinie personala, dar tu dragul meu esti de-o incultura auto dezolanta.

tutu
tutu
2 ani

Masinile nemtesti la nivel global apar constant pe ultimele locuri la fiabilitate. Romanii sunt fascinati de masini nemtesti dintr-un singur motiv: pt ca au mentalitate de iobag complexat scapat din saracie, al carui singur scop in viata este sa demonstreze lumii ca are „succes”. Romanul prefera sa doarma langa masina nemteasca in service si sa cheltuie toti banii pe masina, decat sa renunte la imaginea de om de succes cu masina scumpa. Interesant ca nemtii mai au cresteri de vanzari spectaculoase doar in China, alta tara plina de iobagi analfabeti si complexati.

Auto2
Auto2
2 ani
Reply to  tutu

asa, tu postand din top, top-ul personal si descriind perfect cum ai crescut de mic cu uri pe oamenii cu ceva bani, tu nereusind sa te numeri nici atunci, nici acum printre ei. Trist, dar adevarat.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  tutu

Uiti niste amanunte: masinile nemtesti sunt cele mai sigure din lume, au cele mai bune trenuri de rulare si cele mai multe optionale. Poate conteaza si asta, cand le aleg romanii..

GGiiGGii
GGiiGGii
2 ani

Gandire tipic romaneasca, dati 23k€ pe un cacat de masina si va uitati la 0,5l la consum.
Intrati in polemici pentru cat consuma la 100 cand motorina este atat de ieftina in Romania incat nici nu mai conteaza 1-2 litri in plus la consum cand voi sunteti soferi de weekend sau stati sufocati in traficul din Bucuresti.

sil
sil
2 ani
Reply to  GGiiGGii

Aici ai mare dreptate, romanul tot roman.. nu se gandeste ca un mers subturat si la consum il va costa mai mult ulterior. De altfel un diesel iarna in oras consuma mult mai mult decat un benzinar. Nici eu nu inteleg cum poti evalua consum de sub 1l. Adica, f mult depinde de conditiile de drum. Daca unul cu diesel se duce buc-constanta pe a2 si prinde un ambuteiaj iar altul cu benzina o ia pe la giurgeni si prinde liber, cine consuma mai mult? Valabil pt multi romani: luati-va masini fiabile ca suntem prea saraci ca sa ne nenorocim… Citeste mai mult »

Liviu
Liviu
2 ani
Reply to  GGiiGGii

Skoda O 2 1.6 TD-CR 105 cai mod.2010. Despre fiabilotate 28000k 2 ani schimbat EGR 1500lei, 70000k 5 ani schimbat compresor, radiator, supapa 2300 (aftermarket) 75000/100000k rulmenti fata 2×450, 130000k 2 injectoare iesite din parametri inca merg asa pentru ca sunt foarte scumpe. Despre consum undeva la 6/6,2 concediu doua mii si vreo treisute k din care circa 1.5h in Bucuresti si 2 h la Balea lac in blocaje unde consumul a urcat la 10litri.

bancher
bancher
2 ani
Reply to  GGiiGGii

La consum se uita toti, nu numai romanii. Sa vezi nemtii si italienii ce se uita la consum.

sil
sil
2 ani
Reply to  bancher

bancher
Da, toata lumea se uita la consum.
Insa romanul isi ia porsche si apoi se plange de consum.
E o mare diferenta.

Jean
Jean
2 ani

Motorul 1,6 TDI se regaseste si la masina SEAT Toledo si aceasta fiind mai usoara toate performantele sunt si mai bune chiar excelente…si nu pot sa spun ca este diferenta mare de confort sau altceva…raportat la pret…..

Auto2
Auto2
2 ani
Reply to  Jean

Toledo e o masina de clasa B, Passat-ul e o masina de clasa D.
E ca si cum ti-ai imagina ca in Logan e la fel ca in Talisman.
Diferenta nu e mare, e abisala.

Filamon Babangida
Filamon Babangida
2 ani

Conserve de masini! VW si Opel nu ar trebui sa se mai revendice ca fiind masini germane, sunt superproaste. Am avut de-a face in viata mea cu doua exemplare de la ratatii astia: un VW Passat de 2L, nou-nout la momentul achizitiei (2007), care mi-a facut viata un cosmar cu injectoarele. Am vandut-o in 2009 sau 2010, la 95.000 km. Dupa ceva timp mi-am luat alta conserva, Opel Insignia. Nou! Schimb de placute la 25.000 km, apoi la vreo 50.000 si discurile (macar la VW nu am schimbat placutele niciodata, nu prea dau in frane!). Apoi a inceput sa mance… Citeste mai mult »

tutu
tutu
2 ani

Bmw si Audi de obicei sunt sub VW in studiile de fiabilitate. Mercedes de obicei sta de la average in jos. Doar Skoda sta mai bine, probabil pt. ca folosesc tehnologii mai vechi si mai fiabile.

Filamon Babangida
Filamon Babangida
2 ani
Reply to  tutu

Nu stiu, eu scriu despre ceea ce cunosc in mod nemijlocit. De Skoda nu am auzit sa se planga proprietarii ca de VW.

bancher
bancher
2 ani

eu am Skoda, in 6 ani am schimbat doar motorasul de la geamul dreapta fata.
Skoda folosesc multi subcontractanti diferiti de Volkswagen.

Auto2
Auto2
2 ani

hai du-te si canta la alta ma-sa. O fi volvo ieftin la sh, dar personajele care-l populeaza vad ca sunt cu totul nefrecventabile. Nu ne mai expune day-dream-urile tale, ca-s banale si proaste.

bancher
bancher
2 ani

ha, ha, ce te face sa crezi ca Audi e mai fiabil decat VAG? Motoarele, cutiile si altele de la Audi vin de la VAG. Daca te-au lasat injectoarele la Passat, sa fii sigur ca si la A4 se intampla la fel.

Alui
Alui
2 ani

Luati-va diesel sa luati teapa! Prin 2024 accesul masinilor cu motoare diesel o sa fie interzis in anumite orase in Europa si poate urmeaza chiar tari. Nu vad de ce mai insista lumea si Volkswagen cu ele. Pentru 2 euro in plus la suta de kilometri? Oricum VW are un motor TSI de 1.5 litri la 150 CP (cu 30 CP mai mult ca diesel-ul) foarte bun si mai ieftin.

Auto2
Auto2
2 ani
Reply to  Alui

ma baiatule tu ai o intelegere cel putin limitata a fenomenului, asta ca sa ma exprim civilizat.
V-a explicat chiar autorul in putine vorbe care-i paradigma actuala pe piata auto.
Cauta mai sus in comentarii si te luminezi.
Pana in 202X mai e ceva. Nu m-ar mira ca in 2024 sa te vand dand din coada si balind dupa un passat 2017 tdi, d-asta teapa cum ii zici tu sa-ti mai alini suferinta.

Auto
2 ani
Reply to  Auto2

Te-ai facut cu o prima de la VAG. Hai noroc, ca-i meriti.

Alui
Alui
2 ani
Reply to  Auto2

„ma baiatule” mai vezi cat i-a costat pe Volkswagen scandalul Dieselgate in America si ti-as mai trimite un studiu recent facut de cei de la Volvo in legatura cu eficienta AdBlue sa vezi adevarul. Chestia e ca nici un motor diesel de pe piata de azi nu respecta normele EU de poluare in vigoare pe bune si nici nu pot se poate technic la momentul asta. Nu te ingrijora de mine, nu cred ca o sa „balez” un passat 2017 TDI, dupa 2 Jaguaruri, un BMW X3 si in curand un BMW seria 4 decapotabil 430i (full options). Pentru AUDI… Citeste mai mult »

Mai Baiatule
Mai Baiatule
2 ani
Reply to  Alui

Aaaa, tu esti, Gigi? Ce surpriza placuta!
Merge Steaua, merge?

Lucian
Lucian
2 ani
Reply to  Auto2

„Domnule” Auto 2, bag de seama ca esti cam disperat. Chiar nu iti inteleg inversunarea si limbajul impotriva celor care critica VW, tehnologia lor si motoarele Diesel. Imi place foarte mult Passatul, am avut un Passat, dar totusi VW trebuie sa isi schimbe strategia. Insistand fara logica in directia Diesel isi fac mai mult rau. Viitorul apropiat este total defavorabil Diesel. Mai mult ca sigur in cativa ani, nu multi, anumite tari vor interzice folosirea motoarelor Diesel. Personal, nu iti doresti o lume mai buna si mai curata pentru tine si familia ta?

bancher
bancher
2 ani
Reply to  Auto2

hai ca m-ai facut sa rad.
Dar ai si dreptate: dupa dieselgate VAG a oferit reduceri substantiale la Passaturile diesel de pe stoc in Marea Britanie. In nici 2 zile, stocurile s-au epuizat….asta demonstreaza ca lumea (inca) isi doreste un Passat.
Eu, recunosc ca mi-as lua maine, daca s-ar da reduceri mai mari.

Elisabeta
Elisabeta
2 ani

Foarte matinal si foarte nocturn. Mi se pare cam ciudat ca nu a fost nimic de facut la 8-8:30 dimineata prin Bucuresti sau intre 5:30 si 19:00 . Drept urmare restul e irelevant. Si autobuzul meu consuma putin cand sunt singura pe strada.

Dan R
Dan R
2 ani

aceast model este subiectul unui recall in USA and daune de cateva sute de millioane, plus majoritatea au returnat masiniile si au primit banii inapoi.
Va recommend sa Google is veto intelege de ce? Hotie la nivel international.

Cornel
Cornel
2 ani

O masina corecta la un pret foarte bun. Nu luati in seama comentariile ca nu trage, ca e diesel si nu scoate panselute pe teava de esapament, ca nu e comfortabila ?!! Serios ?
Am codus passat-ul cu motorizarea asta in versiunea intermediara comfortline. Tot ce pot sa va spun e sa va duceti sa testati si voi si sa va faceti o impresie singuri. Daca vorbim de masini de segment D noi, cu greu gasesti o oferta mai coerenta si mai consistenta ca acest passat. Drumuri bune !

Constantin Sorin

Da la consum stă bine un diesel,dar ce ne facem cu campania anti D,și cum s-ar putea vinde mașina peste 4-6 ani?

Dorin
Dorin
2 ani

Pare un consum foarte bun si atractiv pentru Bucuresti. Totusi nu se vorbeste niciodata de gradul de noxe (particulele negre cancerigene) pe care le elimina o masina diesel in oras dupa un an – doi (cu tot cu filtrul DPF care incepe sa dea rateuri sau din economia unora in al schimba). Acum poti scoate acelasi consum si cu o benzina hibrid, gen Toyota Auris.
Raman de parere ca dieselul ar trebui folosit pentru masini unde este nevoie tractiune si nu pentru automobilele de deplasat in oras.

GhP
GhP
2 ani

Evident ca este un articol plătit de vw. Dacă sunt așa de bune mașinile, atunci de ce era nevoie să înșele? Ce este si mai supărător este faptul că la cumpărare (nouă sau mâna a 2-a) se cereau 2-3 mii de euro în plus că era doar vw. Ti se zicea că esti un prost dacă nu cumperi vw, care avea doar 2 ani garanţie (deja kia avea 7, toy, hy etc. cate 5) iar de reparații în service „autorizat” să nu-mi mai amintesc cat era de scump. Chiar uleiul era cu 100% mai scump decăt cumparatat direct. Dacă se… Citeste mai mult »

bancher
bancher
2 ani
Reply to  GhP

stai linistit, ca si VAG da acum 4 ani garantie.
Kia nu da garantie de 7 ani decat pe hartie. In realitate, daca ti se strica ceva dupa 4 ani, vei vedea ca il considera consumabil si nu ti-l deconteaza. practic dau garantie doar la ce stiu ei ca nu se strica, in rest te cheama 7 ani la revizii la ei ca sa iti ia banii (desi te poti duce linistit in alta parte).

sid
sid
2 ani
Reply to  bancher

Kia da garantie din bara in bara. Am kia ceed 2008, orice problema am avut cu masina in primii 7 ani s-a rezolvat pe garantie: 2 bucse antiruliu, 1 bucsa caseta directie, 1 burduf planetara. N-au comentat niciodata nimic. Nu compara kia cu vag pentru ca nu exista termen de comparatie. Vag este o firma axata pe inselat clientii cu masini low cost care par premium.

sil
sil
2 ani
Reply to  sid

Eu vreau sa spun doar atat, fara suparare pentru nimeni. Mecanicii si angajatii de la kia iasi au ca masini personale Vw, skoda si toyota.. Niciunul nu are kia.. Filozofia kia e de a oferi masini cu garantie mare, nu neaparat fiabile. Se mai strica, ce-i drept, dar kia repara orice, fara comentarii. Am vazut oameni care au venit la service kia ca nu se deschid usile iarna si aia i-au tinut-o o ora in service pana s-au dezghetat usile si gata. Insa la VW/skoda e jale daca ai probleme de garantie. Te ia si te descoase pe toate partile… Citeste mai mult »

GhP
GhP
2 ani
Reply to  bancher

Nu cred ca esti obiectiv. Cunosc bine piata masinilor si cele mai bune sunt cele care nu sunt in service. Du-te in orice service si vezi ca e plin de vag, dar nu prea vezi kia. KIA nu e o masina de top tehnologic, dar isi face treaba la un pret decent si fara mofturile vag. Desigur dezvoltarea tehnologica trebuie platita, dar VAG, GM, M-B BMW tin mii de inventii si brevete blocate sau le cumpara de la altii ca sa nu fie aplicate. Tesla a trebuit sa se lupte cu sute de rechini auto ca sa porneasca productia. Pacat… Citeste mai mult »

cititor avizat
cititor avizat
2 ani

puteti sa batei toba cu diesel pana nu mai aveti maini, nimeni nu va mai cumpara afumatorile astea in cativa ani. In nici un caz ca masini noi. Sunt inca o optiune ca SH, deja preturile se prabusesc si acolo. Datele pe luna iulie 2017 : in Germania piata auto creste cu 1.5%, vanzarile diesel scad cu 12.5% . Deci prabusire de 12.5% intr-un singur an. In Belgia de la 75 % diesel – vanzari de de masini noi in 2012 sunt sub 47 %, o sa fie mai jos pana la sfarsitul anului. Sursa – Reuters . https://www.reuters.com/article/belgium-diesel-idUSL8N1L32TA UK… Citeste mai mult »

Cornel
Cornel
2 ani

Volvo S40 2.0 diesel, 136 CP, cuplu maxim 320 Nm la 1750 , vechi de 12 ani. Km parcursi vara aceasta aproape 4000 dintre care jumatate pe autostrada. 4 pasageri si portbagajul plin ochi. Consum mediu: 5,8.
Nu e rau pentru o masina de acum 12 ani.

Florin
Florin
2 ani

In oraș benzinar sau bicicletă.afara diesel.motor mare.am audia6 de 12ani.2.5dieselnici o pb.300mii.km.am vw t5.2.5pdtdi.rupe la depășiri.forță cu carul gol sau plin.depasesc tot cu el.turism suv tot.motor de forță.consum afară la viteza 140/150 11 la viteza 100 constant 6,5′.asta e prefer masina bună mai veche cu motor bun mediu sau mare.cumperi masina de 18 mii in sus si te plangi de consum.urât.

Generator
Generator
2 ani
Reply to  Florin

Chestia e ca sunteti niste prosti si va meritati soarta. Eu cand aveam 20 de ani ( nu se vede oricum ca a trecut timpul) am avut de-a face cu VW ( genuine). Nu s-a mai construit nimic mai bun de-atunci si inteleg ca framantarile voastre legate de consum, fiabilitate si confort sunt existentiale. Daca ati fi citit putina literatura si nu pierdeati vremea, ati fi vazut ca de pe vremea fordului T si a VW Kaefer, nu s-a schimbat practic nimic in esenta tehnologiei. Problemele sunt cu totul altele, dar orizontul vostru limitat, liosa unei culturi auto solide si… Citeste mai mult »

sil
sil
2 ani
Reply to  Generator

Generator e un altul care se crede filozof, a aterizat pe aici de unde nici el nu stie, care nu are o treaba dar ne face pe toti inculti fara sa ne cunoasca. Hai sa iti fac si eu profilul, daca tot suntem offtopic. Astfel de oameni ca tine care arunca cu mizerie in toti sunt de obicei antisociali si sufera de complex de superioritate. Pe principiul „cu cat stii mai putine despre un domeniu cu atat crezi ca le stii pe toate”, crede ca daca au condus in viata lor doar un vw la 20 ani, singura masina de… Citeste mai mult »

GhP
GhP
2 ani
Reply to  Generator

asa e! tehnologia este cea electrica.

Sebastian
Sebastian
1 an

Consum 4,5% pe drumuri naționale, daca mergi legal, cu Passat 1,6 TDI.